Thuiswerken? Zo kies jij het beste bureau uit!

Laatst bijgewerkt: 20 januari 2022

Door de Corona epidemie is thuiswerken inmiddels volledig ingeburgerd in onze maatschappij. Was het in eerste instantie gedwongen, tegenwoordig heeft het voor veel werknemers zelfs de voorkeur om (deels) thuis te werken. Maar liefst 70% kiest voor een combinatie van thuiswerken en op locatie. Het lijkt er dus op dat we structureel een gedeelte van onze werktijd thuis zullen gaan doorbrengen. Daarom is het zaak om ook thuis een professionele werkplek te creëren.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Een comfortabele thuiswerkplek

  Die fijne werkplek begint met een goed bureau. Maar hoe kies je nou het bureau dat het meest geschikt is voor jouw thuiswerkplek?

  Wellicht heb je de luxe van een aparte werkkamer, dat is ideaal. Voldoende ruimte voor een bureau en je kunt zo de deur achter je dicht trekken voor rust en privacy. Heb je geen kamer beschikbaar, dan kun je kijken naar een plekje in de woonkamer of slaapkamer. Of desnoods op zolder tussen het wasgoed en de kerstspullen, zolang er een bureau past is het prima!

  Op zoek naar jouw ideale bureau

  Nadat je hebt opgemeten hoeveel plek je beschikbaar hebt, kun je op zoek naar een bureau. Heb je alleen een hoekje van je slaapkamer vrij? Geen punt, dan kies je voor een hoekbureau. Werk je thuis op een laptop, dan heb je niet heel veel ruimte nodig en voldoet een compact bureautje. Let er op dat het wel robuust genoeg is, zodat je een goede basis hebt voor alle uren die je er aan zal zitten.
  Voor anderen is het misschien gewenst om met twee beeldschermen te werken of met een stapel dossiers en aantekeningen naast zich. Hiervoor is de keuze voor een lekker ruim bureaublad logischer, ook kun je denken aan een bureau met lades om jouw administratie netjes in op te bergen.

  Nu er steeds vaker gezegd wordt dat de hele dag zitten niet goed is voor je gezondheid, winnen sta-bureaus aan populariteit. Dit zijn verstelbare bureaus, die van normale zithoogte versteld kunnen worden naar stahoogte. Soms zelfs volledig automatisch, met één druk op de knop, aan te passen naar de gewenste hoogte. Zo kun je gedurende de werkdag makkelijk van houding veranderen en regelmatig de benen strekken.

  Klassiek of industrieel?

  Dan is er nog de keuze voor de kleur en stijl van het bureau. Komt jouw bureau op een aparte werkkamer te staan, dan ben je waarschijnlijk vrij in deze keuze. Als je een hoekje van de woonkamer kiest, wil je natuurlijk wel dat jouw werkplek zo veel mogelijk blend met de stijl van jouw meubels. Gelukkig zijn er tal van opties: ga je voor een mooi klassiek bureau in eikenhout, of past strak en wit meer in jouw interieur? Ook als je een landelijke inrichting hebt op jouw slaapkamer, is er een bureau dat er perfect bij past. Zelfs in oudroze! Als je zoekt naar bureaus die goed passen bij de rest van het interieur weet je zeker dat je met witte bureaus altijd goed zit. Deze kleur kan je namelijk met alle stijlen combineren.

  Maak de thuiswerkplek compleet met goede verlichting, snelle wifi en een comfortabele stoel en je kunt aan de slag achter jouw ideale bureau.

  Advertentie