Realistische pruiken kopen: welke moet ik kiezen?

Laatst bijgewerkt: 2 oktober 2021

Realistische pruiken zijn steeds geliefder als alternatief voor hair extensions of de haren verven. Een pruik kan natuurlijk ook gedragen worden om medische redenen, bijvoorbeeld bij een haarziekte. Een realistische pruik is dan gewenst, zodat de haren net echt lijken. Om welke reden je er ook een wilt kopen, wij vertellen je hier alles over de beste realistische pruiken zodat je de beste keuze kunt maken.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Realistische pruik bij een (haar)ziekte

  Zeker in geval van ziekte kan je jezelf soms ontzettend onzeker voelen. Toch wil je er dan ook goed uitzien. Daarom kiezen veel mensen in deze situatie ervoor om een realistische pruik te kopen. Deze zien er niet alleen heel natuurlijk uit, ze zijn ook nog eens heel comfortabel om te dragen.

  Het mooie van realistische pruiken is dat deze in allerlei kleuren te koop zijn. Uiteraard in de natuurlijke kleuren zoals blond en zwart, maar ook zelfs een pruik in het knalroze of kort grijs wit realistisch. Wat je eigen haarkleur of stijl ook is, je hoeft niet met weinig haar rond te lopen. Er is een groot aan allerlei soorten damespruiken. Uiteraard zijn er dames pruiken lang haar maar ook korte krullende pruiken in alle kleuren.

  Zo hoeft niemand te weten dat je niet je eigen haar draagt.  Met de nieuwste dames pruiken kan iedere vrouw er goed en verzorgd uitzien. Ook als je eigen haar het even laat afweten. Realistische pruiken zijn er in een aantal verschillende prijsklassen.

  Of je er nu veel geld aan uit wilt geven of je zoekt een goedkope pruik, er is voor elk wat wils. Realistische pruiken zijn hypoallergeen. Dit wil zeggen dat ze niet schadelijk zijn voor je hoofdhuid. Je hoeft dus niet bang te zijn voor ongemak tijdens het dragen van een realistische pruik.

  Hoe worden realistische pruiken gemaakt?

  Een realistische pruik bedekt je hele hoofd. De pruik bestaat uit een combinatie van basismateriaal en synthetisch of natuurlijk haar. Deze twee verschillende soorten dames pruiken kunnen bestaan uit hetzelfde basismateriaal.

  Ze bieden in elk geval hetzelfde comfort en ze zien er ook precies hetzelfde uit. Wil je graag een realistische pruik, reken er dan op dat je om de juiste keuze te kunnen maken een paar uur nodig zal hebben voordat je jouw ideale pruik hebt gevonden.

  Door het basismateriaal wordt het draagcomfort en de mate van onzichtbaarheid bepaald. Hiervoor bestaan er een aantal verschillende opties en combinaties. Er zijn realistische dames pruiken die voorzien zijn van huidkleurig of transparant kant.

  Sommige hebben een combinatie van fijne reepjes stof en kant. Tegenwoordig zijn er ook damespruiken met lang haar of kort haar die voorzien zijn van een combinatie van fijne reepjes stof en een zogenaamde tweede huid.

  In het basismateriaal wordt vervolgens het haar verwerkt. Dit haar kan haar voor haar aan de basis worden geknoopt of in de tweede huid worden geknoopt of geïnjecteerd. Bij goedkope pruiken wordt het haar meestal op de fijne reepjes stof vastgenaaid.

  Voordeel van synthetische pruiken

  Goedkope pruiken worden in de meeste gevallen gemaakt met synthetisch haar. Tegenwoordig zien dit soort pruiken er een stuk realistischer uit dan vroeger. Dit komt door vooruitgang in de technologie, nieuwe kleuren mengsels en het stijlen van het haar.

  Deze factoren zorgen ervoor dat je een realistische look krijgt. Het is bijna niet te zien dat je synthetisch haar hebt in plaats van echt haar. Het voordeel van synthetische pruiken is dat ze ready to wear zijn.

