Voetmassage: goed voor de ontspanning van lichaam en geest

Laatst bijgewerkt: 13 december 2021

Bij een voetmassage wordt gebruikgemaakt van drukpunten. Dit heeft een hoop voordelen voor zowel het lichaam als de geest. Zo verbetert het de bloedcirculatie en vermindert het de kans op enkel- en voetblessures. Voetmassages hebben nog heel veel andere voordelen voor de gezondheid. Het is effectief bij hoofdpijn en migraine, verlaagt de bloeddruk, helpt met het verminderen van de effecten van PMS en menopauze en vermindert de effecten van oedeem bij zwangere vrouwen. Maar een voetmassage kan ook zelfs de effecten van een depressie verminderen. Dat zijn dus een hoop voordelen. Helaas is het nogal lastig om jezelf een voetmassage te geven. Gelukkig zijn er een hoop manieren om toch van de voordelen van een voetmassage te genieten, ook als je geen partner hebt die dit wil doen.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Gebruikmaken van een voetmassage apparaat

  In plaats van iemand vragen of betalen om je een voetmassage te geven, kun je het ook zelf doen met behulp van een voetmassage apparaat. Er bestaan een hoop verschillende modellen voetmassage apparaten. Vaak maken deze apparaten gebruik van Shiatsu, trillingen en infrarood, om zo het gevoel van warme handen na te bootsen. De warmte helpt met een betere doorbloeding en de ontspanning van de spieren – en dus van het hele lichaam. Daarnaast is zo’n apparaat erg handig omdat je hem op ieder moment van de dag kunt gebruiken. Je kunt hem zelfs onder je bureau zetten als je aan het werk bent, voor wat extra ontspanning op de werkvloer en een verhoogd werkplezier. Daarnaast kun jij je beter concentreren en meer werk gedaan krijgen dankzij een betere doorbloeding. Ook na het werk is het heerlijk om even te genieten van een snelle voetmassage, zodat je een ontspannen avond tegemoet kunt gaan.

  Wat is het beste voetmassage apparaat?

  De keuze in voetmassage apparaten is erg uitgebreid, daarom kan het lastig zijn om te kiezen voor een specifiek apparaat. Om te bepalen wat het beste voetmassage apparaat is voor jou, moet je een goed beeld hebben van wat een massageapparaat allemaal kan. De één kiest gewoon voor een voetmassage apparaat van de Lidl, de ander gaat toch liever voor een voetmassage apparaat van Medisana of Dr. Ho. Medisana is een bekend merk als het gaat om massageapparaten. Apparaten van dit merk zijn dan ook vaak wat duurder dan andere, maar beschikken ook over meer functies. De massageapparaten van Medisana bieden vaak ook meer dan één soort voetmassage aan. Zo kun je met een Medisana apparaat soms zelfs een Thaise voetmassage nabootsen. Je kunt bij verschillende winkels terecht voor het aankopen van een voetmassage apparaat, waaronder de Blokker of de Mediamarkt, waar je altijd een ruime keuze hebt aan merken en prijscategorieën.

  Een voetmassage in Amsterdam of Rotterdam

  Wil je graag naar een professional toe voor een voetmassage? Dat is geen enkel probleem, want in iedere stad en ieder dorp kun je tegenwoordig wel een praktijk vinden waar je naartoe kunt voor een voetmassage. In een stad als Amsterdam zijn er minstens 20 plekken waar je terecht kunt voor een professionele voetmassage. Of je nu op zoek bent naar een Thaise voetmassage, of liever een voetmassage met behulp van trillingen, of zelfs een fish spa, je vindt het allemaal in deze stad. Wil je graag naar een van de beste massagesalons van Rotterdam? Mending Hands is een veelzijdige massagepraktijk in de wijk Tussendijken. Met meer dan duizend reviews op Treatwell hebben ze maar liefst 4,9 sterren behaald. Je kunt er terecht voor een voetmassage, maar ook voor therapeutische massages, ontspanningsmassages en nog allerlei andere effectieve behandelingen. Wil je graag met je partner heen? Je kunt hier ook terecht voor een duo voetmassage.

  Verschillende soorten voetmassages

  Er bestaan verschillende soorten voetmassages die ieder net een ander doel hebben. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een ontspannende voetmassage, een Thaise voetmassage, voetreflexologie en verticale reflextherapie. De uiteinden van veel zenuwen zitten onderaan de voeten, daarom kan een voetmassage ook erg therapeutisch werken bij bepaalde aandoeningen van het zenuwstelsel. Bij verticale reflextherapie wordt hiervoor de voetrug behandeld in plaats van de onderkant van de voet, wat nog een redelijk nieuwe methode is. Voor het samenstellen van deze therapie werd de hele voet opnieuw in kaart gebracht vanaf de voetrug. Omdat de ontvanger tijdens de behandeling zit of staat, is er altijd druk op de voeten. Dankzij die actieve houding en de druk op de voeten, heeft het stimuleren van de zonale triggers en reflexen meer effect. Dat komt doordat de impulsen naar de belangrijke gebieden hierdoor krachtiger zijn. Deze vorm van voetmassage kun je in alle grote steden laten uitvoeren, bijvoorbeeld in het centrum van Den Haag.

  Het nut van een ontspannende voetmassage

  Als je bij een massagetherapeut bent voor een ontspannende massage, zal hij of zij de voeten zeker niet vergeten. Als je geen tijd hebt voor een massage van het hele lichaam, kun je de masseur uiteraard ook gewoon vragen om alleen een voetmassage te doen. Een voetmassage kan de bloedcirculatie in de voeten verbeteren en de spieren soepeler maken. Dit is vaak nodig bij mensen die strakke schoenen dragen die de beweging van de voeten belemmeren. Natuurlijk werkt een voetmassage ook lekker ontspannend, waardoor de stress in heel je lichaam vermindert, je gemoedstoestand verbetert en zelfs je bloeddruk omlaag kan gaan. Zo’n massage kun je ook zelf doen met een voetmassage apparaat of een voetmassage roller. Een Thaise voetmassage is qua effecten vergelijkbaar met een normale voetmassage, maar richt zich meer op de doorstroming van energie in het lichaam. Zo worden niet alleen de spanningen in het lichaam minder, maar ook die in de geest.

  Veelgestelde vragen

  Wat is het beste voetmassage apparaat?

  Welk apparaat het beste voor je is, hangt af van je voorkeuren en prioriteiten. Bij winkels zoals de Blokker vind je een ruim assortiment aan merken en prijscategorieën. 

  Welke soorten voetmassages zijn er?

  Er bestaan verschillende soorten voetmassages die ieder net een wat ander doel hebben. Je hebt onder andere een ontspannende voetmassage, Thaise voetmassage, Voetreflexologie en verticale reflextherapie. 

  Wat zijn de voordelen van een voetmassage?

  Een voetmassage verbetert de bloedcirculatie, helpt met het voorkomen van enkel- en voetblessures, vermindert de effecten van een depressie, helpt bij hoofdpijn en migraine, verlaagt de bloeddruk, helpt bij het verminderen van klachten bij PMS en menopauze en verkleint de invloeden van oedeem bij zwangere vrouwen.

  Advertentie