3 tips voor het kopen van motorkleding 

Laatst bijgewerkt: 15 januari 2023

Ben je klaar om je slecht te voelen tot op het bot? Misschien is het op dit moment cliché, dankzij de “The Terminator” -franchise, maar als je op een motorfiets rijdt, voel je je een dekhengst. Voor anderen gaat het echter meer om het verkiezen van een fiets boven een auto. Maar voordat je het iconische Destroyers-nummer gaat spelen, moet je weten hoe je de juiste uitrusting kiest. Als je goed wilt motorrijden, heb je de juiste motorkleding nodig. Er zijn enkele items die essentieel zijn voor motorrijders, terwijl er andere zijn die meer voor stijl en decoratie zijn. Als je een beginnende motorrijder bent, is het eerste waar je aan moet denken veiligheidsuitrusting. Koop daarom zeker de onderstaande motorkledingstukken! 

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Kleding

  Het is belangrijk om de juiste soort kleding te dragen als je motorrijdt. Dit omvat een jas en een lange broek. De jas moet je armen, rug, borst en nek bedekken. De broek moet je benen volledig bedekken. De reden is dat als je ooit van de motor valt, het risico bestaat dat je lichaam door het teer of grind glijdt. Als dit gebeurt, kun je ernstige snijwonden of schaafwonden oplopen. Daarom is het belangrijk om kledingstukken van dikke stof te kopen die scheurvast zijn en die je bescherming bieden in een dergelijke situatie. Terwijl spijkerbroeken goede bescherming bieden, bevatten andere stoffen zoals leer en Cordura Gore-Tex. Ze zijn misschien meer geschikt voor motorrijders. Leer en cordura zijn ook waterdicht, dus misschien geef je er de voorkeur aan boven spijkerbroeken.

  Helm

  Een van de eerste dingen die je nodig hebt, is een goede helm. Draag altijd een helm, ook als je in een land woont waar motorhelmen niet verplicht zijn. Letsel aan het hoofd en de hersenen zijn een van de meest voorkomende doodsoorzaken als een motorfiets betrokken raakt bij een ongeval. Simpel gezegd: Helmen zijn erg belangrijk. Er zijn veel soorten waaruit je kunt kiezen, maar het is aan te raden om een ​​helm bij een fysieke rol aan te schaffen in plaats van online. Het is makkelijker om de helm te dragen, uit te testen en te kijken of je je er prettig in voelt. Een goede helm is er een die het gezicht bedekt en een vizier heeft om je ogen te beschermen tegen wind, insecten en stof.

  Handschoenen

  Mensen zien handschoenen vaak over het hoofd, maar hoewel dit misschien niet als iets essentieels voor je klinkt, zijn ze erg belangrijk als je motorrijdt. Nogmaals, dit is belangrijker voor je veiligheid dan wat dan ook. Als je valt, raken je handen meestal als eerste de grond. Als je valt tijdens het rijden met hoge snelheid, kan je huid ernstig beschadigd raken. Zorg daarom voor goede handschoenen die je vingers, hand en pols beschermen. Zorg ervoor dat je vastgebonden handschoenen koopt om te voorkomen dat ze bij een ongeluk wegvliegen. Op deze manier worden je handen optimaal beschermd als je toch helaas betrokken raakt bij een ongeval op je motor. 

  Advertentie