Laminaat aanbieding? Die vind je hier!

Laatst bijgewerkt: 13 december 2021

Heb je nieuw laminaat nodig voor je huidige woning? Of ben je een huis aan het bouwen of opknappen en moet er nog laminaat in? Dan ben je natuurlijk wel gebaat bij een aanbieding voor laminaat. Laminaat is helaas niet goedkoop. Sterker nog, het kan één van de duurste onderdelen zijn van het opknappen van een huis of appartement. Het laten leggen van laminaat is ook al redelijk duur en het is moeilijk om het zelf te doen. Daarom is het in ieder geval fijn als je kosten kunt besparen bij het inkopen van het materiaal. Hou bij bouwmarkten goed in de gaten of ze laminaat in de aanbieding verkopen.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Waar koop je laminaat in de aanbieding?

  Als je op zoek bent naar laminaat in de aanbieding zijn er een aantal winkels die je in de gaten kunt houden, met name bouwmarkten zoals de Gamma. Er loopt bij de Gamma vaak een aanbieding van 30 procent korting op allerlei soorten laminaat. Bij de Praxis koop je regelmatig diverse soorten laminaat in de aanbieding met zo’n 25 tot 50 procent korting. Bij deze winkels koop je laminaat per vierkante meter. Houd hier rekening mee als je op zoek bent naar de beste prijs. Kijk goed naar hoeveel laminaat je nodig hebt en of het een bepaalde kleur of textuur moet hebben. Bij Karwei krijg je tot 50 procent korting op bepaalde merken laminaat in de aanbieding, zoals Grand Oak. Dit gaat over het algemeen dan wel om vaste maten, dus niet per se per vierkante meter. Ook bij de Kwantum is laminaat regelmatig in de aanbieding. De korting wisselt, maar komt al gauw neer op 15 procent.

  Hier vind je de aanbiedingen rondom laminaat

  Als je op zoek bent naar laminaat in de aanbieding, is het verstandig om websites van bouwmarkten in de gaten te houden. De meeste bouwmarkten, zoals de Praxis en de Gamma, hebben ook een eigen folder waar hun wekelijkse of zelfs dagelijkse aanbiedingen in te vinden zijn. Deze kun je ook vinden op de websites, of je kunt een fysiek exemplaar halen bij de winkels zelf. Als je op zoek bent naar een specifieke soort laminaat, zul je ook wat gerichter moeten zoeken. Een aanbieding voor bijvoorbeeld quick step laminaat zul je niet zomaar bij iedere bouwmarkt vinden.

  Wanneer vinden er aanbiedingen plaats voor laminaat?

  We snappen dat je waarschijnlijk graag vaste data zou willen hebben waarop je bijvoorbeeld pvc laminaat in de aanbieding kunt kopen. Helaas zijn er niet echt vaste data voor aanbiedingen rondom verschillende soorten laminaat. De meeste bouwmarkten hebben echter wekelijks wisselende aanbiedingen, waarin ook pvc laminaat vaak voorkomt. We raden je dus aan om de websites en folders van bouwmarkten in de gaten te houden voor laminaat in de aanbieding. Natuurlijk kun je ook wachten op dagen als Black Friday en Cyber Monday. Veel bouwmarkten in Nederland doen hier tegenwoordig aan mee. Dit is het perfecte moment voor bijvoorbeeld een laminaat aanbieding inclusief het leggen van het laminaat. Dit kost vaak namelijk behoorlijk wat geld en het is dus gunstig om hier ook korting op te krijgen.

  Zelf leggen of toch een klusservice?

  Als je de keuze hebt gemaakt voor een soort laminaat, komt er nog één vraag: ga je het laminaat zelf leggen of huur je hier iemand voor in? Bij de Gamma, waar je ook laminaat in de aanbieding kunt kopen, kun je een stappenplan bekijken voor het zelf leggen van laminaat. Maar je kunt ook gebruik maken van de klusservice van de bouwmarkt. Dit is natuurlijk ideaal als je zelf niet de tijd of de kennis hebt om laminaat te leggen. Dit wordt altijd gedaan door vakmannen, dus je bent verzekerd van kwaliteit. Het kost je wel extra, dus dit is een afweging die je moet maken. Vaak betaal je voor het laten leggen van laminaat per vierkante meter, net als bij de aankoop van laminaat. Het is over het algemeen het meest voordelig om het laminaat bij de service te kopen, als een pakket. Bij bouwmarkten kom je regelmatig een aanbieding tegen voor laminaat inclusief leggen.

  Speciale soorten laminaat

  Voor speciale soorten of merken laminaat moet je vaak net wat beter zoeken. Je zult ze niet altijd vinden in algemene laminaat aanbiedingen bij bouwmarkten. In sommige gevallen vallen deze soorten wel onder aanbiedingen. Bruynzeel laminaat vind je bijvoorbeeld wel regelmatig in de aanbieding bij bouwmarkten zoals de Gamma. Maar als je op zoek bent naar specialer laminaat, bijvoorbeeld tegel laminaat in de aanbieding, moet je wat minder algemeen gaan kijken. Dit soort laminaat kom je eerder tegen in de aanbieding bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in laminaat, bijvoorbeeld bij Laminaat Park of Laminaat Plaza. Ook deze winkels hebben regelmatig aanbiedingen, vooral op speciale dagen als Black Friday.

  Advies op het gebied van laminaat

  Een van de voordelen van het kopen van laminaat bij een bouwmarkt, afgezien van de aanbiedingen, is het feit dat je ter plekke om advies kunt vragen. Er bestaan enorm veel soorten laminaat, wat het moeilijk kan maken om voor een specifieke soort te kiezen. Met de keuze voor een laminaatvloer ben je dus nog lang niet klaar. De keuze voor een bepaalde soort laminaat gaat niet alleen om kleur, maar ook om praktische voordelen. Iedere soort laminaat bestaat uit meerdere lagen, die allemaal een eigen functie hebben. Die functies zijn voor de ene woning belangrijker dan voor de andere woning. Als je hier zelf nog niet zo’n goed beeld van hebt, is het verstandig om advies te vragen bij een bouwmarkt of een specialist op het gebied van laminaat.

  Veelgestelde vragen

  Wanneer kun je laminaat in de aanbieding verwachten?

  Er zijn helaas geen vaste data voor laminaat aanbiedingen, maar de grote bouwmarkten hebben dit product toch regelmatig in de aanbieding. Houd voor de data hun websites en folders in de gaten.

  Waar kun je actieve laminaat aanbiedingen vinden?

  De actieve aanbiedingen voor laminaat kun je vinden in de folders van bouwmarkten en winkels en op de websites.

  Bij welke bouwmarkten vind je een laminaat aanbieding?

  Bij alle grote bouwmarkten, zoals Praxis, Gamma, Kwantum en Karwei, zul je regelmatig laminaat in de aanbieding vinden.

  Advertentie