Op zoek naar een geschikt trouwpak? Wij geven je 3 tips!

Laatst bijgewerkt: 24 augustus 2023

Hebben jullie een datum gekozen voor jullie bruiloft? Dan is het nu tijd om alles te gaan regelen, van de locatie tot de trouwjurk en het trouwpak. Begin hier op tijd mee, ook met de dingen die misschien wat simpeler lijken, zoals het trouwpak. Je kunt beter te vroeg beginnen dan dat je uiteindelijk met nog meer stress zit. Het regelen van een bruiloft is immers al stressvol genoeg. Maar hoe kies je nu het ideale trouwpak uit? In dit artikel geven we je 3 tips om een geschikt trouwpak te vinden!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  1. Laat een trouwpak op maat maken 

  Je kunt natuurlijk altijd hopen dat er een trouwpak in een winkel hangt die jou precies past, maar het makkelijkste is om een trouwpak op maat te laten maken. Zo weet je zeker dat het pak goed past en dat je er op z’n best uitziet op je trouwdag. Daarnaast kan een tailor rekening houden met al jouw wensen en eisen, zodat je niet alleen een mooi trouwpak krijgt, maar ook een trouwpak dat fijn te dragen is. 

  2. Kies voor een trouwpak van een specialist 

  Of je nu een kant-en-klaar trouwpak koopt of het wil laten maken, het is altijd verstandig om dit te doen bij een specialist, zoals LUTZ Mode. Zo weet je namelijk zeker dat je een trouwpak van hoge kwaliteit krijgt dat helemaal naar wens is. Een pak dat je van een reguliere, wat chique kleding winkel koopt, zal waarschijnlijk een stuk goedkoper zijn, maar dat is natuurlijk niet voor niets. Een goedkoper pak zal minder comfortabel zijn en de kans dat het beschadigt is groter. Dat wil je uiteraard niet hebben. 

  3. Begin op tijd 

  Het is belangrijk dat je op tijd begint met oriënteren voor een trouwpak. We adviseren om minstens 6 tot 3 maanden voor de bruiloft te beginnen met het zoeken naar een trouwpak. Soms kost het namelijk nogal wat tijd om erachter te komen wat je het liefst voor pak wil en waar je dit het beste kunt kopen of laten maken. Laat je een pak op maat maken, dan is het zeker verstandig om dit op tijd te bestellen, zodat je zeker weet dat het op tijd binnen is!

  Veelgestelde vragen

  Hoeveel kost een gemiddeld trouwpak?

  Gemiddeld liggen de prijzen van een trouwpak voor mannen tussen de 900 en 2000 euro, afhankelijk van wat je wil. Een kant-en-klaar pak is uiteraard goedkoper dan een trouwpak op maat.

  Waar moet je op letten bij het kopen van een trouwpak?
  Kies de juiste stof, kom erachter welke pasvorm je het beste staat, stem het pak af op het thema en de jurk van de vrouw en let altijd goed op de details.

  Hoe lang van te voren moet je een trouwpak kopen?
  Wij adviseren altijd om minstens 6 tot 3 maanden voor de bruiloft te beginnen met het zoeken naar een geschikt trouwpak.

  Advertentie