Uitverkoop in Duitsland

Laatst bijgewerkt: 10 maart 2022

Niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland worden diverse uitverkopen georganiseerd. De Duitse uitverkoop wordt ook wel ‘Schlussverkauf’ genoemd en is zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Niet alleen omdat je gewoon heerlijk kunt winkelen in de diverse grote steden in Duitsland, maar ook omdat de ‘Schlussverkauf’ in Duitsland groot opgezet wordt. Omdat er zo veel winkelketens aan de uitverkoop in Duitsland meedoen, kun je tientallen tot honderden euro’s besparen door in deze periode in Duitsland te gaan winkelen.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Algemene informatie over de uitverkoop in Duitsland

  Duitsland kent diverse grote steden die zeker de moeite waard zijn om eens te bezoeken. Niet alleen voor sightseeiing, maar ook zeker om lekker te winkelen. In de diverse grote steden in Duitsland zijn namelijk honderden geweldige winkels te vinden, waaronder tientallen winkels van grote (internationale) winkelketens.

  Tijdens de uitverkoop (‘Schlussverkauf’) in Duitsland kun je in een groot deel van deze winkels met flinke korting shoppen. Zeker als je jouw garderobe aan wil vullen met een grote hoeveelheid nieuwe kleding, schoenen en accessoires, bespaar je veel geld als je tijdens de uitverkoop in Duitsland winkelt.

  Uitverkoop in Duitsland: data voor 2022

  Net zoals in België het geval is, gelden er ook in Duitsland vaste perioden voor de ‘Schlussverkauf’. Hierdoor worden ondernemers ietwat beperkt bij het organiseren van uitverkopen, maar weet je als consument wel precies wanneer je het goedkoopst kunt winkelen in Duitsland.

  Er zijn twee saleperiodes in Duitsland, namelijk de wintersale (Winterschlussverkauf) en de zomersale (Sommerschlussverkauf). De wintersale begint van 3 januari 2022 t/m 29 januari 2022. De zomersale start op 24 juni 2022 en eindigt op 23 juli 2022. Zoals je ziet, zijn de saleperiodes in Duitsland niet zo lang. Wil je tijdens de sale winkelen in Duitsland, dan moet je dus niet te lang wachten als de uitverkoop eenmaal begonnen is. In Nederland duren saleperiodes vaak enkele weken, maar in Duitsland is dit dus niet het geval.

  Tot 75% korting – Zalando-Lounge

  Deelnemende winkels

  Vrijwel alle grote winkelketens doen mee met de ‘Schlussverkauf’ in Duitsland. Zij mogen buiten de twee vaste uitverkoop momenten namelijk geen eigen sale organiseren. Van de kleinere winkels in Duitsland doen niet alle winkels mee aan de ‘Schlussverkauf’. Winkels die kleding, schoenen en/of modeaccessoires verkopen laten de uitverkoop vaak niet aan zich voorbij gaan, maar winkels in andere branches doen niet altijd mee met de vaste sale in Duitsland. Wil jij weten of jouw favoriete winkelketen met de uitverkoop in Duitsland meedoet? Dan raden wij je aan om op de website van jouw winkelketen te kijken. De meeste winkelketens kondigen hun uitverkoop momenten namelijk vooraf op hun website aan.

  De collectie van de uitverkoop in Duitsland

  Tijdens de wintersale in Duitsland koop je de wintercollectie van diverse winkelketens met flinke korting. Zo koop je bijvoorbeeld winterjassen met korting tijdens de Winterschlussverkauf, maar ook schoenen voor in de winter, warme truien en ga zo maar door. Tijdens de zomersale in Duitsland koop je de zomercollectie van diverse winkelketens met korting. Winkel je tijdens de Sommerschlussverkauf, dan koop je bijvoorbeeld jurkjes, rokken, korte broeken, dunne shirtjes, zomerjassen en zwemkleding met korting.

  De korting van de uitverkoop in Duitsland

  Hoeveel korting je krijgt tijdens de uitverkoop in Duitsland, verschilt per winkelketen. Reken op kortingen tussen de 20 en 70 procent. Aan het einde van de uitverkoop krijg je altijd de hoogste kortingen, want dan proberen ondernemers nog zo veel mogelijk saleartikelen te verkopen. Wel loop je aan het einde van de uitverkoop in Duitsland meer risico dat jouw maten niet meer verkrijgbaar zijn, zeker niet als je vrij gangbare maten hebt. Het sale aanbod is aan het einde van de uitverkoop in Duitsland namelijk wel beduidend kleiner dan aan het begin van de zogeheten Schlussverkauf.

  Veelgestelde vragen

  Wanneer begint de Winterschlussverkauf?

  Deze begint van 3 januari 2022 t/m 29 januari 2022

  Wanneer begint de Sommerschlussverkauf?

  Deze begint van 24 juni t/m 23 juli 2022

  Wat is er te koop tijdens de uitverkoop in Duitsland?

  Jurkjes, rokken, korte broeken, dunne shirtjes, zomerjassen, zwemkleding etc.

  Tot 75% korting – Zalando-Lounge

  Advertentie