Zo verbeter jij jouw time management!

Laatst bijgewerkt: 22 januari 2023

Time management, het is iets waar we allemaal regelmatig moeite mee hebben, vooral als we net beginnen met werken of starten met een nieuwe baan. Toch is het wel iets erg belangrijks. Als jij je tijd goed in kunt delen, scheelt het je namelijk een hoop stress en voorkom je dat taken of klusjes zich op blijven stapelen. De een heeft natuurlijk aanleg voor time management en de ander vindt het verschrikkelijk lastig. Gelukkig zijn er vandaag de dag genoeg manieren om jouw time management vaardigheden te verbeteren. Die manieren bespreken we in dit artikel!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Volg een time management training 

  Als het je niet lukt om je werk en taken efficiënt in te delen en je merkt dat je daarom niets af krijgt, is het wel verstandig om een time management training te volgen. Vaak kun je dit ook via je werk regelen, aangezien het je prestaties natuurlijk ten goede komt. Je hoeft het dan over het algemeen niet eens zelf te betalen. Een time management training is echter niet alleen goed voor je werkleven, het kan ook goed van pas komen in je privéleven. Denk bijvoorbeeld aan het bijhouden van huishoudelijke taken en het inkopen van boodschappen. Iedereen die merkt dat ze hun dag niet efficiënt ingedeeld krijgen, heeft baat bij een time management training. Je leert om meer tijd te besteden aan belangrijke zaken en minder tijd aan bijzaken. Je kunt bij veel verschillende opleiders een cursus of training in time management volgen, zoals btrtrainingen

  Wat wordt er behandeld in een time management training?

  Als je een time management training gaat volgen, komen er een hoop verschillende onderwerpen voorbij. Vaak wordt de training afgestemd op de deelnemers en hun functies. De trainingen worden dus vaak op maat samengesteld voor de deelnemers. Zo kun je er altijd zoveel mogelijk uithalen. Onderwerpen die vaak voorbij komen zijn bijvoorbeeld:

  • Plannen & Efficiënt werken
  • Assertiviteit 
  • Beter omgaan met deadlines en stress op het werk
  • Technieken die we gebruiken bij time management 
  • Jouw functie en verantwoordelijkheden en hoe jij je tijd indeelt 
  • Goed communiceren op de werkvloer 
  • Een duidelijk beeld krijgen van je tijdsbesteding 
  • Uitstelgedrag voorkomen 

  Al deze onderwerpen samen vormen een goede basis om beter om te gaan met de taken die je hebt liggen en om makkelijker prioriteiten te kunnen stellen. Daar heb je de rest van je leven profijt van!

  Veelgestelde vragen

  Wat is een time management training?

  In een time management training leer je om efficiënt met je tijd om te gaan en prioriteiten te stellen, zowel op je werk als thuis. Zo zul je merken dat je meer tijd overhoudt en dat je minder stress krijgt.

  Hoe kun je beter omgaan met je tijd?

  Als je beter om wil gaan met je tijd, is het belangrijk om eerst jouw tijdsbesteding in kaart te brengen. Zo weet je waar je veel tijd aan besteedt en of dit wel efficiënt is.

  Hoe deel je tijd beter in?

  Je kunt een training volgen voor het beter indelen van je tijd, zodat je meer gedaan krijgt in de tijd die je hebt. Denk bijvoorbeeld aan een time management training.

  Advertentie