De voordelen van de Samsung Galaxy S22 Ultra

Laatst bijgewerkt: 14 oktober 2022

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Goed, beter, best. Dit geldt zeker voor de Samsung Galaxy S22 Ultra. De Samsung Galaxy S22 Ultra is één van drie modellen van de S22-series. Je hebt de ‘normale’ S22, de S22 Plus en de S22 Ultra. De laatstgenoemde levert de beste prestaties. Dit model heet niet voor niks ‘Ultra’. Met een schermgrootte van  6,8 inch is dit het grootste toestel uit deze lijst. De S22 heeft een schermdiagonaal van 6,1 inch en de S22 Plus heeft een schermdiagonaal van 6,6 inch. De S22 Ultra is één van de beste smartphones op dit moment. En dat is niet voor niks. Dit model levert indrukwekkende prestaties, maar daar later mee over. Dit model is beschikbaar in de volgende kleuren: wit, zwart groen en roze. Het is toetsel is ook leverbaar in verschillende opslagcapaciteiten. Je hebt keuze uit: 128 GB, 256 GB en 512 GB. Uiteraard, is de laatstgenoemde het duurst, en de eerste genoemde het goedkoopst. 

  Design Samsung Galaxy S22 Ultra

  Het maakt natuurlijk niet uit of je kiest voor het kopen van een losse samsung met sim only abonnement of een abonnement met toestel. De Samsung Galaxy S22 Ultra heeft een erg strak design. Met een schermdiagonaal van 6,8 inch lijkt het meer op een tablet dan op een telefoon. Als je kijk naar de S21-series is het design er beter op geworden. Het camera-eiland, aan de achterkant van de telefoon, is meer onderdeel van het design. Deze is bijna in dezelfde kleur als de rest van de telefoon. Dit was bij andere modellen minder. Op dit moment is het design een stuk strakker, de randen van het scherm zijn allemaal even dik. Dit was één van de nadelen bij de S21-series. Met de S22-series heeft samsung een extreem goede smartphones op de markt gemaakt. Het ‘vlaggenschip’ is de Samsung Galaxy S22 Ultra deze is ook het best.

  Accu Samsung Galaxy S22 Ultra

  De accu van dit model is beter dan de accu in de S22 en S22 Plus. Deze accu heeft een grote van 5.000 mAh, de accu van de S22 heeft een grote van 3.700 mAh, de S22 Plus heeft een accu grote van 4.500 mAh. De voorgangers van de twee laatstgenoemde modellen, hadden een betere accu. Deze was 300 mAh groter. Met een accu van 5.000 mAh, gaat de Samsung Galaxy S22 Ultra, makkelijk één of twee dag(en) mee. Zelfs voor mensen die hun telefoon de hele dag gebruiken. Wanneer je een snellader koopt, laadt je je telefoon volledig op in iets meer dan één uur. Als je deze telefoon oplaadt met een ‘normale’ lader, is de accu volledig opgeladen in enkele uren.

  Scherm Samsung Galaxy S22 UltraDe Samsung Galaxy S22 Ultra beschikt over een 6,8 inch OLED-scherm. Hiermee is het één van de grootste toestellen op de markt. Het is in ieder geval wel het grootste toestel van Samsung. De S22 Ultra behaalt een maximale helderheid van 1.750 nits. De Samsung S22 behaalt een maximale helderheid van 1.300 nits. Doordat het scherm van de Samsung Galaxy S22 Ultra extreem scherp is, kun je dit model prima gebruiken, wanneer de zon erop schijnt. Je ziet dan nog meer dan genoeg. Wanneer je het de smartphone op het aller velst zet, gaat de accu snel leeg. De extreem hoge helderheid kost veel kracht. 

  Advertentie