Primark sale

Laatst bijgewerkt: 18 juni 2020

Primark is een van oorsprong Ierse winkelketen, die zich snel aan het uitbreiden is in Nederland. Voorheen had de winkelketen slechts enkele winkels in ons land, maar nu komen daar steeds meer winkels bij. Dit is niet zo vreemd, want Primark is erg populair onder de Nederlandse consument. Dit komt voornamelijk door de extreem lage prijzen van Primark.

De prijzen van Primark zijn al erg laag, maar je kunt nog goedkoper winkelen bij deze budget winkelketen. Dit doe je door naar de Primark te gaan tijdens de Primark sale. Meer over de Primark sale lees je op deze pagina.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Primark sale: data

  Veel mensen denken dat Primark geen sale heeft, maar ook deze winkelketen organiseert uitverkopen. Je zou denken dat Primark geen artikelen afprijst omdat de prijzen van de Primark artikelen al zo laag zijn, maar dit gebeurt dus wel. Ook als je graag bij Primark winkelt, kun je dus gewoon tijdens de sale naar jouw favoriete winkel.

  Wel heeft Primark minder sale momenten dan andere grote winkelketen. Waar veel andere winkels bijvoorbeeld mid season sales organiseren, doet Primark dit niet. Wellicht gaan er wel een paar items afgeprijsd de deur uit, maar er vindt geen grote uitverkoop plaats tijdens de mid season sale van andere winkelketen. De eerste sale van het jaar, is dan ook de zomersale van Primark. Deze saleperiode start in juni en loopt door tot eind juli.

  De tweede grote Primark sale, is de wintersale. Deze saleperiode start in de loop van december, vaak ongeveer een week voor kerst. De saleperiode loopt door tot eind januari. Wanneer de wintersale precies begint, is niet duidelijk. Vaak wordt dit enkele dagen voor de start van de sale bekend gemaakt op de website van Primark.

  Sale bij Primark: welke kortingspercentages kan ik verwachten?

  De prijzen van Primark zijn al zo laag, dat de winkelketen niet te hoge kortingen kan geven tijdens de twee grote uitverkopen. Waar andere winkels hun kortingspercentages uiteindelijk vaak verhogen naar 70 procent, kan Primark dit helaas niet doen. Doet de winkelketen dit wel, dan wordt er geen geld meer verdiend aan de sale items en dit is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom verlaagt Primark de prijzen van de saleartikelen ongeveer met 30 tot 40 procent. Er wordt geen sale percentage aangegeven op de afgeprijsde artikelen, maar er wordt simpelweg een nieuwe prijs op gezet. Een jurkje dat eerst 8 euro kostte, kun je tijdens de sale bijvoorbeeld voor 5 euro kopen.

  De beste koopjes scoren bij Primark: handige tips

  Bij Primark scoor je altijd goede koopjes, maar wat als je de leukste items van Primark nog voordeliger aan wil schaffen? Dan moet je gewoon op de juiste manier winkelen. Door onderstaande tips door te lezen, weet jij precies hoe je moet winkelen bij Primark.

  Tip 1: kijk goed om je heen buiten de sale om. Ook buiten de sale prijst Primark regelmatig artikelen af. Het gaat niet om grote aantallen sale artikelen, maar om kleine aantallen artikelen die Primark graag de winkel uit wil hebben. Wellicht zit hier wel iets leuks bij.

  Tip 2: volg Primark op Facebook of Twitter. De winkelketen heeft geen nieuwsbrief, maar je kunt het bedrijf wel op social media volgen om op de hoogte te blijven van sale nieuws, ontwikkelingen rond de nieuwe collectie en ga zo maar door.

  Tip 3: shop eens in een Primark in België. Ook hier worden uitverkopen georganiseerd, maar dan wel op andere data. In België winkel je van 1 juli tot en met 31 juli in de zomersale en van 3 januari tot en met 31 januari in de wintersale.

  Advertentie