Air Miles augustus 21st, 2017 Nugevonden

Air Miles


Home » Artikelen » Air Miles
Air Miles

Air Miles is de naam van het populairste spaarprogramma van het land. Of je nu boodschappen doet bij de Albert Heijn of wat aankopen doet bij de Etos: je kunt vrijwel overal Air Miles sparen. De punten die je binnen het spaarprogramma verzamelt, kun je vervolgens inleveren om allerlei leuke cadeaus te krijgen of korting te krijgen op bepaalde producten en diensten. Meer over het sparen en inleveren van Air Miles, lees je op deze pagina.

Wat zijn Air Miles spaarpunten?

Veel mensen denken dat het spaarprogramma Air Miles een Nederland spaarprogramma is, maar in feite is dit niet het geval. Het spaarprogramma is erg bekend in Nederland, maar komt oorspronkelijk uit het Verenigd Koninkrijk. In de andere landen waar het spaarprogramma gebruikt wordt, ligt de nadruk op het sparen voor goedkopere vliegtickets (vandaar ook de naam Air Miles). In Nederland kun je het spaarprogramma ook gebruiken om geld te besparen op je vliegtickets, maar hier wordt het programma vooral gebruikt om andere producten en diensten met korting te kopen.

Eén Air Mile is ongeveer 0,5 eurocent tot 2 eurocent waard. De waarde van een Air Mile is afhankelijk van diverse factoren en verschilt bovendien per acceptant. Bij de ene (web)winkel is een Air Mile simpelweg meer waard dan bij de andere (web)winkel. Je kunt Air Miles gebruiken om een aankoop helemaal te betalen, maar je kunt er ook een deel van een product of dienst mee betalen. Hoeveel je nog moet bijbetalen als je jouw Air Miles inlevert, is afhankelijk van het aantal spaarpunten dat je hebt en de waarde die de acceptant van de Air Miles aan deze spaarpunten geeft.

Het sparen van Air Miles

Om Air Miles te kunnen sparen, heb je een Air Miles spaarkaart nodig. Deze kaart kun je aanvragen op de website van Air Miles. Heb je de kaart online aangevraagd, dan duurt het enkele dagen voor je de kaart in huis hebt. De kaart kost 2,50 euro, maar er staan wel direct spaarpunten op de kaart (100 stuks). Heb je een spaarkaart, dan kun je direct starten met het sparen van Air Miles bij diverse (web)winkels in Nederland. Denk hierbij aan Albert Heijn, maar ook aan Etos, Praxis, Shell en Vliegwinkel.nl.

Het inwisselen van Air Miles

Je kunt jouw opgespaarde Air Miles bij diverse (web)winkels inleveren, waaronder BOL.com, Albert Heijn, Etos, Gall & Gall en zelfs bedrijven als de Efteling en Duinrell. Je kunt dus niet alleen producten kopen van jouw opgespaarde Air Miles, maar je kunt er ook dagjes uit mee betalen. Daarnaast heeft Air Miles ook zelf een webwinkel om de spaarpunten in te leveren, namelijk de Air Miles Shop. Hier kun je jouw opgespaarde punten inleveren om diverse leuke aankopen te doen.

Om te checken hoeveel Air Miles je hebt gespaard, ga je naar de website van het spaarsysteem. Hier klik je op de tab Mijn Air Miles, om vervolgens jouw kaartnummer in de saldochecker in te vullen. Heb je dit gedaan, dan krijg je direct jouw actuele saldo te zien.