Is een regenjas of een paraplu beter? 

Laatst bijgewerkt: 19 september 2022

Als het regent, zijn mensen vaak verdeeld als het gaat om hoe ze beschermd willen worden tegen de stortbui. Sommigen geven de voorkeur aan regenkleding of regenjassen, anderen gaan voor paraplu’s. Maar elk item heeft zijn voor- en nadelen. Afhankelijk van het soort regen dat je ervaart, heb je meer een regenjas kind nodig dan een paraplu en vice versa. Hier zijn de voor- en nadelen van het dragen van een regenjas of het gebruik van een paraplu, bepaal vervolgens zelf welke optie je beter vindt! 

Wat kun je lezen in dit artikel?

  De voordelen van regenjassen en nadelen van paraplu’s

  Een Maium regenjas is veel beter om je hele lichaam droog te houden als de regen te sterk is, maar het zou de regenjas van het type trenchcoat moeten zijn; anders worden je benen nat. Een paraplu kan je droog houden als het matig hard regent. Maar als de druppels groter worden, zullen ze zeker je benen of zelfs je romp raken. Het dragen van een regenjas als de regenbui sterk is, houdt je benen en romp droog. Ook wordt het bij hevige regenbuien moeilijker om een ​​paraplu omhoog te houden. Je probeert niet alleen te voorkomen dat je nat wordt, maar je doet ook extra moeite om je paraplu omhoog te houden die met de minuut zwaarder aanvoelt.

  Een ander voordeel van regenjassen is wanneer de wind sterker wordt. Het is moeilijk om een ​​paraplu rechtop te houden als de wind hem probeert weg te blazen. Maar als je een regenjas draagt, heb je dat probleem niet. Zelfs als de wind begint te janken, kan hij je regenjas niet uitdoen. Denk er eens over na: hoe vaak zie je weerverslaggevers een paraplu gebruiken terwijl ze een storm rapporteren op live televisie? Ze hebben altijd hun regenjassen aan omdat ze veiliger zijn.

  De voordelen van paraplu’s en de nadelen van regenjassen

  Als je voor paraplu’s bent, maak je geen zorgen, want ze hebben ook hun voordelen. Met een paraplu blijf je niet alleen droog, maar bescherm je ook je rugzak tegen de regen. Een Rains regenjas zal je lichaam bedekken, maar hij zal je rugzak of handtas niet kunnen bedekken, tenzij je hem onder je regenjas legt, waardoor je er dom uitziet. Bovendien zijn regenjassen niet zo lomp, dus je rugzak of handtas past er niet onder.

  Een ander voordeel van paraplu’s is dat ze gemakkelijker op te bergen zijn nadat je uit de regen bent gekomen. Zodra je je huis of gebouw binnengaat, hoef je het alleen maar een beetje te schudden om het overtollige water kwijt te raken – doe dit alstublieft voordat je een gebouw betreedt. Vouw hem weer op en je bent klaar om te gaan. Aan de andere kant kost het wat tijd en wat manoeuvreren om je jas uit te trekken. Daarna moet je nog het overtollige water kwijt; anders creëer je een plas in de lobby van je kantoorgebouw. Als de regen niet te hard is, kies dan voor een paraplu. Maar als de lucht uitzonderlijk donker is en de weerman zegt dat het hard gaat waaien, moet je ervoor kiezen om een ​​regenjas te dragen. 

  Advertentie