De mooiste kersttrends van dit jaar 

Laatst bijgewerkt: 20 november 2023

In de aanloop naar ons favoriete seizoen kijken we uit naar de simpele dingen: troostmaaltijden, aloude tradities, hartverwarmende cadeaus en gezellige huizen. Dit is absoluut het moment om feestelijke uitjes te boeken, cadeaulijsten te maken, gasten uit te nodigen voor een drankje en groots uit te pakken met doe-het-zelfdecoraties. Dit zijn de kersttrends voor 2023 waar we het meest enthousiast over zijn nu de feestdagen dichterbij komen.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Zilver 

  Als de maximalistische look te veel is voor je smaak, dan zul je dol zijn op de iriserende, zilverachtige decoraties die een comeback maken – zilver past zeker bij alles en past goed bij je favoriete decoraties van voorgaande jaren. Kies uit lichte zilveren gordijnen om je boom te bedekken of gerecyclede metalen decoraties die jaren meegaan. Er zijn dit jaar een aantal gigantische discoballen en -snuisterijen, als je de ruimte hebt! Zoek je nog een kerstjurk? Ook dan is een zilveren exemplaar in 2023 een aanrader! 

  Vintage luxe

  Kies voor elegante ornamenten in glinsterende metalen in antieke stijl voor een tijdloze uitstraling met een gezonde dosis seizoenssprankeling. Kerstballen en versieringen met kralen met een blitse jaren 20-uitstraling zijn een briljante manier om thuis een vleugje Gatsby-stijl glamour toe te voegen. Vrijwel alle decoraties in gedempte metallics met een gebarsten glazuur of een afwerking in antieke stijl helpen je een vintage charme-look in je eigen huis te creëren. Het beste van alles is dat ze een prachtige warme schittering geven in het licht van een kaars.

  DIY-decoratie

  Nu de kerstdagen steeds dichterbij komen, is het een goed moment om een ​​handwerk onder de knie te krijgen dat je altijd al leuk hebt gevonden, van haken tot pyrografie, van linosnijden tot macramé. Dit laatste ambacht beleeft een grote opleving en heeft niet veel gereedschap of materialen nodig. Kerstboomrokken zijn bijvoorbeeld geweldig om te maken – kies uit omgezoomde feestelijke stoffen, gewatteerde of gehaakte versies. Eventueel kun je ook een fout kerstpak zelf ontwerpen en maken, net als veel andere decoraties voor het aankomende kerstfeest. 

  Weelderige botanica

  Maximalistische patronen, dramatische bloemen en groen gebladerte creëren een weelderige en dramatische look die vorig jaar groot was en een must-have voor Kerstmis 2023. Kerstballen en boomversieringen die de natuurlijke wereld vastleggen in gedurfde kleuren en uitbundige details zijn een gemakkelijke manier om de trend in je huis te introduceren, terwijl tijdloze bloempatronen overal te vinden zijn, van crackers tot inpakpapier. Vergeet ook de wilde dieren niet: pauwen verschijnen al een tijdje met Kerstmis!

  Seizoensgebonden duurzaam

  Ethisch geproduceerde decoraties uit duurzame materialen blijven in populariteit groeien nu steeds meer mensen ervoor kiezen een feestseizoen na te streven dat de impact ervan op de planeet minimaliseert. Dergelijke decoraties zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar dragen ook bij aan een rustig, verfijnd feestelijk geheel dankzij de gedempte tinten en tastbare eigenschappen van natuurlijke materialen. Hout, papier, stof en zelfs fietskettingversieringen vormen de kern van deze trend, die ook herbruikbare crackers omvat (zowel mooi als beter voor het milieu) en herbruikbare adventskalenders (een duurzamer alternatief voor wegwerpopties).

  Advertentie