Paula’s Choice: Effectieve en complete skincare routine voor een goede prijs

Laatst bijgewerkt: 2 februari 2022

Het merk heeft vanaf het begin als doel gehad om ook in Europa de allerbeste huidverzorging toegankelijk te maken voor iedereen. Het resultaat is meer dan een succes. Paula’s Choice heeft een succesvolle behandeling voor een groot aantal uiteenlopende huidproblemen zoals rimpels, puistjes, zonneschade, rosacea en mee-eters op de markt gebracht in Europa. Het merk bestaat nu al meer dan 10 jaar en is nog steeds immens populair over de hele wereld, dus ook in Nederland. Maar wat maakt deze producten nu zo bijzonder? We gaan het je vertellen!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Het verhaal achter Paula’s Choice

  De Amerikaanse expert op het gebied van cosmetica Paula Begoun begon in 1995 haar eigen productlijn Paula’s Choice. Dit na 25 jaar lang producten van andere te hebben beoordeeld en met de vaste overtuiging dat het goed mogelijk is om goed geformuleerde, betaalbare producten te maken. De lijn verzorgingsproducten wordt het meest gekenmerkt door de hoogwaardige formules van ieder product die altijd rijk zijn aan krachtige antioxidanten, exfoliërende producten met een effectieve pH-waarde, en verzachtende, kalmerende en intensief vochtregulerende producten waaronder ook diverse zonneproducten. Alle huidverzorgingsproducten uit deze lijn zijn vrij van overbodige ingrediënten zoals synthetische parfums, kleurstoffen en andere ingrediënten die de huid kunnen irriteren.

  De komst van Paula’s Choice naar Europa

  Het merk is dus al ontstaan in 1995 maar kwam eigenlijk pas in 2005 echt naar Europa. Paula’s Choice werd ontdekt door Janine Tillema, die zelf een ernstige vorm van acne had. Ze ontdekte de effectieve werking en de werkwijze na het lezen van het boek ‘Don’t go to the Cosmetics Counter without me’, geschreven door Paula Begoun. De transformatie van de huid van Janine was zo opvallend dat zij een brief schreef naar Paula Begoun met de vraag of ze haar producten ook in Europa wilde gaan verkopen. Paula reageert hier positief op en in november 2005 wordt de Europese website van Paula’s Choice gelanceerd.

  De meest populaire producten van het merk

  Zoals we eerder al aangaven, zijn de producten van het huidverzorgingsmerk over de hele wereld enorm populair. Maar er zijn een aantal producten die toch wel echt de kroon spannen. Een van de absolute bestsellers van de afgelopen 15 jaar is de Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid. Dit is een heldere vloeistof met 2% salicylzuur, ofwel BHA, die de huid exfolieert op een effectieve wijze en tot diep in de poriën reinigt. Deze formule pakt hardnekkige onzuiverheden en mee-eters goed aan. Het frisse liquid bevat daarnaast kalmerende, anti-irriterende werkstoffen en is dus zacht en mild voor de huid. Hierdoor kan het ook worden gebruikt door mensen met een gevoelige huid. Alle AHA- en BHA-exfolianten van het merk zijn erg geliefd. Een exfoliant van Paula’s Choice verwijdert dode huidcellen, waardoor je een gladdere huid krijgt als je dit product regelmatig gebruikt. Een exfoliant werkt tegen puistjes, vervaagt pigmentvlekken en verzacht fijne lijnen en rimpels.

  Waar kun je de producten van Paula’s Choice kopen?

  Je kunt de producten van het cosmeticamerk vandaag de dag op veel verschillende plekken kopen in Nederland. Ten eerste kun je ze natuurlijk vinden in de Europese webshop van het merk, waar je alle producten kunt kopen die het merk in het assortiment heeft. Daarnaast kun je de producten kopen bij een reseller zoals de Bijenkorf. Een reseller koopt de producten in bij het merk zelf en verkoopt ze vervolgens door in de eigen winkel of webshop. Ten slotte vind je de producten van Paula’s Choice vaak ook in de parfumerie, bijvoorbeeld bij Douglas. Soms kun je ze ook kopen via een online marktplaats, zoals Bol.com, maar dat zijn dan meestal parfumeries of resellers die ook via Bol.com verkopen.

  Verzorgingsproducten van Paula’s Choice in de sale of met een kortingscode

  Als je graag gebruik maakt van deze verzorgingsproducten, maar ze eigenlijk een beetje boven je budget zijn, kun je ze het beste kopen in de sale. Door je aankoop goed te timen kun je een hoop geld besparen. Het merk houdt zelf wel eens een uitverkoop, maar dit is nooit op vaste data. Om te weten wat er steeds in de sale is, moet je dan de website in de gaten houden. Je kunt je ook aanmelden voor de nieuwsbrief van het merk via de website. Dan word je op de hoogte gehouden van nieuwe acties en aanbiedingen en ontvang je een welkomstkorting van 5 euro op je eerstvolgende bestelling. Ook met je verjaardag ontvang je een verrassing en je krijgt regelmatig persoonlijk advies binnen via de mail. De Bijenkorf heeft ieder jaar een aantal vaste, grote uitverkopen, waarbij een groot deel van het assortiment van het warenhuis tegen een scherpe prijs te krijgen is. De data voor deze sales vind je in het overzicht hieronder:  

  Sale Korting tot Maand 
  Verassend Voordeel tot 30% mei en september 
  Paasvoordeel tot 30% eind maart 
  Zomer sale tot 70% juni/juli 
  Winter sale & kerst tot 50% december/januari 
  Herfstvoordeel tot 30% september/oktober 
  Black Friday tot 30% eind november 
  Sinterklaas tot 30% eind november 


  Op de website van Paula’s Choice kun je op ieder moment actieve kortingscodes vinden die je kunt gebruiken in de webshop. Hiermee kun je een bepaald percentage korting krijgen, een gratis product ontvangen bij het besteden van een minimaal bedrag, of gratis verzending krijgen bij aankoop van een bepaald product of vanaf een bepaald aankoopbedrag. Je kunt via de website ook persoonlijk advies aanvragen bij huidexperts, als je niet zeker weet welke producten bij jouw huid passen.

  Veelgestelde vragen

  Wat is Paula’s Choice?

  Paula’s Choice is een van oorsprong Amerikaans cosmeticamerk dat in 2005 ook naar Nederland is gekomen en vooral populair is om de huidverzorgingsproducten.

  Wat is er goed aan de producten van Paula’s Choice?

  De producten van dit merk bevatten geen onnodige ingrediënten die irritatie van de huid kunnen veroorzaken en bevatten daarnaast kalmerende en verzachtende ingrediënten, waardoor ze ook geschikt zijn voor de gevoelige huid.

  Waar kun je de producten van Paula’s Choice kopen?

  Je kunt de producten van dit merk op veel plekken kopen, waaronder de eigen Europese webshop, parfumeries, warenhuizen en online marktplaatsen.  

  Advertentie