Private lease aanbieding: bespaar tientallen euro’s per maand

Laatst bijgewerkt: 30 november 2021

Je ziet en hoort steeds meer private lease aanbiedingen voorbijkomen. Op steeds meer plekken kun je dan ook een auto leasen in plaats van kopen. Zelfs een BMW of Audi private leasen is tegenwoordig mogelijk. Je betaalt het bedrag niet in een keer, maar voldoet maandelijks een vast bedrag. Voor veel mensen is dit dé manier om toch in een goede auto te kunnen rijden, zonder direct veel geld kwijt te zijn. Toch zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden voordat je zomaar een private lease contract afsluit. We vertellen je hier meer over deze manier van autorijden en bespreken enkele populaire aanbieders met hun aanbiedingen.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Wat is private lease?

  Als je een auto ‘private leaset’, dan heb je een auto tot je beschikking voor een vast maandelijks bedrag. Vrijwel alle kosten zitten hier al bij in. Meestal gaat het om: onderhoud, reparaties, motorrijtuigenbelasting, all-risk autoverzekering, banden, pechhulp en afschrijvingskosten. Het enige wat je nog zelf betaalt zijn de brandstof, eventuele boetes en schoonmaakkosten. Het fijne van private leasen is dat je dus geen omkijken meer hebt naar al deze losse kosten. Ook hoef je de auto niet in één keer te betalen, wat je een hoop kosten scheelt. Het belangrijkste nadeel is dat de auto niet van jou is na afloop van het lease abonnement. Je hebt enkel de gebruiksrechten en na afloop is de auto gewoon nog in het bezit de leasemaatschappij. Een andere beperking is dat je meestal aan een aantal kilometers per jaar vastzit. Ga je hier overheen, dan zullen de overtollige kilometers verrekend worden.

  ANWB private lease aanbieding

  Een van de eerste partijen waar je waarschijnlijk aan denkt, is de ANWB. Je kon bij de ANWB altijd al je auto verzekeren en een abonnement voor pechhulp afsluiten. Toch is er nog veel meer mogelijk bij de Algemene Nederlandse Wielrijdersbond. Je kunt hier allerlei auto’s leasen in verschillende prijsklassen.

  De kilometers zijn hier behoorlijk flexibel, je kiest tussen de 0-10.000 km, 10.000-15.000 km, 15.000-20.000 km, 20.000-25.000 km en 25.000-30.000 km per jaar. Een ander groot voordeel is dat je bij de ANWB je schadevrije jaren behoudt en blijft opbouwen. Dit klinkt heel vanzelfsprekend, maar dat is het niet. De lease auto en verzekering staan niet op jouw naam, waardoor je schadevrije jaren normaal gesproken niet doortellen en na drie jaar verloren kunnen gaan.

  Nog een reden om voor de ANWB te kiezen is het grote aanbod. Zoek je naar een Peugeot 208 private lease aanbieding? ANWB heeft deze auto standaard in het aanbod zitten met een voordelige maandprijs, maar ze hebben ook regelmatig acties waarbij je korting krijgt op verschillende modellen. Hier kan een Peugot 208 zomaar tussen zitten, maar ook een Hyundai i10 private lease aanbieding of een van de andere honderd modellen.

  Private lease aanbieding Hema

  Niet iedereen weet dit van de Hema, maar ze hebben naast huisspullen en kleding ook allerlei verzekeringen. Zo hebben ze bijvoorbeeld een brommerverzekering, autoverzekering en zelfs een dierenverzekering. Een tijdje geleden hebben ze als kers op de taart de Hema Private Lease campagne opgezet. Voor een Hema prijsje kon je hier een ´groene´ auto leasen tegen een vast maandbedrag. Dat kon al vanaf €189 per maand. Helaas is de winkel hiermee gestopt. Of de private lease aanbieding van de Hema ooit nog terugkomt, is onbekend.

  Private lease aanbieding Mediamarkt

  Een andere winkel waar je het niet van zou verwachten, is de Mediamarkt. De elektronicagigant heeft zo nu en dan private lease aanbiedingen met verschillende auto´s. In het verleden hebben ze lease contracten aangeboden voor onder andere Toyota, Fiat, Nissan en Opel. Ook hier is het niet duidelijk of er nog acties gaan komen in de toekomst, maar wij denken van wel. De winkel heeft hier in het verleden veel succes mee gehad en bood lease abonnementen al voor €169 per maand aan.

