Laatst bijgewerkt: 14 oktober 2022
De een lijkt zonder problemen jarenlang met dezelfde telefoon te kunnen doen, maar de ander heeft juist het idee dat een mobiel snel kapotgaat. Behoor je tot de tweede groep? Dat is best vervelend. Je wilt immers het liefst lang plezier beleven aan je telefoon. Gelukkig kun je hier op verschillende manieren voor zorgen! Dit zijn onze tips.
De meeste telefoons gaan kapot aan valschade. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje, en voor je het weet laat je je telefoon vallen. Oeps! Zeker als je mobiel op een harde ondergrond of op een scherpe rand valt, kan het zomaar eens einde verhaal zijn. De oplossing? Kies voor goede smartphonehoesjes om je telefoon. Hiermee is de telefoon zelf een stuk beter beschermd! Mooie en goede hoesjes zijn er voor alle mobiele telefoons te vinden, zoals iPhone hoesjes. Ga na welk type telefoon jij hebt, en haal een bijpassend hoesje in huis. Uiteraard kan zo’n hoesje een leuk design hebben, zodat het ook nog eens een feest is om er tegenaan te kijken. Al valt er ook iets te zeggen voor een minimalistisch hoesje, met een tijdloze uitstraling. Het is maar net waar jij naar op zoek bent.
Het beeldscherm van een telefoon is een gevoelig onderdeel. Zorg er daarom voor dat er te allen tijde een screenprotector opgeplakt zit. Dit is een doorzichtig en dun plaatje dat je op je scherm plakt, als een soort sticker. Beschadigingen aan je beeldscherm voorkom je zo voor een heel groot deel. Laat je je telefoon toch vallen en komen er scheurtjes in de screenprotector? Dan hoef je alleen dit laagje te vervangen, en niet direct je hele beeldscherm.
Als je telefoon wat ouder wordt, kan de batterij ineens veel slechter worden. Door op de juiste manier met de batterij om te gaan, verklein je de kans hierop. Laat bijvoorbeeld je batterij liever niet altijd helemaal leeglopen, waarna je ‘m volledig oplaadt. Je kunt beter stukje bij beetje opladen, verspreid over de dag. En gebruik regelmatig de energiebesparende modus, om je batterij minder te belasten.
Foto’s, apps, muziek en andere bestanden: veel telefoons staan bomvol. Dit maakt je telefoon een stuk trager. Als je je telefoon af en toe leeghaalt, door bijvoorbeeld foto’s te verwijderen, is de kans groot dat je telefoon weer een stuk soepeler werkt. Het is een kleine moeite!
We sluiten af met een inkoppertje. Maar toch vinden we ‘m belangrijk: probeer bewust en voorzichtig met je telefoon om te gaan. Ook met de bovenstaande voorzorgsmaatregelen blijft je telefoon helaas nog altijd vatbaar voor beschadigingen. Stop ‘m daarom steevast goed in je tas of zak, en houd ‘m stevig vast, om te voorkomen dat ‘ie op de grond valt. Om maar iets te noemen. Als dit eenmaal in je systeem zit, is het eenvoudiger dan je denkt! Zowel jij als je telefoon zullen je dankbaar zijn.