Hoe kies je de perfecte clutch voor een evenement?

Laatst bijgewerkt: 24 augustus 2022

De populaire clutch is een fashionstatement dat over de hele wereld te vinden is. Terwijl Courtauld Gallery in Londen momenteel wordt beschouwd als de thuisbasis van de oudste handtas, vermoedelijk 700 jaar oud, is de handtas eigenlijk afkomstig uit Noord-Irak, waar ze werden gezien als een symbool van rijkdom. Hoewel de clutch in de moderne tijd voor velen een toegankelijk accessoire is geworden, blijft het eigenlijke doel van de tas hetzelfde. De tassen waren ontworpen om slechts een paar waardevolle items te bevatten en werden gemaakt in een tijd waarin mode betekende dat damesjurken geen zakken meer hadden. Tegenwoordig dragen vrouwen deze tas vooral voor evenementen, daarom leggen we in dit artikel uit hoe je kunt bepalen welke clutch je kiest! 

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Maat

  Het kiezen van de maat van een tas is een van de grootste factoren om te beslissen welke clutch de juiste is voor jou. Bepaal eenvoudig wat je mee moet nemen naar het evenement en kies vervolgens een tas met voldoende ruimte voor die items zonder er al te vol uit te zien. Het hebben van een kleinere tas heeft voor veel mensen de voorkeur, ze zijn gemakkelijker te dragen en zien er kleiner uit, maar een tas die uit zijn naden barst, vol zit of niet kan sluiten, kan er slecht uitzien. Je zou kunnen denken dat het een goede oplossing is om een ​​tas te kiezen die groter is dan je nodig hebt, maar dit kan je verleiden om meer mee te nemen dan je nodig hebt en dat leidt tot meer gewicht.

  Stijl

  De stijl van je tas kan niet alleen het uiterlijk, maar ook het comfort en de functionaliteit van de tas beïnvloeden. Veel clutches worden geleverd met een kleine ketting in een kleur die past bij die van de tas, deze kan over het algemeen in de tas worden opgeborgen of worden verwijderd als je liever een clutch vasthoudt. Als je weet dat je een evenement bijwoont waar je je handen vrij voor nodig hebt, om te voorkomen dat je je tas ergens neerzet, kan het kiezen van een stijl met een geschikte ketting je dag veel gemakkelijker maken. Er zijn zoveel verschillende stijlen clutches om uit te kiezen, elk met hun eigen unieke voordelen. Daarom is het belangrijk om de opties met elkaar te vergelijken, waarbij je mogelijk zelfs nog naar een laptoptas kijkt als mogelijkheid. 

  Kleur

  Een andere belangrijke factor om te overwegen is de kleur van je tas. Als je op veilig wilt spelen, kun je altijd een tas kiezen in dezelfde kleur als je jurk, en zal waarschijnlijk ongezien blijven. Als je je wat avontuurlijker voelt, kun je je tas gebruiken om een ​​adembenemend modestatement te maken dat zeker zal worden opgemerkt. Een geweldige manier om een ​​meer avontuurlijke kleur te kiezen en er toch voor te zorgen dat je hele outfit er goed uitziet, is door een clutch en schoenen te kiezen die elkaar aanvullen. Het hebben van een tas die bij je schoenen past, kan een outfit echt bij elkaar brengen, terwijl je ook de aandacht trekt naar die schoenen waar je ook van houdt!

  Advertentie