Hoe gebruik je concealer en foundation?

Laatst bijgewerkt: 14 oktober 2022

We kennen allemaal wel concealer en foundation. Misschien staat het ook wel in jouw badkamerkastje. Wat is het verschil tussen deze twee en hoe kan je ze het beste gebruiken? Wij leggen het uit en geven je handige tips. Zo profiteer je optimaal van de voordelen.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  De basis voor je gezicht

  Foundation helpt je om je huid egaal te maken. Zo krijg je een jongere en frissere uitstraling. Let er wel op dat je een foundation kiest in de kleur van je eigen huid of net een tintje donkerder. Zo voorkom je een ‘masker-effect’. Kies niet alleen de juiste kleur, maar kies ook voor een foundation die past bij jouw huidtype. Heb je een vette huid? Ga dan voor een foundation voor een vette huid. Er zijn verschillende soorten foundation: in vloeibare vorm, als poeder en in compacte vorm. Wil je je natuurlijke uitstraling behouden, maar wel een lichte glans? Kies dan voor de vloeibare variant. De vloeibare variant is heel geschikt voor een droge huid. Met poeder foundation creëer je een mat effect. Heb je een vette huid met een glans? Deze foundation past goed bij jouw huidtype. De compacte foundation zorgt dan weer voor een uitstekende dekking. Foundation en concealer kan je allebei met je vingers aanbrengen, maar er zijn ook speciale kwasten. De beautyblender, een sponsje in de vorm van een ei, neemt in populariteit toe. Probeer verschillende dingen uit en ontdek wat voor jou het beste werkt.

  Camoufleren

  Na het aanbrengen van de foundation ga je met concealer aan de slag. Concealer is vaak net iets dikker dan foundation en geeft je de mogelijkheid oneffenheden weg te werken. Een concealer breng je na je foundation aan om te voorkomen dat je de net aangebrachte concealer weer uitsmeert. Een uitzondering hierop vormen de kleurcorrigerende concealers. Deze concealers breng je aan voordat je je foundation aanbrengt. Huidkleurige varianten zijn bedoeld om plekjes weg te werken. Gekleurde concealers gebruik je om bijvoorbeeld rode vlekjes of donkerblauwe kringen te neutraliseren.

  Welke kleurcorrigerende concealer kies je?

  Huidskleurige concealers zijn bekender dan concealers in andere kleuren. Deze concealers kunnen echte lifesavers zijn als je ze slim gebruikt. Het geheim achter de kleurcorrigerende concealers is dat je gebruik maakt van complementaire kleuren. Dit zijn kleuren die elkaar opheffen als je ze samen gebruikt. Een groene concealer gebruik je om rode vlekjes weg te werken, want groen neutraliseert roodheid. Heb je een vale tint? Paarse concealer is zeker het proberen waard. Een gele concealer helpt je paarse littekens en donkere kringen weg te werken. Roze concealer schiet te hulp bij die blauwe kringen onder je ogen, ook maakt het een bleke huid levendiger. Ook oranje helpt bij het wegwerken van de kringen onder je ogen. Eindig met een laag setting poeder en breng daarna naar wens de rest van je make-up aan.

  Maak slim gebruik van foundation en concealer en jij komt stralend voor de dag!

  Advertentie