Tips om je telefoonvideo’s naar een hoger niveau te tillen

Laatst bijgewerkt: 14 september 2023

Vind je het leuk om haarscherpe video’s te maken met je smartphone, bijvoorbeeld tijdens je vakantie, een feestje of een andere gelegenheid? Als je speciale momenten wilt vastleggen, is het natuurlijk wel zo fijn als je video van goede kwaliteit is. Er zijn een aantal tips die jou erbij helpen om je telefoonvideo’s naar een hoger niveau te tillen. Welke tips dat zijn? Wij sommen ze hieronder voor je op.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Gebruik een telefoon met goede camera

  Misschien wel de allerbelangrijkste tip om je telefoonvideo’s te verbeteren, is een telefoon gebruiken met hoogwaardige camera. Het is goed om te weten dat een telefoon met goede camera een belangrijke rol speelt in de kwaliteit van jouw video’s. Is jouw smartphone al wat ouder, dan kan het dat je video’s niet haarscherp zijn. Hoe beter de camera van je telefoon is, hoe scherper en realistischer je beelden eruit komen te zien. 

  Laat je smartphonecamera nog wat te wensen over? Investeer dan in een nieuw toestel met uitstekende camera. Als je daarnaar op zoek bent, dan is de iPhone 15 camera een aanrader. Met de iPhone 15 camera van maar liefst 48 megapixel maak jij straks de ene na de andere haarscherpe video. Naast de hoogwaardige camera’s op het toestel, beschikt deze iPhone ook over een aantal waanzinnige camera features. De iPhone 15 camera heeft alles wat je nodig hebt voor professionele video’s.

  Zorg voor stabiliteit

  Een trillende video heeft natuurlijk geen positief effect op het eindresultaat. Het is daarom belangrijk om je handen zo stil mogelijk te houden als je aan het filmen bent. Film niet met één hand, maar altijd met twee handen. Plaats je ellebogen tegen je lichaam, want op die manier zorg je voor extra stabiliteit. Lukt het je niet om je handen goed stil te houden? Dan kun je overwegen om een statief te gebruiken.

  Film bij natuurlijk licht

  Natuurlijk licht is het beste licht om te gebruiken als je gaat filmen met je smartphone. Probeer hier dan ook zoveel mogelijk gebruik van te maken. Dat zorgt voor een betere belichting van je video’s. Voorkom wel dat je gaat filmen met fel zonlicht, want dat is vaak ongunstig. Om te ontdekken wat voor jou het beste werkt, is het goed om te blijven experimenteren met verschillende belichtingen. Natuurlijk licht is ook essentieel bij fotograferen met je telefoon.

  Vergeet de audio niet

  Niet alleen het visuele deel van je opnames is belangrijk om voor een mooi resultaat te zorgen, ook de audio is van groot belang. Zeker als je een video maakt waarin het geluid een grote rol speelt. Test altijd even of het geluid werkt. Film op een rustige locatie, omdat je dan zo min mogelijk achtergrondgeluiden ervaart. Probeer te filmen in de buurt van de bron van het geluid, omdat het dan het best verstaanbaar is. 

  Blijf oefenen

  Hoe vaker je gaat filmen met je smartphone, hoe makkelijker het je straks afgaat. Oefening baart kunst, dus blijf vooral experimenteren. Leer de camera van je toestel goed kennen, zorg dat je altijd genoeg batterij hebt en probeer regelmatig nieuwe functies of instellingen uit. Op die manier is het makkelijker om te achterhalen wat de beste resultaten oplevert!

  Advertentie