Een telefoonhoesje dat goed bij jou past

Laatst bijgewerkt: 13 december 2022

Iedereen heeft vandaag de dag een smartphone en eerlijk is eerlijk: ze zijn nooit goedkoop. Dat betekent natuurlijk dat je wilt dat ze zo lang mogelijk meegaan en dat ze absoluut niet kapot gaan. Aangezien het echter voorwerpen zijn die we nogal vaak in onze handen hebben, is de kans dat we ze ooit laten vallen wel wat groot. Mocht dit gebeuren, dan wil je dat jouw telefoon goed beschermd is. Gelukkig is dit tegenwoordig geen probleem meer, want er worden goede hoesjes gemaakt om je telefoon te beschermen!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Verschillende soorten hoesjes 

  Als je online gaat zoeken, zie je meteen dat je een enorme keuze hebt uit verschillende soorten hoesjes met allerlei ontwerpen. Je kunt in veel gevallen zelfs een eigen hoesje ontwerpen. Naast het design van de hoesjes, bestaan er diverse soorten hoesjes op het gebied van bescherming. Het meest simpele hoesje is het siliconen hoesje, dat vaak doorzichtig is en erg flexibel. Veel mensen vinden dit hoesje het mooiste, omdat je het originele design van de telefoon nog goed blijft zien. Het is echter ook het hoesje dat het minst goed beschermt, aangezien er niets over het scherm heen zit en het uit een zacht materiaal bestaat. Een hardcase heeft hetzelfde ontwerp, maar is vervaardigd van een harder materiaal. Ook hierbij zit er niets over het scherm en het is krasgevoeliger dan een softcase hoesje. 

  Beter beschermende hoesjes 

  Soorten hoesjes die beter beschermen, zijn bijvoorbeeld de book case en flip case. Bij deze hoesjes wordt ook het scherm beschermd. Je klapt het hoesje als het ware open wanneer jij jouw telefoon wil gebruiken. In deze hoesjes kun je in veel gevallen ook pasjes bewaren. Je kunt ze dus als portemonnee gebruiken, mocht je dit willen. Voor ieder merk en model telefoon zijn er speciale hoesjes, aangezien ieder model andere afmetingen heeft. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een Oppo hoesje, dan kun je niet een hoesje voor een Samsung kopen. Dit zal hoogstwaarschijnlijk niet passen. Let er dus altijd op dat je een hoesje voor het juiste merk, model en type telefoon koopt. 

  Veelgestelde vragen

  Welk hoesje beschermt het beste?

  In principe beschermt een book case het beste, aangezien er bij dit hoesje iets over het scherm heen zit en het vaak van een sterk materiaal is gemaakt, zoals leer.

  Wat is beter een hardcase of softcase?

  Een softcase ligt lekkerder in de hand, breekt niet en is minder gevoelig voor krassen dan een hardcase. Ook beschermt een softcase beter dan een hardcase, omdat het materiaal meer meebuigt.

  Wat voor soorten telefoonhoesjes zijn er?

  Er bestaan verschillende soorten hoesjes, zoals een bookcase, backcover, telefoonhoesje met koord, een doorzichtig hoesje, bumper hoesjes en sportarmbanden.

  Advertentie