Summer Chique: Prachtige zomerkleding met een chique tintje

Laatst bijgewerkt: 23 maart 2022

Summer Chique is een kledingvoorschrift dat we in de zomer vast allemaal wel eens volgen zonder dat we het door hebben. Het gaat hier eigenlijk gewoon om mooie zomeroutfits, maar dan met een chique element. Hierdoor is het net wat meer geschikt voor speciale gelegenheden die in de zomer plaatsvinden. In Nederland is dit niet altijd heel erg nodig, maar in landen waar het bijna altijd warm is, is het heel belangrijk dat je ook chique zomerkleding hebt. Wil je graag wat meer weten over deze dresscode en de regels ervan? We geven je graag wat meer informatie en wat tips zodat je niet de plank misslaat met jouw Summer Chique outfit!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Wat houdt de dresscode in?

  Summer Chique is een kledingvoorschrift dat je wel eens tegen kan komen op uitnodigingen voor speciale gelegenheden, zoals een bruiloft. De dresscode bestaat eigenlijk nog niet zo lang, maar is vandaag de dag wel populair onder bruidsparen die in de zomer trouwen. Het gaat er bij dit kledingvoorschrift eigenlijk om dat je in een zomerse outfit verschijnt met een chique tintje. Het voorschrift is ontstaan uit de dresscode Tenue de Ville, wat eigenlijk ‘Stadskleding’ betekent. Je kunt Summer Chique dus zien als de zomerse variant voor nette kleding die je draagt als je naar de stad gaat. Aangezien de dresscode pas later is ontstaan, zijn de regels niet zo strikt en blijft er nog veel ruimte over voor interpretatie.

  Summer Chique voor dames

  Als jij je wil kleden volgens de Summer Chique dresscode mag je best een beetje opvallen. Dus kies gerust voor je favoriete kleur of een leuke print bij het uitzoeken van je outfit. Ook op het gebied van accessoires kun je het eigenlijk voor het grootste deel zelf invullen. Een jurk of een jumpsuit past goed bij het Summer Chique kledingvoorschrift. Over de lengte van jurken of rokken zijn er geen regels, maar onthoud wel dat het een chique tintje moet hebben en dat je dus beter niet in een minirokje kunt verschijnen. Qua kleur is eigenlijk alles toegestaan, felle kleuren, bloemenprint, pastelkleuren, het kan allemaal. Let er wel op dat je bij een jurk met een drukke print rustige accessoires uitzoekt, zodat het geheel niet te chaotisch wordt. Bij een eenvoudig jurkje kun je juist wel wat opvallendere accessoires toepassen, zoals een tas met een felle kleur of een uitbundige ketting. In de keuze van schoenen ben je ook redelijk vrij. Sandaaltjes met een sleehak of pumps zijn het meest geschikt voor een Summer Chique outfit. Kies niet voor teenslippers, want die zijn niet chique genoeg voor deze dresscode. Een zonnebril of een zomers hoedje is de perfecte manier om je zomerse outfit af te maken!

  Summer Chique voor heren

  Voor dames heeft de dresscode dus enorm veel mogelijkheden. Ook de man heeft genoeg keuze bij het samenstellen van een Summer Chique outfit. Over het algemeen dragen mannen bij deze dresscode een pak met een net overhemd. Het is natuurlijk niet verplicht om een stropdas of een strik te dragen. Om de outfit lekker zomers te maken, kun je kiezen voor een linnen of katoenen pak in een lichte kleur. Er hoeft niet per se een jasje bij, je kunt ook een lichte pantalon kiezen met een overhemd erop. Op het gebied van accessoires kun je als man ook kiezen voor een zonnebril of een gevlochten hoedje. Dat geeft het geheel een mooie zomerse uitstraling. Bij het uitzoeken van de schoenen kun je het beste kijken naar nette, stoffen schoenen die luchtig zijn en er zomers uitzien. Er is eigenlijk geen vaste Summer Chique outfit voor heren, maar als de dresscode wordt gevraagd op een bruiloft, wordt het wel verwacht dat mannen een pak dragen. Op de uitnodiging staat dan vaak ook aangegeven of ze in de traditionele variant worden verwacht, of juist de zomerse, luchtige variant. De vuistregel bij heren is: draag altijd lichte kleuren, zoals pasteltinten.

  Waar koop je jouw Summer Chique outfit?

  Als je gaat shoppen voor jouw perfecte Summer Chique outfit kun je in principe bij bijna alle kledingwinkels terecht. Zodra je een beetje een idee hebt van wat je wil hebben, kun je gerichter winkels gaan zoeken waar je naartoe gaat. Sommige online kledingwinkels proberen je op verschillende manieren met het opdoen van inspiratie, wat handig is als je nog geen flauw idee hebt wat voor outfit je zoekt. Bij Zalando kun je bijvoorbeeld kleding zoeken met Summer Chique als tag, zodat je weet waar je allemaal uit kunt kiezen. Je kunt hier ook speciaal op Summer Chique kleding zoeken die geschikt is voor een bruiloft, aangezien het in dat geval vaak net wat chiquer moet zijn dan voor andere gelegenheden. Op de website dresscode.nl kun je veel informatie vinden over alle dresscodes die er bestaan en kun je ook meteen shoppen voor een kledingvoorschrift. Ideaal toch? Nu is het natuurlijk niet altijd nodig om een geheel nieuwe outfit te kopen. Aangezien Summer Chique niet zo’n strikt kledingvoorschrift is, heb je vast al wel wat kledingstukken in je kast hangen die geschikt zijn. Ook kun je op apps zoals Vinted kijken voor tweedehands kleding, mocht je er liever niet veel geld voor willen uitgeven. Mocht je bijvoorbeeld alleen schoenen of accessoires nodig hebben, dan kun je die misschien ook wel van een vriend of vriendin lenen.

  Veelgestelde vragen

  Wat is Summer Chique?

  Summer Chique is nog een redelijk nieuw kledingvoorschrift dat eigenlijk staat voor een zomerse outfit met een chique tintje.

  Voor welke gelegenheden wordt Summer Chique gebruikt?

  Summer Chique wordt het meeste gebruikt voor bruiloften, maar het kan ook voor andere speciale gelegenheden gevraagd worden.  

  Wat draag je bij een Summer Chique dresscode?

  Als vrouw heb je erg veel keuze, je kunt een jurk, rok of een jumpsuit dragen. Alle kleuren zijn toegestaan, ook drukkere prints. Het enige dat niet toegestaan is, zijn teenslippers. Mannen hebben iets minder om uit te kiezen. Zij worden verwacht in pak te verschijnen, maar dan wel een katoenen of linnen pak in een lichte kleur.

  Advertentie