Shea Moisture: high quality producten voor droog of krullend haar

Laatst bijgewerkt: 12 januari 2022

De cosmetische producten van Shea Moisture zijn vandaag de dag erg populair in Nederland en je kunt ze op veel plekken kopen. Een van de meest geliefde producten is waarschijnlijk wel de Shea Moisture shampoo, die gemaakt wordt voor alle typen haar. Het merk maakt al haar producten op basis van duurzame ingrediënten uit de natuur. Met dit cosmetica merk kies je dus voor hoge kwaliteit verzorgingsproducten met een verantwoorde herkomst. Het zijn populaire producten om cadeau te doen en te krijgen en het merk heeft ook nog eens een mooie, rijke geschiedenis!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Het verhaal achter Shea Moisture

  De geschiedenis van het merk begint bij de jonge Sofi Tucker uit Sierra Leone. In 1912 begon zij al met het verkopen van noten van de shea butter boom. Het hoofdingrediënt van alle producten van Shea Moisture is afkomstig uit deze noten: de voedende shea boter. Op haar negentiende jaar wordt Sofi weduwe. Ze moet nu alleen voor haar gezin van vier kinderen zorgen en daarom breidt ze haar verkoop uit met African Black soap en andere zelfgemaakte huid- en haarproducten. Haar producten worden al snel erg geliefd en voor ze het weet verkoopt ze de producten door het hele land. Zo werd het merk Shea Moisture geboren. Het is een mooi verhaal van een sterke vrouw die haar passie gebruikt om haar gezin te ondersteunen. Haar visie leeft ook vandaag de dag nog voort in het merk.

  Hier staat Shea Moisture voor

  Het merk staat voor meer dan alleen het maken van de beste verzorgingsproducten, al zijn ze hier natuurlijk wel een ster in. Ze zetten zich ook erg in voor eerlijke productie en handel van hun producten. De ingrediënten die ze gebruiken komen van over de hele wereld, zo wil het merk de economie ondersteunen in landen zoals Ghana. Daarnaast test Shea Moisture niet op dieren en bevatten hun producten geen parabenen, sulfaten, ftalaten, formaldehyde en petroleum. Ten slotte vindt het merk het ook erg belangrijk om betaalbaar te blijven, zodat hun producten voor iedereen toegankelijk zijn.

  De ingrediënten van Shea Moisture haarproducten

  Het cosmetica merk maakt gebruik van allerlei natuurlijke ingrediënten. Raw Shea butter is het belangrijkste ingrediënt voor Shea Moisture, maar zeker niet het enige. Een echte aanrader op het gebied van ingrediënten is bijvoorbeeld de Shea Moisture Jamaican Black Castor Oil, die je in veel producten voor het haar terug zult vinden. Deze olie is vooral voor de extra diepe verzorging van het haar. Ideaal als je haar snel droog is of beschadigd is. Een ander ingrediënt dat je veel tegen zult komen is manuka honing. Dit zit onder andere in de Shea Moisture Manuka Honey shampoo en conditioner en bevat natuurlijke genezende eigenschappen voor zowel huid als haar. Shea Moisture biedt ook de Coconut and Hibuscus lijn aan, waarvan de producten verrijkt zijn met kokosolie, hibiscus, zijde proteïne en de kenmerkende shea butter. Deze lijn is erg geschikt voor mensen met krullend haar.

  Shea Moisture producten voor kids

  De producten van Shea Moisture zijn voor iedereen en dus natuurlijk niet alleen voor volwassenen. Het merk heeft een speciale collectie met verzorgingsproducten voor kinderen ontwikkeld onder de naam Shea Moisture Kids. In deze collectie tref je vergelijkbare producten aan als in de collecties voor volwassenen, maar dan wat aangepast. Je kunt zelfs speciale shampoo kopen voor baby’s. De shampoo voor kinderen maakt het haar pluisvrij en herstelt de glans van dof en droog haar. Ook maakt het de krullen veerkrachtig. Ideaal als jouw kind geen fan is van het uitkammen van het haar. Met de producten van Shea Moisture zal dit een stuk soepeler gaan en minder tijd kosten.

  Shea Moisture reviews

  Als je benieuwd bent wat mensen te zeggen hebben over de producten van dit cosmetica merk, kun je op internet genoeg recensies vinden voor alle soorten producten. Natuurlijk op de website van het merk zelf, maar ook op websites van resellers. De Kruidvat verkoopt bijvoorbeeld ook veel producten van Shea Moisture, dus op deze website vind je ook veel reviews. Je kunt natuurlijk ook zoeken op reviews voor specifieke producten, zoals de Shea Moisture Styling Lotion. Hierover wordt vaak gezegd dat het zorgt voor minder droog haar, vooral in combinatie met de shampoo. Een ander populair product is de Shea Moisture Curl Enhancing Smoothie. Ook over dit product lees je veel positieve dingen, bijvoorbeeld dat je krullen minder gaan krimpen door het gebruik van de smoothie voor je haar.

  Voor wie is Shea Moisture geschikt?

  De producten van het natuurlijke cosmetica merk zijn er voor ieder haar- en huidtype. Of je nu steil haar hebt of golvend of krullend haar, je zult altijd een product vinden dat goed aansluit. De producten richten zich vooral op het hydrateren van haar en huid, dus als dit iets is dat jou aanspreekt, is Shea Moisture een merk voor jou. Het merk is wel echt een expert in het verzorgen van krullend haar en je zult dus voor iedere soort krul de juiste producten kunnen vinden. Het is wel bekend dat mensen met krullend haar ook vaak eerder last hebben van droog haar, daarom zullen mensen met krullend haar eerder naar producten zoeken zoals die van Shea Moisture. Als je helemaal geen last hebt van droog haar zijn de producten van dit merk wellicht niet direct van toepassing voor jou.

  Veelgestelde vragen

  Zijn de producten van Shea Moisture goed voor je haar?

  Ja, de producten van Shea Moisture richten zich op het hydrateren van het haar en het terugbrengen van de natuurlijke glans. Als je geen last hebt van droog haar is het misschien niet direct de beste keuze.

  Is Shea Moisture alleen voor krullend haar?

  Nee hoor, Shea Moisture is wel expert in het verzorgen van krullend haar, maar het merk maakt ook genoeg producten voor de andere haartypen.

  Waar koop je de producten van Shea Moisture?

  Je kunt de producten van Shea Moisture kopen op de website of in de winkels van het merk zelf, maar ook bij resellers of bij drogisten zoals de Kruidvat.

  Advertentie