Bevrijdingsfestival in Leeuwarden bezoeken maart 6th, 2019 Nugevonden

Bevrijdingsfestival in Leeuwarden bezoeken


Home » Artikelen » Bevrijdingsfestival in Leeuwarden bezoeken

Jaarlijks wordt op 5 mei gevierd dat we in een vrij land leven, sinds de bevrijding aan het eind van de Tweede Wereldoorlog. Door het hele land worden festivals georganiseerd, waarvan het Bevrijdingsfestival in Leeuwarden een voorbeeld is. Het festival vindt plaats op het Oldehoofsterkerkhof en trekt jaarlijks honderden tot duizenden bezoekers. Je vindt hier diverse optredens van bekende nationale en lokale muzikanten en bands. Doordat het in mei vaak al iets warmer is, heb je hier alle ruimte om van het mooie weer te genieten!

Meer dan het Bevrijdingsfestival in Leeuwarden alleen

Wanneer je naar Leeuwarden reist voor een bezoek aan het Bevrijdingsfestival in de stad, heb je diverse andere mogelijkheden. Veel mensen vinden Leeuwarden de mooiste stad in Friesland, waardoor ook een stadswandeling de moeite waard kan zijn. In de binnenstad worden vaak verschillende andere activiteiten georganiseerd, naast het Bevrijdingsfestival zelf. Het programma van het Bevrijdingsfestival start doorgaans rond 13.00 uur en loopt door tot laat op de avond. Vaak stopt het feest om 23.00 uur, waarna veel mensen het centrum van Leeuwarden bezoeken of naar huis gaan.

Programma rond het Bevrijdingsfestival

De exacte line-up met artiesten voor het Leeuwardse Bevrijdingsfestival wordt ieder jaar kort voor 5 mei bekend gemaakt. Tijdens deze feestelijke dag vliegen de Ambassadeurs van de Vrijheid, die ieder jaar opnieuw gekozen worden door de organisatie van deze festivals, door het land met een helikopter. Vaak komen zij ook naar Leeuwarden, om daar een kort optreden te geven. Ook onderdeel van het programma zijn het ontsteken van het Vrijheidsvuur, het Plein van de Vrijheid met verschillende informatiekraampjes, enzovoorts.

Eten en drinken rond het Bevrijdingsfestival in Leeuwarden

Rond het Bevrijdingsfestival in Leeuwarden worden diverse mogelijkheden geboden om een hapje te eten tijdens deze dag. Er zijn op het terrein van het Bevrijdingsfestival diverse eetkraampjes te vinden, waar je terechtkunt voor een hamburger, een pasta, enzovoorts. Mocht je het iets culinairder aan willen pakken, dan kun je naar het centrum van Leeuwarden reizen. Hier vind je diverse restaurants en gezellige terrasjes. Wees op tijd met het reserveren van een plek in het restaurant.

Black friday 2019 - vrijdag 29 november - Cyber monday 2019 - maandag 2 december

Tip: houd er rekening mee dat je vaak muntjes moet kopen om aan eten en drinken te komen bij het Bevrijdingsfestival in Leeuwarden. Er zijn verschillende kraampjes waar je deze munten kunt bestellen.

Gratis toegang tot het Bevrijdingsfestival

Een van de voordelen van het Bevrijdingsfestival in Leeuwarden en andere Nederlandse plaatsen, is het feit dat je deze festivals gratis kunt bezoeken. Enkel voor eten en drinken dient betaald te worden. Niet alleen het hoofdpodium van het Leeuwardse Bevrijdingsfestival is gratis te bezoeken. Er zijn ook diverse andere podia, waar artiesten met een bepaalde muziekstijl optreden.

Naar het Bevrijdingsfestival in Leeuwarden reizen

Houd er rekening mee dat het in de omgeving van het Oldehoofsterkerkhof bijzonder druk is tijdens het Bevrijdingsfestival. Het is om die reden verstandig om met het openbaar vervoer te reizen. Vanaf het Centraal Station in Leeuwarden is het enkele minuten lopen naar het centrum van Leeuwarden. Veel bussen moeten omrijden, omdat ook voor hen de binnenstad afgesloten is. Lopen is hierdoor verstandiger dan het gebruik van een busdienst.

Tip: wanneer je niet uit Leeuwarden zelf komt, kan het de overweging waard zijn om in de stad te blijven overnachten. Zo hoef je in de avond niet terug naar huis, maar kun je het de volgende dag rustig aan doen.