Zara sale

Laatst bijgewerkt: 21 juni 2023

Zara is een populaire winkelketen, waar je dameskleding, herenkleding, kinderkleding en accessoires kunt kopen. De prijzen van Zara zijn over het algemeen al lager dan de prijzen van veel andere winkelketens, maar je kunt nog goedkoper winkelen bij Zara. Winkel je op het juiste moment, namelijk in de sale van Zara, dan kun je tientallen euro’s besparen. Lees in dit artikel wanneer de sale begint. 

Wat kun je lezen in dit artikel?

  De Zara sale voor dames, heren en kinderen

  In de Zara sale, ook wel de Zara uitverkoop genoemd, worden de producten van Zara voor aantrekkelijke prijzen verkocht. Sommige producten worden met een korting van 30 procent aangeboden, maar in de laatste periode van de sale kun je ook profiteren van kortingen tot 70 procent. De Zara sale is niet alleen voor dames, maar ook voor heren en kinderen. De herenkleding, herenaccessoires, kinderkleding en kinderaccessoires worden in de sale van Zara namelijk ook met flinke kortingen verkocht

  De Zara sale data

  Wil jij de sale van Zara absoluut niet missen? Dan is het belangrijk om te weten wanneer het precies tijd is voor de nieuwe uitverkoopronde van de winkelketen. Ten eerste is er de zomersale, ofwel de sale in de zomerperiode. Deze saleperiode start in juni en eindigt in juli, afhankelijk van het aanbod van Zara (veel sale betekent een langere saleperiode). Over het algemeen start de sale van Zara op de derde of vierde donderdag van de maand juni. Houd deze donderdagen dus goed in de gaten

  De wintersale van Zara start in december, namelijk een dag na kerst. De wintersale van Zara loopt door tot in het nieuwe jaar. Ook hier geldt dat de saleperiode afhankelijk is van het aanbod van Zara. Is er veel sale, dan kan de saleperiode gemakkelijk een paar dagen langer doorlopen dan in andere jaren met minder sale aanbod.

  Tussen de zomer- en wintersale in, heeft Zara ook twee mid season sales. De mid season sale van het voorjaar start eind april of begin mei en de mid season sale van het najaar start eind september of begin oktober. Op black friday kun je ook bij Zara terecht, want dan organiseert de winkelketen een Black Friday sale. Deze uitverkoop vindt altijd plaats op black friday, ofwel 24 november.

  Let op: de Belgische solden kent een andere saleperiode dan de Nederlandse sale bij Zara. In België kun je goedkoop bij Zara winkelen van 3 januari tot en met 31 januari en van 1 juli tot en met 31 juli.

  Wanneer begint de Zara sale 2023?

  De uitverkoop begint op woensdag 21 juni 2023 om 18 uur in de app. Op zara.com om 19:00 uur. Donderdag 22 juni in de winkels.

  Welke kortingspercentages kan ik verwachten?

  Als de Zara sale begint, krijg je altijd 30 procent korting op de producten die in de sale worden aangeboden. Na een tijdje worden de meeste kortingspercentages verhoogd naar 50 procent. Als de producten dan nog niet verkocht worden, worden de kortingspercentages uiteindelijk verhoogd naar 70 procent. Dit gebeurt meestal in de laatste dagen van de saleperiode. De producten die nu nog steeds niet verkocht worden, verdwijnen na de sale uit de winkel. Je krijgt bij Zara vrijwel nooit meer dan 70 procent korting, enkele uitzonderingen daargelaten

  Zara Outlet

  Veel mensen weten het helemaal niet, maar er bestaat zeker een Zara Outlet. De outlet van Zara is echter helemaal niet bekend en dit komt simpelweg omdat de outlet van de winkelketen een andere naam heeft. Zo winkel je niet bij de Zara Outlet, maar bij zusterbedrijf Lefties.

  Zara is onderdeel van Inditex Groep, een Spaans bedrijf dat diverse grote modemerken in het portfolio heeft zitten. Eén van de dochterbedrijven van Inditex Groep (en dus de zusterbedrijven van Zara), is Lefties. Wat veel mensen niet weten, is dat je hier de afgeprijsde artikelen van Zara kunt kopen.

