Havaianas slippers: luxe slippers met een rijke geschiedenis

Laatst bijgewerkt: 23 maart 2022

Als het buiten weer lekker weer wordt, is het tijd om je kleding daar ook op uit te kiezen. Een lekker luchtige blouse of een heerlijk zomers jurkje. Een mooie hoed en een fijne zonnebril. En wat kan je outfit nou helemaal afmaken? Juist, een goed paar slippers! In dit artikel kijken we naar de Havaianas slippers. Dit zijn erg fijn zittende slippers die door veel mensen met plezier worden gedragen. We onderzoeken op welke plekken je deze slippers kan kopen, en waar ze van tijd tot tijd een aanbieding hebben.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Fijne slippers voor de zomer

  In de zomer heb je helemaal niet zoveel nodig. Vooral een paar fijne slippers, dat is het belangrijkste. Want lekker luchtig schoeisel kan het verschil maken tussen het ontzettend warm hebben, of behaaglijk koel. Dit komt doordat je voeten een belangrijk onderdeel zijn van je temperatuurregulatie. Probeer het maar eens. Door je sokken uit te trekken merk je direct dat je het kouder krijgt. Ondanks alle andere kleren die je aantrekt. Goed, fijne slippers dus.

  Deze slipper is verkrijgbaar in ontzettend veel soorten en maten. Wist je bijvoorbeeld van het bestaan van een Havaianas slippers met sleehak? Wij ook niet, tot we dit artikel gingen schrijven. Of het comfortabel is mag je zelf beoordelen, maar stijlvol is het zeker! Dit zijn dan natuurlijk wel Havaianas slippers voor dames, maar ook voor de heren is er voldoende keuze in deze mooie slippers. Het maakt hierbij eigenlijk helemaal niks uit welke kleur je zoekt. Of het nu groen, zwart of blauw betreft, en ja, zelfs grijs. Alle kleuren Havaianas slippers zijn verkrijgbaar.

  Ontstaan van de Havaianas slippers

  Alles kent een oorsprong. De wereld is ooit ontstaan, de dag begint, en mensen worden geboren. Hetzelfde principe is naadloos toe te passen bij de Havaianas slippers. In het jaar 1962 begint het allemaal. De eerste Havaianas slipper wordt gemaakt en is gebaseerd op traditionele Japanse sandalen. In Japan maken ze de zolen van slippers met rijststro. Deze inspiratie is tegenwoordig nog steeds terug te zien in de Havaianas slippers, dankzij het rijstkorrel patroon op de zool. Wist je trouwens dat de naam ‘Havaianas’ Portugees is voor ‘Hawaiianen’?

  Zo snel als twee jaar later liep vrijwel elke arbeider in Brazilië op een paar Havaianas. Weer twee jaar later werd de originele flip-flop slipper door Havaianas uitgevonden en gepatenteerd. Je leest het goed; de flip-flop slipper zoals we die tegenwoordig nog steeds kennen van allerlei verschillende merken was het originele idee van Havaianas. Het ontstaan van de iconische Havaianas slipper en de grote populariteit ervan, vond plaats in een hele korte tijd en is daarna ook niet meer gestopt. Vandaag de dag kent deze slipper dan ook nog steeds gretig aftrek. Voor alle leeftijden is de slipper uiteraard te vinden. Vandaag de dag is de Havaianas slipper niet enkel meer uitbesteed aan de arbeider. Ook slippers voor kinderen van Havaianas worden tegenwoordig veel verkocht. Kinderen vinden deze slippers over het algemeen een stukje stoerder en hipper dan de meeste andere slippers. Dit is wellicht afkomstig uit het idee dat deze slippers een beetje de ‘enige echte’ slippers zijn.

  Goed voor de planeet

  Het merk Havaianas doet haar best om goed te zorgen voor onze planeet. Dat doet ze door veel gebruik te maken van herbruikbare materialen. Naast dat Havaianas vrolijke en leuke designs maakt, hecht het merk ook veel waarde aan duurzaamheid en het ondersteunen van het milieu. Zo gaat bijna 10% van de gehele omzet naar het IPÊ (een milieuonderzoeksinstituut) dat zich inzet voor het behoud van het Atlantisch Regenwoud, de Amazone en de Pantanal. Daarnaast zet Havaianas zich ook in om de Braziliaanse oceaan en de daarin levende fauna te preserveren. Met een paar leuke Havaianas slippers steun je dus ook nog eens een goed doel en het milieu. Dit is goed om in je achterhoofd te houden, de eerstvolgende keer als je weer op pad bent om een stel Havaianas slippers aan te schaffen.

  Havaianas staan ook bekend om de mooie kleuren van de slippers. De Slippers van Havaianas werden vaak gedragen met de kleurrijke kant boven. Logisch natuurlijk, want dan kun je direct de mooiste kant zien. Dit was de inspiratie om de kleurrijke Havaianas Top te lanceren. Oorspronkelijk in acht verschillende kleuren. Nu is het aantal kleuren enorm toegenomen en geeft Havaianas aan dat er maar liefst 20 verschillende kleuren in het assortiment zitten. In de jaren die volgen kwam Havaianas met steeds meer designs voor de slippers. Het was een belangrijk onderdeel van de modetrends geworden. Op de site van Havaianas staat dat in 1997 de Havaianas Baby is geïntroduceerd. Waarbij ook de allerkleinsten die net kunnen lopen al trendy slippers kunnen dragen.

  Een goedkoop paar Havaianas slippers

  Het is natuurlijk ideaal als je een mooie Havaianas slippers sale tegen het lijf loopt. Er zijn veel verschillende plekken waar je dit kan vinden. Bijvoorbeeld slippers.nl. Het zal je misschien verbazen, maar deze site is gespecialiseerd in de verkoop van slippers. De kans is dan ook groot dat je hier een aanbieding van Havaianas slippers gaat vinden. Slippers.nl is een website met een zeer uitgebreid assortiment dat verder gaat dan alleen de bekende Havaianas slippers. Daarnaast bieden ze een gratis verzending van alle producten, en bieden ze zeer gunstige retouropties aan.

  Veelgestelde vragen

  Wat is de beste plek om Havaianas slippers te kopen?

  Havaianas slippers zijn zonder twijfel de meest populaire slippers ter wereld te noemen. Deze slippers zijn om die reden dan ook overal ter wereld te koop. Een leuke site om eens een kijkje te nemen is slippers.nl. Hier tref je een enorm aanbod van Havaianas slippers.

  Waar koop ik de goedkoopste Havaianas slippers?

  Omdat de Havaianas slippers op zoveel verschillende plekken worden aangeboden, is het lastig om te zeggen waar deze het meest goedkoop zijn. We kunnen alleen maar aanraden om je favoriete schoenwinkel goed in de gaten te houden. Wellicht is er binnenkort een keer een leuke Havaianas slippers aanbieding.

  Hoe lang bestaan de Havaianas slippers al?

  Het eerste paar Havaianas slippers is ontworpen en gemaakt in 1966. De zori is een enorme bron van inspiratie geweest tijdens het ontwerpen van de Havaianas. Dit is een Japanse sandaal, voorzien van een zool van rijstbladeren.

  Advertentie