Sneaker sale: de meest comfortabele schoenen voor de beste prijs

Laatst bijgewerkt: 13 december 2021

Sneakers zijn enorm populaire schoenen die vooral geliefd zijn om hun draagcomfort. Hoe dan ook, deze schoenen zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Je kunt je bijna niet voorstellen dat er een tijd is geweest dat sneakers nog niet bestonden, maar dat is zeker zo geweest. Vandaag de dag heeft iedereen wel een paar sneakers in zijn of haar kast staan. Zijn jouw sneakers binnenkort aan vervanging toe, of vind je het zulke fijne schoenen dat je gewoon graag een extra paar wil? Koop jouw volgende paar sneakers lekker voordelig in de sale!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  De geschiedenis van de sneaker

  De voorganger van de sneaker ontstond in het jaar 1865. De mensen met wat meer geld uit die tijd speelden vaak croquet, een oudere variant van golf. Deze sport werd ook gespeeld op een grasveld, dus je had schoenen nodig met een goede grip. Maar makkelijke en comfortabele schoenen waren in die tijd nog niet echt een ding. Toch ontstond dankzij de sport croquet een behoefte aan sportschoenen die comfortabel zaten en meer bewegingsvrijheid boden. Zo werd de croquetsandaal geboren, een schoen met een rubberen zool, een canvas bovenwerk en veters. Dat was het begin van de gymschoen. Sport was dus de aanstichter van het ontstaan van sneakers en dat imago wordt vandaag de dag nog steeds hooggehouden. Als je bijvoorbeeld aan All Stars denkt, denk je eigenlijk ook meteen aan sport dankzij de reclames en sponsoren van het merk.

  De sneaker van tegenwoordig

  Tegenwoordig zijn sneakers vooral erg populair onder de jeugd. Ze willen bijvoorbeeld graag op hun sportidool lijken. Dit doen ze door dezelfde sneakers te dragen. In de jaren 70 begonnen naast sporters ook muzikanten, hippies en filmsterren sneakers te dragen, waardoor de sneaker nog meer dé schoen werd van de jongere generatie. In de 21e eeuw is het eigenlijk niet meer dan normaal dat sneakers voor iedereen deel uitmaken van hun garderobe. In de afgelopen tien jaar zijn sneakers uitgegroeid van gymschoenen tot luxeproduct, dat ook door veel hoogstaande merken wordt geproduceerd en verkocht. Hierdoor zijn ze niet altijd meer zo betaalbaar als ze vroeger waren, maar de sneakers van merken zoals Nike of Via Vai kom je gelukkig regelmatig tegen in de sale.

  Dames sneakers in de sale

  In eerste instantie waren sneakers vooral populair onder mannen, maar tegenwoordig zul je minstens net zoveel vrouwen in deze schoenen zien lopen. Ook voor dames zijn sneakers voortaan een vast deel van de garderobe. Merken die deze schoenen verkopen richten zich dan ook evenveel op vrouwen als op mannen, ook als het om uitverkopen gaat. Denk bijvoorbeeld aan het merk Gabor, dat zelfs alleen sneakers maakt voor vrouwen. Naast schoenen maakt dit merk ook chique leren tassen voor dames. De sneakers van Gabor vind je regelmatig in de sale, waar de kortingen oplopen tot de 40%. Ook bij online warenhuizen zoals Zalando vind je een hoop sneakers voor vrouwen. Dit zijn ook perfecte plekken om basic witte of zwarte sneakers voor dames in de sale te kopen.

  Heren sneakers in de sale

  Heren sneakers vind je tegenwoordig overal, in allerlei kleuren en modellen. Er is een enorme keuze aan merken, denk bijvoorbeeld aan Adidas, Nike, Puma en Michael Kors. Adidas, Nike en Puma zijn merken die echt zijn ontstaan uit de sportwereld en worden gepromoot door atleten. Michael Kors is daarentegen echt een luxemerk met designer schoenen dat ook in een wat hogere prijzenklasse ligt. Hierin moet je voor jezelf bepalen wat je belangrijk vindt aan sneakers. Wil je vooral dat ze fijn zitten, of vind je het ook belangrijk dat ze van een bepaald merk zijn of gepromoot worden door een bepaald persoon? Hebben de sneakers uit de hogere prijzenklasse eigenlijk jouw voorkeur, maar heb je niet altijd een ruim budget? Wacht dan op aanbiedingen of speciale acties. De sneakers van Michael Kors vind je bijvoorbeeld regelmatig in de sale, zowel bij het merk zelf als bij resellers.

  Sneakers in de sale voor je kind

  Ook kinderen zijn dol op sneakers. Logisch natuurlijk, want het zijn super comfortabele schoenen waar ze de hele dag op rond kunnen rennen en spelen. Bijna ieder merk verkoopt ook sneakers voor kinderen. Adidas heeft een heel deel van de website toegewijd aan sneakers voor kinderen van verschillende leeftijdscategorieën. Kinderen geven over het algemeen niet zoveel om merken, maar misschien willen ze wel een specifieke kleur of een model dat ze fijn vinden zitten. In dat geval kun je terecht op websites zoals Zalando of Kidslovesneakers.nl, waar je allerlei merken en modellen met elkaar kunt vergelijken. En aangezien kinderen nog veel groeien en ook niet altijd even zuinig zijn op hun schoenen, zijn sneakers voor kids ook vaak te vinden in de sale. Sommige merken maken zelfs sneakers speciaal voor baby’s, die je ook in de sale kunt kopen.

  Wanneer beginnen de sales voor sneakers?

  Als je graag nieuwe sneakers wil kopen voor jezelf, je partner of je kind, is het natuurlijk handig om te weten wanneer de sales voor sneakers beginnen. Helaas is het lastig om vaste data te geven voor deze sales, aangezien ieder merk andere data aanhoudt en dit vaak ook geen vaste dagen per jaar zijn. Tegenwoordig doen wel bijna alle merken en winkels in Nederland mee met Black Friday en Cyber Monday. Dit zijn dus ook ideale dagen om bijvoorbeeld sneakers van Balenciaga te kopen in de sale. Daarnaast zijn er regelmatig seizoensuitverkopen, bijvoorbeeld aan het einde van de winter of zomer. Je kunt ook kijken bij online warenhuizen wanneer zij aanbiedingen hebben. Bij Eleganza kom je bijvoorbeeld regelmatig sneakers van Isabel Marant tegen in de sale.

  Veelgestelde vragen

  Wanneer beginnen de sales voor sneakers?

  Er zijn geen data te noemen waarop alle sneakers in de sale zijn, maar veel merken doen tegenwoordig wel mee aan Black Friday en Cyber Monday.

  Voor wie zijn de sneaker sales?

  Voor iedereen vind je sneakers in de sale. Voor mannen, vrouwen, kinderen en zelfs baby’s. 

  Welke merken doen mee aan sneaker sales?

  In Nederland doen bijna alle merken mee aan sales, bijvoorbeeld op Black Friday of rond de feestdagen. 

  Advertentie