Motorkleding aanschaffen: Hier moet je op letten!

Laatst bijgewerkt: 6 juli 2023

Het is eindelijk zomer, wat betekent dat je er weer lekker op uit kunt met je motor. Heb je net je motorrijbewijs gehaald en wil je deze zomer graag de weg op? Zorg er dan voor dat je over goede motorkleding beschikt. Het lijkt misschien erg warm op een zomerse dag, zo’n leren pak, maar het beschermt je wel als er iets gebeurt. Er zijn mensen die in een korte broek en een t-shirt gaan motorrijden, maar dat is sterk af te raden. Je hebt dan namelijk niets dat je huid beschermt, mocht je vallen. In dit artikel geven we je een aantal tips voor het vinden van goede motorkleding!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Een motorpak kopen 

  Heb je nog geen motorkleding en wil je graag in één keer klaar zijn? Dan kun je het beste gaan voor een motorpak. In de meeste gevallen kun je kiezen tussen een motorpak van textiel en een motorpak van leer. Is motorrijden vooral een hobby en ben je niet van plan om je motor dagelijks te gebruiken? Dan kun je in principe kiezen voor een motorpak van textiel. Textiel biedt vaak meer comfort dan leer. Een motorpak van leer biedt echter meer bescherming dan een pak van textiel. Dit maakt een leren motorpak toch altijd de meest veilige keuze. Je kunt ervoor kiezen om naar een specialist te gaan, mocht dit de eerste keer zijn dat je motorkleding koopt. Dan kun je eventueel ook advies vragen als je twijfelt. Heb je al meer ervaring met motorrijden? Dan kun je ook gewoon je motorkleding online kopen

  Motorkleding voor slecht weer

  Gebruik jij jouw motor ook echt als transport, dus niet alleen voor plezier ritjes op mooie dagen? Dan wil je natuurlijk wel kleding die je ook beschermt tegen de weersomstandigheden. Het beste kun je dan kiezen voor regenkleding van textiel met GORE-TEX membraan. Dit is waterwerend en toch ventileert het goed, waardoor je goed beschermd bent tegen de regen. Mocht je het snel koud krijgen op de motor, dan kun je ook speciale thermokleding kopen voor op de motor!

  Geschikte motorlaarzen

  Ten slotte heb je natuurlijk goede motorlaarzen nodig. Er zijn een hoop verschillende modellen laarzen en schoenen op de markt, dus het kan in het begin lastig zijn om voor de juiste laarzen te kiezen. De bescherming die ze bieden verschilt namelijk nogal per model en type. Wat het meest geschikt is voor jou, hangt voornamelijk af van jouw rijstijl. Ga je voor het eerst motorlaarzen kopen, dan is het verstandig om naar een specialist te gaan. Daarna kun je gewoon je motorlaarzen bestellen

  Veelgestelde vragen

  Wat is de veiligste motorkleding?
  Een leren motorpak is over het algemeen de veiligste motorkleding, aangezien dit materiaal het beste beschermt.

  Wat is een goed merk motorkleding?

  Als je het niet erg vindt om wat meer te betalen, kun je het beste gaan voor merken zoals Dainese, Rev’It!, Spidi en Held.

  Wat kost een goed motorpak?
  De prijs van motorpakken ligt over het algemeen tussen de 600 en 1500 euro. 

  Advertentie