Vaker thuis werken in 2023? Zo doe je dat het beste

Laatst bijgewerkt: 26 januari 2023

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Corona is inmiddels al weer zo goed als verleden tijd. Gelukkig maar! Hopelijk kunnen we in het nieuwe jaar gewoon weer heel het jaar naar kantoor om samen te werken met collega’s. Thuis werken zal niet meer nodig zijn. Voor veel mensen is dit goed nieuws. Toch had thuiswerken ook zeker een hoop voordelen. Het zorgen voor minder afleiding en daardoor meer productiviteit. Het kan dus slim zijn om ook in het nieuwe jaar nog af en toe thuis te werken. Misschien kun je afspreken dat je wekelijks een dag vanuit huis werkt? Dat scheelt ook nog eens reistijd. Maar hoe kun je nou het beste vanuit huis werken? In deze blog lees je de beste tips.

  Zorg voor een goede werkplek

  Allereerst is het belangrijk om te zorgen voor een goede werkplek. Aan de keukentafel werken is goed als noodoplossing, maar als je vaker thuis wil werken kun je maar beter investeren in een betere werkplek. Zorg er dus voor dat je over de juiste kantoormeubelen beschikt, ook thuis. Door een goed bureau en een comfortabele stoel zorg je namelijk voor een betere houding. Dit voorkomt dat je lichamelijke klachten krijgt. Om extra goed voor je lichaam te zorgen tijdens het werken, kun je het beste investeren in een bureau dat ook een sta-functie heeft. De hele dag zitten is namelijk voor niemand goed. 

  Hou een ritme aan

  Het is natuurlijk makkelijk om vijf minuten voor het begin van je werkdag uit bed te rollen en in je pyjama achter je laptop te krijgen. Ontbijten doe je wel wanneer je honger hebt en lunch komt misschien pas laat in de middag een keer. Dit is helaas niet zo goed voor je productiviteit. Zorg er dan dus voor dat je thuis probeert hetzelfde ritme aan te houden als op kantoor. Kleed je dus aan en neem even de tijd om te ontbijten. Het beste kun je zelfs de reistijd nabootsen. Je hoeft natuurlijk niet zo lang op pad te gaan, maar even een klein blokje om voordat je aan je werkdag begint doet al wonderen. Wandelen is namelijk erg goed voor je brein. Zorg er vervolgens voor dat je lunched op vaste tijden en probeer ook niet tot te laat door te werken. Rust is immers ook belangrijk.

  Zorg voor zo min mogelijk afleiding

  Tot slot is het belangrijk om voor zo min mogelijk afleiding te zorgen. Zorg dus voor een rustige werkruimte, waar je niet gestoord wordt. Laat je medebewoners ook weten dat je aan het werk bent en liever niet gestoord wordt. Zorg er ook voor dat je werkruimte rustig oogt. Hou je bureau netjes en schoon. Een leuke plant of een bonsaiboompje kan natuurlijk wel, maar zorg dat het niet te vol staat met onnodige dingen. Rust in de ruimte om je heen zorgt ook voor rust in je hoofd en daarmee voor meer concentratie. Zo kun je vanuit huis gemakkelijk net zo veel, of misschien wel meer, werk doen dan op kantoor!

  Advertentie