Pruik kopen: dit is waarom ook jij een mooie pruik kunt gebruiken

Laatst bijgewerkt: 2 oktober 2021

Een pruik kopen is misschien iets wat je nooit denkt te gaan doen. Vaak denkt men dat alleen mensen met weinig haar kiezen voor een pruik. Toch zijn er veel meer redenen waarom je een pruik zou kopen. Bovendien zien pruiken er steeds echter uit. Zeker als je kiest voor een wig van echt mensenhaar. Je kunt kiezen voor krullen, lang stijl haar of eens een hele andere kleur dan je eigen haar proberen. Wat voor soorten zijn er en waar koop je een mooie pruik? Dat vertellen we je hier.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Hoe worden pruiken gemaakt? Synthetisch of echt haar?

  Zou je een wat vollere bos haar willen of juist langer haar? Dan kan je ervoor kiezen om een pruik te kopen. Hierbij heb je de keuze tussen een pruik van echt haar of synthetisch haar.

  Mocht je een human hair pruik een beetje duur vinden, dan kan je ook kiezen om een synthetische pruik te kopen. Deze zijn een stuk goedkoper. Pruik kopen echt haar? Dan heb je een natuurlijke look en je kan er lang mee doen. Ga je een synthetische pruik kopen, hou er dan wel rekening mee dat deze veel minder lang mee zal gaan en dat deze er ook niet zo mooi uit zal zien als een pruik van echt haar. Wil je lang plezier hebben van je pruik dan is een pruik van echt haar de beste optie.

  Het haar wordt eerst verzameld en vervolgens bij de donor opgehaald. Het haar wordt tijdens het hele verwerkingsproces netjes in bundels bij elkaar gehouden. Hierdoor blijven alle haarschubben netjes in dezelfde richting doorlopen.

  De buitenste laag van iedere haarstreng is een schubbenlaag. Al deze schubben bewegen in dezelfde richting. Het voordeel hiervan is dat klitten van het haar tot een minimum worden beperkt. Het haar ziet er glad uit en wordt zo het beste beschermd tegen stylen van het haar.

  Synthetisch haar wordt bij meerdere donoren verzameld. Tijdens de verwerking wordt dit haar niet in bundels gehouden. De haarschubbenlaag wordt bij dit haar door pruikenmakers verwijderd. Zo voorkomen ze dat het haar tijdens het verwerkingsproces gaat klitten.

  Zouden de schubben niet worden verwijderd, dan kan het haar niet goed worden verwerkt. Het haar zal dan geen mooie, gladde afwerking hebben. Hou bij dit soort pruiken rekening met een wat minder goede kwaliteit.

  Pruiken voor iedere gelegenheid

  Hoe je er ook uit wilt zien, je kan ieder uiterlijk kiezen door een pruik te kopen. Het ligt er natuurlijk ook aan voor welke gelegenheid je het nodig hebt. Bij een (Halloween) feestje is een kleurrijke pruik erg leuk. Kies bijvoorbeeld voor een groene pruik kopen of een Pennywise pruik kopen. Heb je een luxe etentje? Dan wil je misschien prachtige grote krullen of mooi lang stijl haar. Voor iedere speciale gelegenheid kun je weer een andere pruik kopen. Of misschien draag jij ze gewoon in het dagelijks leven en wil je eens van zwart haar naar blond haar gaan. Ga je naar een galafeest en wil je het kapsel van je dromen? Kies er dan voor om een pruik van echt haar te kopen. Waar je ook woont, je kan overal in de buurt terecht. Of je nu een pruik wilt kopen in Maastricht of een pruik kopen in Groningen.

  Zelf een pruik maken

  Wist je dat je ook zelf pruiken kunt maken voor een feestje of als hobby? Online kan je foam kopen voor pruiken. Hiermee kan je zelf aan de slag om van foam zelf een geweldige pruik te maken. Ga helemaal los en maak een pruik die zo uit een fantasy film zou kunnen komen. Foam kopen voor pruiken kan je tegenwoordig makkelijk online doen. Ideaal voor een Halloween- of verkleedfeestje, of natuurlijk carnaval!

  Last but not least: je pruik goed vastzetten

  Het is dé nachtmerrie van iedere pruikendrager: een pruik die niet goed genoeg vastzit. Om gênante situaties te voorkomen doe je er slim aan om als je een pruik gaat kopen ook meteen pruik lijm te kopen. Dit is speciale lijm die huidvriendelijk is.

  Wil je dat je pruik bij alle weersomstandigheden op zijn plek zit, vergeet dan zeker niet om pruik lijm te kopen. Zo voorkom je dat je pruik verschuift of erger nog, afwaait. Voor al deze dingen kun je naast de pruikenwinkel ook terecht bij Bol.com. Een pruik kopen Bol.com is voordelig, snel en eenvoudig. Je hebt gelijk een mega groot aanbod aan verschillende pruiken. Je koopt hier overigens ook een kale kop pruik. Leuk om een grap mee uit te halen of je echtgenoot te laten schrikken.

  Zekerheid is belangrijk en dat geldt zeker als je een pruik draagt. Door deze goed vast te lijmen voorkom je een hoop narigheid. Ga je pruik lijm kopen, kijk dan wel goed of je echte pruikenlijm hebt die huidvriendelijk is. Zo voorkom je schade aan je hoofdhuid.

  Veelgestelde vragen

  Waar kan ik terecht om een pruik te kopen?

  Wil je een synthetische pruik kopen of een pruik kopen van echt haar, dan kan je hiervoor in pruikenwinkels terecht. Ook online is er een groot aanbod te vinden bij bijvoorbeeld Bol.com. Of je nu een pruik wilt kopen in Groningen, Amsterdam, Utrecht of Drachten.

  Welke pruik is geschikt voor mij?

  Voor iedereen is er een passende pruik te vinden. Welke dat voor jou is, ligt aan je persoonlijke voorkeur, smaak en situatie. Voor een feestje is een kleurrijke pruik erg leuk. Wil je hem dagelijks dragen? Dan is een human hair pruik aan te raden. Je kiest uit krullen, stijl haar, bruin, zwart, rood of blond haar en ga zo maar door.

  Hoe maak ik mijn pruik vast?

  Je wilt natuurlijk wel dat je pruik goed blijft zitten. Daarvoor gebruik je pruiklijm. Deze koop je in de pruikenwinkel of gewoon online. Kijk online goed of je echte pruikenlijm koopt die ook mild is voor de huid. Anders kun je flinke huidirritaties ondervinden.

  Advertentie