Dit zijn de bikini trends van dit jaar!

Laatst bijgewerkt: 31 mei 2023

Het weer gaat nu eindelijk de goede kant op, het duurt niet lang meer en dan is het alweer zomer. Heb je jouw nieuwe strand- en zwembad outfits al binnen of moet je hier nog voor gaan shoppen? Als jij nog op zoek moet naar nieuwe bikini’s is het natuurlijk wel zo handig om te weten wat de bikini trends zijn voor deze zomer, zodat je weet waar je naar moet zoeken. In dit artikel zetten we de trends voor de zomer van 2023 voor je op een rij!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  De retro bikini 

  Retro is weer helemaal in dit jaar, ook op het strand en aan het zwembad. Maar wat maakt een bikini nu eigenlijk retro? veel verschillende kleuren en vrolijke prints, maar ook speelse modellen die je normaal gesproken niet vaak ziet. Vooral de echte retro prints, zoals de blokjes en strepen in alle kleuren zul je deze zomer veel tegenkomen. 

  Zoveel mogelijk bandjes

  Deze zomer hoeven zeker niet alle bandjes aan jouw bikini ook echt een functie te hebben. Hoe meer bandjes, hoe beter, dat is het motto van de zomer van 2023. Denk bijvoorbeeld aan leuke triangel bikini’s met bandjes onder de borst of een bikini met een hoop bandjes die je mooi om je heupen en buik kunt wikkelen. Bandjes belijnen je lichaam op een subtiele, maar charmante manier. Perfect voor een flirterige, warme zomer!

  Hoe meer glitter, hoe beter 

  Als je ervan houdt om op te vallen, dan wordt dit echt jouw zomer. Hoe meer glitter jouw strandoutfit dit jaar, bevat hoe beter, want glitter is weer helemaal in. Je zult je dus zeker niet in hoeven te houden bij het samenstellen van je strand- en zwembad outfits. Wil je jouw outfit nog wat meer ‘over the top’ maken? Voeg dan ook nog een vleugje metallic toe, bijvoorbeeld met een metallic bikini top. 

  Cut-out bikini’s 

  Vorige zomer zagen we de cut-outs ook al veel voorbij komen, maar de kans is groot dat we er dit jaar nog veel meer gaan zien. Of je nu gaat voor een cut-out badpak of een minimalistische bikini, het is altijd goed. Nog een leuk strandjurkje eroverheen en jouw zomerse look is helemaal klaar!

  Veelgestelde vragen

  Hoe lijk ik slanker in een bikini?
  De print en het model van je bikini is hier erg belangrijk. Met verticale strepen lijk je bijvoorbeeld slanker en met de donkerste kleuren aan de buitenkant lijk je ook smaller.

  Welke kleur bikini maakt je bruiner?
  Als je bruiner wil lijken in je bikini, kun je het beste voor felle kleuren kiezen, zoals geel of roze. Ook een witte bikini zorgt ervoor dat je bruiner lijkt, dankzij het kleurcontrast.

  Wat voor bikini als je een buikje hebt?
  Als je een buikje hebt, kun je het beste kiezen voor een high-waisted bikini. De nadruk wordt hierbij gelegd op je taille, waardoor je een mooi zandloper figuur krijgt!

  Advertentie