Een middenscheiding bij een man: Wel of niet doen?

Laatst bijgewerkt: 3 augustus 2022

Niet alleen vrouwen zijn bezig met hun haar en kapsel, mannen vinden dit vaak minstens even belangrijk. Ieder jaar zijn er weer nieuwe trends en kapsels die hip zijn voor mannen. Volgens de meeste haarstyling trends is de middenscheiding een blijvende favoriet, al zijn veel mannen vandaag de dag ook fan van de zijscheiding. Wat maakt de middenscheiding bij de man nu zo aantrekkelijk en hoe maak je een goede middenscheiding? Wij vertellen het je in dit artikel!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  De aantrekkingskracht van een middenscheiding bij een man

  Een middenscheiding is dus een populaire haartrend onder mannen en dat is niet voor niets. Wat een scheiding in het midden zo aantrekkelijk maakt, is de symmetrie. Dit geeft het kapsel een klassieke, stijlvolle en nette uitstraling. Vooral onder de Gen Z is een middenscheiding het favoriete kapsel, zij vinden de zijscheiding namelijk maar niets. Dat valt meteen op als je op TikTok gaat kijken, waar je voornamelijk jongeren ziet met een scheiding in het midden. Het grootste voordeel van dit kapsel is dat je er niet voor naar de kapper hoeft, een kam is voldoende om jouw haar in een mooi model te krijgen. De look heeft inmiddels zelfs een eigen hashtag: #middlepartchallenge, om mensen aan te moedigen het kapsel uit te proberen. Het is een tijdloos kapsel dat ook door veel bekende mensen gedragen wordt, zoals acteurs en muzikanten. Waar je ook heen gaat, een middenscheiding kan altijd!

  De geschiedenis van de middenscheiding 

  De middenscheiding is zeker geen nieuw concept. Het kapsel was al eerder helemaal hip in de jaren 20, de jaren 70 en de jaren 90. Aan het begin van dit millennium werd de trend ineens een stuk minder geliefd en kozen meer mensen voor een zijscheiding, vooral de jongere generatie. Het was in om je gezicht deels te bedekken, dat gaf een mysterieuze uitstraling. Vooral in de emo en gothic scene was dit echt populair. De afgelopen jaren doken er weer steeds meer trends op die suggereerde dat de middenscheiding een comeback aan het maken was. Een van die trends was het toepassen van curtain bangs. Je kunt de middenscheiding op een natuurlijke manier maken, gewoon met een kam. Maar je kunt er ook voor kiezen om beide kanten een beetje omhoog te zetten met speldjes of clipjes, voor wat extra volume.

  Hoe maak je de perfecte middenscheiding bij een man?

  Een middenscheiding is dus ook bij de heren erg in trek, maar hoe maak je nu een mooie scheiding in het midden? Het enige dat je nodig hebt is een kam. Houdt de kam haaks op je hoofdhuid, trek met de punt een lijn door je haar, van je voorhoofd naar achteren. Als je een middenscheiding wil maken, moet je een lijn trekken vanaf het midden van de brug van je neus. Bij een zijscheiding begin je juist vanaf het hoogste punt van je wenkbrauw naar de kant die je wil. Het is dus zeker niet moeilijk of ingewikkeld om een middenscheiding te maken en je kunt hem ook eenvoudig een keer uitproberen zonder dat je er meteen aan vast zit. Het is goed mogelijk om vaker je scheiding te veranderen, vooral als je het alleen met een kam doet. Doe je het met de hitte van een föhn, dan moet je wel opletten dat je het niet te vaak doet, zodat je haar niet gaat aanbranden.

  Hoe weet ik of een middenscheiding mij staat?

  Zoals we eerder agl benoemden, kun je met behulp van een kam eenvoudig uitvinden of een middenscheiding je wel of niet staat. Maar er zijn een aantal tips waar je op kunt letten om alvast een idee te krijgen of een scheiding in het midden bij jou past of niet.

  Goed om te weten over de middenscheiding:

  • Een middenscheiding staat goed bij vierkante, ovale en diamantvormige gezichtstypes. Dit is natuurlijk geen vereiste, maar het is een richtlijn.
  • De middenscheiding is niet leeftijdsgebonden, hij wordt gedragen door kinderen, tieners en volwassenen. Zowel mannen als vrouwen.
  • Je haarlengte moet tussen de 5 en 10 centimeter zijn, anders blijven je haren overeind staan. Een middenscheiding voor een man met kort haar wordt dus lastiger.
  • Langere haren geven meer volume in de scheiding.
  • Een scheiding bij mannen wordt vaak gecombineerd met een opscheer vanaf de nek.
  • Een middenscheiding is het makkelijkst te maken bij steile haren, maar ook mogelijk met krullen.
  • Er zijn andere namen voor een middenscheiding, zoals business haircut en de side part.

  Geschikt voor iedere gelegenheid

  De middenscheiding bij een man kan voor iedere gelegenheid worden gedragen. Met dit kapsel kun je op ieder evenement zonder probleem verschijnen. Een middenscheiding is een van de meest populaire klassieke kapsels voor heren en kan worden gedragen door mannen van iedere leeftijd. Deze scheiding valt onder de smart casual en combineert een nette look met een casual uitstraling. Het is altijd een geliefd kapsel geweest, ook onder artiesten en muzikanten. Kijk bijvoorbeeld naar George Clooney, Justin Timberlake en Don Draper. Het is een tijdloze haartrend die je voor iedere gelegenheid kunt toepassen, je zult nooit vreemd aangekeken worden. Om de scheiding goed te laten zitten, is het verstandig om een product in je haar te gebruiken. We raden aan om een goede medium-hold pomade of clay in je haar te doen als het handdoekdroog is. Voor een casual look heb je maar een kleine hoeveelheid product nodig. 

  Veelgestelde vragen

  Kun je je haar scheiding veranderen?

  Jazeker, dat kun je redelijk eenvoudig doen met behulp van een kam. Het kan ook met een föhn, maar dit moet je niet te vaak doen aangezien het slecht kan zijn voor je haar.

  Welke kant scheiding haar man?

  Als man kun jij jouw haar naar iedere kant dragen, er zijn een hoop kapsels die erg in zijn. De middenscheiding is momenteel de meest geliefde, aangezien de zijscheiding weer een beetje uit de mode aan het raken is.

  Wat vinden mannen een mooi kapsel?

  Voor mannen zijn er vandaag de dag bijna net zoveel verschillende haartrends als voor vrouwen. De middenscheiding is een all-time favorite.

  Advertentie