  Het haar van deze pruiken wordt namelijk voorgestyled voordat de pruiken gemaakt worden. Hierdoor houden ze ook na het wassen hun oorspronkelijke vorm en uiterlijk. Daardoor is er weinig onderhoud nodig.

  Nadeel van synthetische pruiken

  Wel een puntje om op te letten is dat synthetische pruiken geen hoge temperaturen kunnen verdragen. Het is dus niet mogelijk om ze te stylen met een apparaat wat heel erg warm wordt, zoals bijvoorbeeld een krultang.

  Met een synthetische pruik wordt het aangeraden om voorzichtig te zijn als je in de buurt bent van warmtebronnen. Denk hierbij aan het openen van de vaatwasser en de oven of tijdens een bezoek aan de sauna.

  Er zijn ook speciale dames pruiken die wel hittebestendig zijn. Dit soort pruiken is bestand tegen temperaturen tot 175 graden. Toch wordt het ook bij deze pruiken aangeraden om ze niet in aanraking te laten komen met temperaturen boven de 130 graden.

  Synthetische pruik knippen en verven

  Over het algemeen heeft hittebestendig synthetisch haar niet hetzelfde glasniveau als gewoon synthetisch haar. Dit komt door de manier van verwerken. Wel kan dit haar worden geknipt om de juiste lengte te bereiken.

  Mocht je een keuze hebben gemaakt uit damespruiken met lang haar en wil je dit later toch korter laten knippen, laat dit dan door een kapper doen. Het is niet mogelijk om hittebestendig synthetisch haar te verven. Schaf je een zwarte dames pruik aan en wil je deze later toch liever in een lichtere kleur hebben, is dit dus niet mogelijk. Denk van tevoren goed na over de kleur.

  Realistische pruiken van echt haar

  De meest realistische pruik die er is? Dat is natuurlijk degene met echt mensenhaar. Dan heb je natuurlijk de meest realistische pruik die er is. Ook deze is te verkrijgen in lang, kort, krullend, stijl en golvend haar. Voordeel is dat je deze natuurlijk gewoon net zoals je eigen haar kan stylen en verven. Deze pruiken vallen wel een flink stuk duurder uit. Je zult er dus niet snel meerdere van kopen, wat bij de synthetische variant weer wel kan.

  Realistische pruik kopen?

  Om wat voor reden je er ook een wilt kopen, je ziet er altijd geweldig uit met een realistische pruik. Afhankelijk van je budget en voorkeur kies je voor een human hair pruik of een synthetische pruik. Beide zijn tegenwoordig zo realistisch dat ze lastig te onderscheiden zijn van je eigen haar. Dé perfecte oplossing dus voor als je meer, langer, voller of ander haar wilt.

  Veelgestelde vragen

  Wat is een realistische pruik?

  Een realistische pruik ziet er heel echt uit. Het kan gemaakt zijn van synthetisch materiaal of mensenhaar. Je ziet hem bijna niet zitten en het staat erg natuurlijk. Ze zijn in verschillende prijsklassen te koop, maar er is altijd wel een mooie te vinden.

  Waar koop ik realistische pruiken?

  De mooiste realistische pruiken koop je in een pruikenwinkel. Maar ook online kom je een heel eind. Kijk bijvoorbeeld eens op Bol.com. Hier vind je een enorm aanbod aan verschillende soorten. Ook online zijn overigens professionele pruikenwinkels te vinden.

  Welke realistische pruiken zijn de beste?

  Dit is voor iedereen anders. Omdat deze pruiken in een groot aantal verschillende varianten te koop zijn en omdat smaken verschillen, ben jij de enige die weet wat je goed staat. En wat je het lekkerst vindt zitten. Pruiken van mensenhaar zijn wel het meest realistisch, maar deze kosten ook meer.

  Advertentie