Nike sale 2017 augustus 23rd, 2017 Nugevonden

Nike sale 2017


Home » Artikelen » Nike sale 2017
Nike sale 2017

Nike is een van de populairste sportmerken van de wereld. Ook in Nederland is het sportmerk erg populair, onder andere door de hoge kwaliteit van de items die Nike aanbiedt. Vind jij de producten van sportmerk Nike ook zo mooi en comfortabel, maar vind je de prijzen van de producten iets te hoog? Dan winkel je tijdens de Nike sale 2017. Tijdens de sale van Nike worden de diverse Nike producten namelijk met hoge kortingen verkocht. Items die normaliter buiten jouw budget zouden vallen, vallen tijdens de sale gewoon in je budget voor sportkleding. Meer weten over de Nike sale 2017? Lees dan meer over de sale van Nike op deze pagina.

Nike sale: data voor 2017

Nike organiseert meerdere uitverkopen per jaar. De eerste uitverkoop van het jaar 2017, start in de maand april. Deze sale wordt ook wel de mid season sale genoemd. De sale duurt enkele weken, afhankelijk van de omvang van het sale aanbod van Nike. Is er een groot sale aanbod, dan duurt de sale langer dan bij een klein sale aanbod.

Na de mid season sale in april, start de zomersale van Nike in de maand juni. Deze sale eindigt pas een maand later, in juli. Vervolgens volgt er weer een mid season sale, namelijk in de maand oktober. Na de mid season sale volgt de Black Friday sale op 24 november 2017, die gevolgd wordt door de Cyber Monday sale van Nike op 27 november 2017. Na deze twee losse saledagen hoef je niet lang te wachten op de volgende grote sale, want de wintersale van Nike start in de maand december.

Let op: in Nederland mogen winkels hun producten iedere dag van het jaar met korting aanbieden. Nike profiteert ook van deze wet: het merk geeft ook korting op Nike artikelen buiten de grote saleperioden om. Dit wordt allemaal slim georganiseerd. Is het voetbalseizoen voorbij, dan geeft Nike bijvoorbeeld korting op voetbal gerelateerde producten in het aanbod. Is de zomer voorbij, dan worden zwemartikelen van Nike juist weer goedkoper aangeboden. Nike geeft dus niet alleen korting tijdens de grotere sales van het merk, maar ook daarbuiten op de juiste momenten in het jaar.

Sale bij Nike: welke kortingspercentages kan ik verwachten?

Nike kan ‘slechts’ 30 procent korting geven op bepaalde artikelen, maar verhoogt de kortingspercentages tijdens de diverse saleperioden ook gemakkelijk naar 50 of zelfs 70 procent. Goed om te weten: Nike laat je altijd zien hoeveel korting je precies krijgt op een specifiek artikel. Niet alleen door het kortingspercentage te vermelden, maar ook door de oude (originele) prijs van het betreffende artikel naast de sale prijs te zetten. Zo zie je bij Nike altijd hoeveel geld je precies bespaart in de sale.

De beste koopjes scoren bij Nike: handige tips

Wil jij de mooiste items van Nike voor de laagste prijzen kopen? Gebruik dan onderstaande drie tips om de beste koopjes te scoren bij het populaire sportmerk Nike.

Tip 1: kijk niet alleen in de sale van Nike, maar neem ook een kijkje in het sale aanbod van de wederverkopers van het merk. Dit zijn winkels als Zalando en de Bijenkorf. Heb je bijvoorbeeld een mooi product gevonden in de sale van Nike, maar wordt dit product niet meer in jouw maat verkocht? Dan heeft een wederverkoper als Zalando of de Bijenkorf het betreffende product misschien nog wel in jouw maat in de uitverkoop.

Tip 2: check de online outlet van Nike. Op de website van Nike vind je een pagina met saleartikelen, die altijd online staat. Misschien kun je niet slagen tijdens de grote salemomenten van Nike, maar vind je buiten de sale wel een leuk afgesprijsd artikel in de online outlet.

Tip 3: ga eens naar een fysieke Nike outlet. Nike heeft niet alleen een online outlet, maar heeft ook diverse fysieke outlets. Dit zijn winkels waar de producten van Nike met hoge kortingen verkocht worden. Je vindt de Nike outlets in Amsterdam, Eindhoven, Lelystad (Batavia Stad), Muiden, Roermond (Designer Outlet), Roosendaal (Rosada Fashion Outlet) en Utrecht.