De beste tips als je een luxe horloge gaat aanschaffen

Laatst bijgewerkt: 31 mei 2023

Je hebt genoeg gespaard, een mooie bonus te pakken of nog wat reserves wat niets oplevert op de bank: je bent van plan een luxe horloge aan te schaffen. Waar moet je dan aan denken, waar koop je luxe horloges en wat zijn de absolute tips waar je op kunt letten? 

Wat kun je lezen in dit artikel?

  De basis: jouw budget

  Voordat je gaat shoppen, urenlang online gaat scrollen en verschillende bedrijven benadert, weet je natuurlijk wat je ongeveer wilt gaan uitgeven. Je weet ook welk model je wilt aanschaffen en de (online) zoektocht gaat beginnen: misschien wel het leukste als het gaat om het aanschaffen van jouw luxe horloge.

  Online zoektocht

  Misschien begint jouw zoektocht online, net als velen: je gaat uren zitten scrollen, je zoekt op bepaalde termen in de grote zoekmachines en je vindt meer informatie over het horloge van jouw dromen. Je weet precies wat de gangreserve is, de waterdichtheid, de diameter van de kast en wat de eventuele opties zijn voor de wijzerplaat. Als je dat allemaal al weet, wordt het steeds specifieker: welk horloge ga je kopen, bij wie ga je dit horloge kopen en waar moet je op letten? Allereerst begin je natuurlijk bij het controleren van de referenties van het desbetreffende bedrijf, je checkt eventuele reviews en je neemt contact op met de klantenservice, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Je wilt natuurlijk een zo goed mogelijke aanschaf doen, dus een beetje hulp en expertise is gewenst. Zodra je erachter bent waar je het horloge wilt kopen, kun je vragen om meer foto’s van de kast, de kroon, de band en eventuele extra beschikbare schakels, zodat je precies weet of jouw horloge op maat is of op maat gemaakt kan worden. Verder is het een goed idee om eventuele historie op te vragen, controleer je de foto’s op de scherpheid van de kast (flink gepolijst, ongepolijst of gloednieuw) en ga je misschien wel opzoek naar een partij waar je een of meerdere horloges kunt vergelijken. Da’s een stuk makkelijker, natuurlijk. 

  De aanschaf

  Het feestje is zo goed als rond: je hebt jouw droomhorloge gevonden en je weet dat je de knoop gaat doorhakken. Het enige wat je nu nog wilt weten: wordt het horloge verzonden bij een online aankoop, kun je het horloge ergens afhalen of wordt het gebracht? Misschien wil je direct de band op maat laten maken, wil je nog wat meer weten over het uurwerk en wil je een feestje als het gaat om de aflevering van jouw luxe horloge. Ga ook eens na wat er gebeurt bij de betaling: wordt jouw geld ergens veilig bewaard totdat jij helemaal tevreden bent of betaal je direct? 

  Een aantal tips

  Als je van plan bent een luxe horloge aan te schaffen, neem dan altijd een bepaald budget aan voor jezelf zodat je weet wat je maximaal wilt uitgeven. Doe ook eens een bod op een horloge, vaak kun je nog best wel wat onderhandelen over de vraagprijs. Garantie(s) en service is natuurlijk essentieel als je veel geld uit gaat geven, dus vraag altijd naar de

  Advertentie