Tips voor het vinden van het perfecte overhemd voor mannen

Laatst bijgewerkt: 21 maart 2023

Overhemden, ze zijn er in allerlei soorten en maten. Waar de één ze dagelijks draagt, is het voor de ander alleen bij hoge uitzondering. Toch neemt dat niet weg dat het belangrijk is te weten hoe je nu het perfecte overhemd weet te vinden. Afhankelijk van de gelegenheid, kan het zijn dat je kiest voor een denim overhemd in een wat meer informele setting, maar is het klassieke overhemd zoals we deze al sinds jaar en dag kennen natuurlijk één van de meest gedragen overhemden. Omdat de keuze enorm is en het best een uitdaging kan zijn een geschikt overhemd te vinden voor jou als man, hebben we een aantal tips voor je, waarmee je zoektocht gegarandeerd een stuk eenvoudiger zal gaan worden.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Zorg voor de juiste maat

  Eén van de belangrijkste zaken waar je op moet letten tijdens je zoektocht naar een geschikt overhemd, is de juiste maat. Zorg ervoor dat je je juiste maat weet voordat je een overhemd koopt. Meet je nek, borst en taille en vergelijk deze met de maattabel van de winkel. Het kan natuurlijk ook heel goed zijn dat je het lastig vindt om de juiste maat te kunnen bepalen. Je doet er dan verstandig aan om naar een modezaak te gaan en je daarbij te laten assisteren. Er is namelijk niets zo vervelend als een kledingstuk wat te strak zit. Niet alleen optisch gezien doet dit afbreuk aan het geheel, maar ook voor jezelf is het alles behalve comfortabel. Wil je verzekerd zijn van niet alleen de beste overhemden, maar ook vakkundig advies? Breng dan snel een bezoekje aan Schulte Herenmode voor kleding van verschillende toonaangevende merken.

  Kies de juiste stof

  Overhemden zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen zoals katoen, linnen, zijde, flanel en denim. Kies een stof die past bij de gelegenheid en het seizoen. Katoen is een van de meest voorkomende stoffen voor overhemden. Het is comfortabel, ademend en gemakkelijk te onderhouden. Katoenen overhemden zijn geschikt voor dagelijks gebruik en informele gelegenheden. Linnen is een lichte en luchtige stof die ideaal is voor warm weer. Het heeft een natuurlijke kreukelige uitstraling, wat betekent dat het niet gestreken hoeft te worden. Linnen overhemden zijn geschikt voor informele gelegenheden en vakanties. Overigens zijn de overhemden ook in grote maten mode heren beschikbaar. Dus heb je een maatje meer, dan is dat geen enkel probleem.

  Juist pasvorm

  De pasvorm van een overhemd is in navolging op de juiste maat en ook stof een belangrijk laatste aspect waar je op moet letten. Zo kun je kiezen voor een slim fit, regular fit of misschien juist wel tapered. Afhankelijk van je eigen lichaamsbouw en ook de gelegenheid waar je het overhemd draagt, bepalen uiteindelijk de pasvorm. Zo is het aan te raden om bijvoorbeeld voor onder een pullover te kiezen voor een wat strakker model, zodat ook je pullover volledig tot z’n recht komt. Zoals je dus kunt zien zijn er verschillende punten om rekening mee te houden en is het belangrijk hier kritisch naar te kijken. Omdat een overhemd een speciaal kledingstuk is, welke doorgaans bij bijzondere gelegenheden wordt gedragen, is het des te belangrijker om hier tijd en aandacht aan te besteden.

  Advertentie