  Lefties: de Zara Outlet

  Lefties is een Spaanse winkelketen, waar je er goedkoop leuke modeitems kunt kopen. In feite zijn dit modeitems die voorheen in Zara winkels lagen, maar nu met korting door Lefties verkocht worden. Dit doet Inditex Group niet voor niets, want het moederbedrijf van Zara wil dat de winkelketen zijn goede imago blijft houden. Daarom heeft Zara geen eigen outlet, maar worden de outletartikelen van de winkelketen bij budgetwinkelketen Lefties verkocht.

  Helaas vind je geen Lefties winkels in Nederland. Wil je in de Zara Outlet shoppen, dan moet je in het buitenland zijn. De meeste vestigingen van Lefties zijn in grote Spaanse steden gevestigd. Wellicht komt er op de lange termijn nog een Lefties vestiging naar Nederland, maar hier zijn op dit moment nog geen concrete plannen voor.

  Algemene informatie over de Zara nieuwsbrief

  De Zara nieuwsbrief is een e-nieuwsbrief, ofwel een nieuwsbrief die via mail verzonden wordt. Heb je je ingeschreven voor de nieuwsbrief, dan krijg je interessante mails over nieuwe collecties, de sale van Zara, extra kortingsacties en ga zo maar door. Ben je groot fan van Zara, dan mag je de nieuwsbrief eigenlijk niet missen.

  Inschrijven voor de Zara nieuwsbrief

  Je kunt je gratis inschrijven voor de nieuwsbrief van Zara. Dit doe je door naar de website van Zara te gaan, naar beneden te scrollen en je e-mailadres in te vullen op de invulregel onder het kopje ‘schrijf u in voor onze newsletter’. Heb je jouw e-mailadres verstuurd, dan ben je aangemeld voor de nieuwsbrief.

  Tip: bij Zara kun je aangeven over welke onderwerpen je precies nieuwsberichten wil ontvangen. Koop je alleen dameskleding, damesschoenen en modeaccessoires voor dames bij Zara, dan kun je aangeven alleen dames gerelateerd nieuws te willen ontvangen. Ben je een man, dan geef je aan alleen nieuws over de herencollectie van Zara te willen ontvangen. Je kunt ook aangeven dat je alleen nieuws over de kindercollectie wil ontvangen of bijvoorbeeld nieuws over de dames- en kindercollectie wil ontvangen.

  Afmelden voor de Zara nieuwsbrief

  Wil je de nieuwsbrief van Zara niet meer ontvangen? Dan kun je je snel en gemakkelijk uitschrijven. In iedere e-mail die je van Zara ontvangt, staat onderaan een linkje met de tekst ‘Afmelden’. Klik je op deze link, dan hoef je alleen nog de stappen te volgen om

  Handig tips voor de beste koopjes

  Wil jij de beste deals scoren tijdens de sale van Zara? Lees dan onderstaande drie tips om optimaal van de sale van Zara te profiteren

  Tip 1: ga in de ochtend naar een Zara vestiging. In de ochtenden is het lekker rustig in de winkels van Zara, ook tijdens de saleperiode. Ook is het assortiment in de ochtend helemaal aangevuld, waardoor je meer kans hebt dat je leuke producten vindt.

  Tip 2: shop online. In de webwinkel van Zara vind je het complete sale aanbod, waar dit in de kleinere vestigingen van de winkelketen vaak niet het geval is. Wil je echt niks missen, dan check je ook zeker even het online sale aanbod van Zara.

  Tip 3: schrijf je in voor de Zara nieuwsbrief. Door je in te schrijven voor de nieuwsbrief, krijg je direct een melding als de sale gestart is. Omdat de sale van Zara nogal hard kan gaan, is het zeker verstandig om jouw favoriete items direct na de start van de uitverkoop in te slaan. Heb je je ingeschreven voor de nieuwsbrief, dan ben je altijd een van de eerste klanten die in de sale van Zara winkelt en profiteer je van het grootste sale aanbod.

  Veelgestelde vragen

  Wanneer begint de Zara zomer sale 2023?

  Deze begint op woensdag 21 juni 2023 om 18 uur in de app. Op zara.com om 19:00 uur. Donderdag 22 juni 2023 in de winkels.

  Waneer begint de Zara winter sale 2023?

  De uitverkoop begint waarschijnlijk op maandag 25 december 2023 om 18 uur in de app. Op zara.com om 19:00 uur. Dinsdag 26 december in de winkels.

  Hoeveel korting krijg ik bij Zara

  Je krijgt bij Zara vrijwel nooit meer dan 70 procent korting, enkele uitzonderingen daargelaten.

  Advertentie