5 tips voor het plannen van je bruiloft!

Laatst bijgewerkt: 21 juni 2023

Ga jij binnenkort trouwen en heb je het gevoel dat je nog een miljoen dingen moet regelen? Het kan lastig zijn om het overzicht te bewaren als je zoveel dingen tegelijk aan je hoofd hebt, maar je wil natuurlijk niets vergeten voor jullie speciale dag. Gelukkig zijn er een aantal manieren om die chaos in je hoofd wat meer structuur te geven. In dit artikel geven we je 5 tips voor het plannen van je bruiloft!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  1. Bereid je goed voor op het plannen

  Dit klinkt misschien een tikkeltje dubbel, maar het is verstandig om je goed voor te bereiden op het plannen van je bruiloft. Zoek bijvoorbeeld naar een overzichtelijke manier om je planning bij te houden, zoals een fijn planning boekje of een digitale planningstool. Er zijn vandaag de dag zelfs tools te vinden waarin je ook makkelijk je budget, gastenlijst en het draaiboek voor je bruiloft bij kunt houden. 

  2. Ga op zoek naar de perfecte locatie

  Voordat je van alles gaat regelen, is het handig om de locatie vast te hebben staan. Pas dan weet je immers hoeveel gasten je kunt uitnodigen en wat de mogelijkheden zijn op het gebied van decoratie. Probeer zo specifiek mogelijk te zoeken, om te voorkomen dat je overweldigd raakt door het grote aantal keuzes dat je hebt. Wonen jullie bijvoorbeeld in Zuid-Holland en wil je daar ook graag de bruiloft in de omgeving houden? Zoek dan ook specifiek op trouwlocaties in Zuid-Holland. In andere plaatsen zullen er vast en zeker ook mooie locaties zijn, maar zo blijf je aan de gang!

  3. Stel je budget samen

  Wat ook erg belangrijk is voor het plannen van je bruiloft, is een duidelijk budget voor ogen hebben. Dit helpt je ook om gerichter op zoek te gaan naar locaties en mogelijkheden voor het aankleden van je speciale dag. Kies allebei een aspect uit van de bruiloft dat jullie het meest belangrijk vinden, zodat je hier het hoogste budget op kunt zetten. Zo kunnen hier later ook geen discussies over ontstaan. 

  4. Wie ga je uitnodigen?

  Een erg belangrijk onderdeel van iedere bruiloft is natuurlijk de gastenlijst. Hoe je dit invult, is voor iedereen anders. Wil je het graag klein houden of hou je juist van een groot feest? Het kan allemaal, maar zorg wel dat jullie hierover op 1 lijn zitten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan als je toch wat meer mensen op de gastenlijst hebt staan dan je eigenlijk voor ogen had. 

  5. Een weddingplanner

  Zie je echt door de bomen het bos niet meer en is al dat plannen helemaal niets voor jou? Bespreek je wensen dan met een weddingplanner en laat hem of haar alles voor jou regelen!

  Veelgestelde vragen

  Waar rekening mee houden als je gaat trouwen?
  De gastenlijst, locatie, het budget en het draaiboek zijn belangrijke onderdelen van iedere bruiloft.

  Wat mag niet ontbreken op een bruiloft?
  Denk bijvoorbeeld aan een trouwfotograaf, speciale decoratie, een mooie weddingcake en een mooi feest als afsluiting!

  Kun je een spijkerbroek aan naar een bruiloft?
  Dit is natuurlijk afhankelijk van de dresscode die er geldt, maar het komt vandaag de dag steeds vaker voor.

  Advertentie