  Leasen bij het automerk zelf

  Wist je dat je ook gewoon een private lease contract kunt afsluiten bij het automerk zelf? Droom je al jarenlang van die mooie Audi maar heb je het geld nog steeds niet bij elkaar? Met leasen kun je toch in je droomauto rijden zonder gelijk een vermogen kwijt te zijn. Ben je op zoek naar een Audi A1 private lease aanbieding? Audi heeft zelf helaas niet zo vaak aanbiedingen. Als je goed zoekt, vind je toch verschillende autodealers die goedkope Audi lease abonnementen aanbieden. Op Pondealer.nl vind je de A1 Sportback bijvoorbeeld al vanaf €375 per maand.

  Zoek je een goedkopere auto? Ook bij Skoda kun je private leasen. Alhoewel er niet altijd een Skoda private lease aanbieding is, kun je hier wel altijd goedkoop leasen. Zo lease je de Skoda Fabia al voor €319 per maand. Alles is hierbij inbegrepen, behalve de brandstof, boetes, tolkosten en de kosten voor het wassen. Heb je minder kilometers gereden dan verwacht? Dan krijg je deze zelfs terugbetaald.

  Ook Volvo heeft all-inclusive private lease. Op de website van Volvo vind je ook wel eens een mooie aanbieding. Ook een Volvo XC40 private lease aanbieding kan hier best eens opduiken. De prijzen voor deze luxe auto beginnen ongeveer vanaf €489, maar tijdens een Volvo aanbieding kunnen hier zomaar een paar tientjes per maand vanaf gaan.

  Mega aanbod aan goedkope lease auto’s

  Heb je liever gelijk heel veel auto’s op een rijtje? Neem dan eens een kijkje bij Justlease.nl. Grote kans dat jij hier de beste private lease aanbieding gaat vinden. Al vanaf €201 kun je hier een prima auto leasen. Uiteraard zit alles erbij in, waaronder onderhoud, reparaties, all-risk verzekering, afschrijvingskosten, wegenbelasting, pechhulp en banden. Je vindt hier een heel groot aanbod in verschillende prijsklassen. Zo hebben ze Hyundai, Dacia, Citroën, Volkswagen en zelfs BMW.

  Justlease.nl heeft ook een aparte pagina met alle acties. Je komt hier zelfs BMW serie 1 aanbiedingen tegen voor maar €537 per maand. Het gaat soms om hele exclusieve aanbiedingen waarvan er maar een paar op voorraad zijn. Op dezelfde pagina vind je private lease aanbiedingen voor occasions. Als je er snel bij bent kun je zomaar een lease contract afsluiten voor maar €199 per maand. Deze occasion abonnementen hebben meestal een kortere looptijd en er zijn maar een paar automodellen beschikbaar. Zoek je nog een private lease aanbieding voor een auto met automaat? Bij Justlease.nl kun je in het aanbod filteren op automaat of handgeschakeld. Alleen al voor de automaat zijn er meer dan 2000 auto’s beschikbaar.

  Veelgestelde vragen

  Wat is private leasen?

  Met private lease huur je een auto tegen een vast maandbedrag. De meeste kosten zitten al bij het maandbedrag in, zoals de all-risk verzekering, wegenbelasting, pechhulp en het onderhoud. Je betaalt zelf alleen nog de brandstof en de schoonmaakkosten. De auto blijft in het bezit van de leasemaatschappij.

  Waar vind ik private lease aanbiedingen?

  Deze vind je op allerlei plekken, zoals bij het automerk zelf of bij een autodealer. Ook de Mediamarkt en Hema hebben regelmatig private lease aanbiedingen. Dit scheelt je al gauw enkele tientjes per maand.

  Waar vind ik een Volkswagen T-ROC private lease aanbieding?

  Volkswagen zelf heeft regelmatig tijdelijke aanbiedingen op de website. Je kunt ook de aanbiedingen bij Justlease.nl in de gaten houden. Je vindt hier allerlei Volkswagen lease auto’s en speciale kortingsacties.  

  Advertentie