Dit zijn de badmode trends voor 2023!

Laatst bijgewerkt: 9 december 2022

Het najaar en de winter zijn over het algemeen de meest ideale seizoenen om nieuwe badkleding te kopen, aangezien ze dan overal in de uitverkoop zijn. Zo kun je ook bikini’s en badpakken van duurdere merken voor een mooie prijs kopen. Maar als je een bikini of badpak gaat kopen voor volgende zomer, wil je natuurlijk wel weten wat de trends voor de zomer van 2023 zijn, zodat je daar alvast op in kunt spelen!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Bikini’s in felle kleuren

  Net als bij de lingerie zijn felle kleuren de favoriet voor bikini’s in 2023. Maar dan ook echt alle kleuren van de regenboog. Als je van kleur houdt, kun je dus helemaal los gaan met het uitzoeken van badkleding voor volgende zomer. Felle kleuren kun je mooi combineren met zomerse prints, om jouw strandoutfit nog meer vakantie uitstraling te geven. Denk bijvoorbeeld aan tropische prints met palmbomen, papegaaien of flamingo’s. 

  High waist bikini’s 

  De bikini met high waist was afgelopen zomer helemaal in en het lijkt erop dat dit volgende zomer niet anders zal zijn. Er zijn verschillende soorten high waist bikini’s waar je uit kunt kiezen. Sommige zijn net wat hoger dan je heup en anderen bedekken echt je hele buik, een beetje net als de bikini’s in de jaren 60. Je kunt kiezen uit een soort boxer broekje of een hoog uitgesneden broekje. En natuurlijk zijn ook de high waist bikini’s in allerlei kleuren en met allerlei vrolijke prints te krijgen. Wil je nog meer die nostalgische look terugbrengen van de high waist? Ga dan voor een high waist bikini met een polkadot print!

  Denim bikini of badpak

  Denim zien we overal terug als het over de trends van deze winter en 2023 gaat. Ook op het gebied van badkleding wordt denim in de zomer van volgend jaar echt een icoon. En dan hebben we het niet alleen over een denim-look bikini of badpak, maar gewoon badkleding die echt gemaakt is van duurzame spijkerstof die lekker soepel is en snel droogt. Wil je graag voor een casual, maar toch stoere look gaan op het strand? Dan is dit de ideale trend voor jou. 

  Veelgestelde vragen

  Wat is de badmode van 2022?

  Grote trends van dit jaar waren onder andere: het onder shoulder badpak, de one shoulder bikini en de tankini.

  Wat voor soorten zwemkleding bestaan er?

  Er bestaan vandaag de dag enorm veel verschillende soorten zwemkleding. Denk bijvoorbeeld aan het badpak, de bikini, de tankini, de string bikini, de high waist bikini en een cut-out badpak. 

  Wat is de belangrijkste badkleding trend voor 2023?

  De grootste badkleding trend voor 2023 wordt waarschijnlijk de denim bikini, echt gemaakt van soepele spijkerstof!

  Advertentie