Dit zijn de zomertrends van 2023!

Laatst bijgewerkt: 11 april 2023

Sta jij al helemaal te trappelen om weer in je zomerkleding rond te kunnen lopen? Dan ben je vast al begonnen met het shoppen voor je zomeroutfits, of in ieder geval met het opdoen van inspiratie voor die outfits. Om dit goed te kunnen doen, is het natuurlijk wel handig om op de hoogte te zijn van de zomertrends van dit jaar. In dit artikel helpen we je door de belangrijkste trends voor de zomer van 2023 voor je op een rijtje te zetten!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  1. Stoffen die doorschijnen

  De eerste grote trend voor de lente en zomer van 2023 is het toepassen van doorschijnende stoffen in je outfits. Bij alle grote modehuizen zagen we dit soort stoffen in overvloed voorbij komen op de catwalk. Je kunt qua kleuren in principe alle kanten op met deze trend, of je nu liever donkere kleuren draagt zoals zwart en grijs of lichte kleuren zoals wit of roze. Je hoeft ook niet in een volledig transparante outfit rond te lopen. Het is bijvoorbeeld ook chique om een semi-transparante blouse te combineren met een nette pantalon. Of je kiest voor een leuke babydoll jurk. Dit soort blouses kom je onder andere tegen in de collecties van de Fabienne Chapot kleding

  2. Zoveel goud als je maar wil

  Als je van goud houdt, dan hoef jij je deze zomer zeker niet in te houden. Trek zelfs een volledig gouden outfit aan als je wilt, want deze kleur is helemaal hip dit jaar. Voorgaande jaren neigden de trends meer naar chrome toe, maar deze zomer is het de beurt aan goud om te schitteren. Goud is nooit helemaal weggeweest, maar werd de laatste jaren vooral als subtiele ondertoon gebruikt. Maar in 2023 kun je zonder schaamte in een volledig gouden outfit verschijnen. Zoek je een subtiele, maar toch opvallende gouden outfit? Kijk dan eens naar de nieuwe collectie van Studio Anneloes!

  3. In het zwart de zomer in 

  Ben je juist niet zo van de felle kleuren, maar houd je meer van lekker veel zwart? Deze zomer zullen mensen niet raar opkijken als jij in een volledig zwarte outfit over straat gaat. Punk is namelijk een grote trend in het voorjaar en de zomer van 2023. Denk hierbij aan hoge pumps, zoveel spikes als je maar wil, grafische shirts en tops en veel gebruik van de kleur zwart. Naast de punk kleding is ook de punk make-up weer helemaal in deze zomer. Van het gebruik van intense oog make-up tot het toepassen van donkere lippenstift. 

  Veelgestelde vragen

  Wat is de mode voor 2023?
  Dit jaar zien we allerlei stijlen voorbij komen, van punk en moulin rouge tot het toepassen van veel tierelantijnen.

  Wat zijn de kleuren voor 2023?
  In 2023 zijn vooral rood-oranje achtige tinten erg populair, met name voor het voorjaar en de zomer.

  Wat voor de zomer van 2023?
  Deze zomer kun jij in een volledig gouden outfit de straat op, of juist lekker helemaal in het zwart. Ook rood is een populaire kleur.

  Advertentie