3 redenen waarom ook jij moet kiezen voor een sim only abonnement

Laatst bijgewerkt: 13 september 2023

In de wereld van mobiele netwerken zijn er talloze mogelijkheden als het gaat om abonnementen. Een van de meest populaire keuzes tegenwoordig is het sim only abonnement. Dit type abonnement biedt gebruikers de vrijheid om zelf een telefoon te kiezen en tegelijkertijd kosten te besparen op abonnementen. In dit artikel zullen we drie belangrijke redenen uitleggen waarom ook jij het zou kunnen overwegen om over te stappen naar een sim only abonnement.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  1. Flexibiliteit en keuzevrijheid

  Een van de belangrijkste voordelen van een sim only abonnement is de flexibiliteit en keuzevrijheid die het biedt. In tegenstelling tot traditionele abonnementen waarbij je vastzit aan een bepaalde telefoon, geeft een sim only abonnement je de vrijheid om zelf een telefoon en bundel te kiezen. Of je nu de nieuwste smartphone wilt hebben of juist een eenvoudig model wilt gebruiken, met een sim only abonnement ben je niet gebonden aan een beperkte selectie telefoons die worden aangeboden door de provider.

  Bovendien kun je met een sim only abonnement zelf bepalen hoe lang je contract loopt. In plaats van vast te zitten aan een contract van 1 of 2 jaar, kun je kiezen voor een maandelijks opzegbaar sim only abonnement. Dit betekent dat je gemakkelijk kunt overstappen naar een andere provider of een ander abonnement als je behoeften veranderen, zonder dat je vastzit aan lange contracten en opzegtermijnen.

  2. Kostenbesparing


  Een ander belangrijk voordeel van een sim only abonnement is de kostenbesparing. Omdat je geen nieuwe telefoon bij je abonnement krijgt, zijn de maandelijkse kosten van een sim only abonnement over het algemeen lager dan die van een traditioneel abonnement. Dit komt doordat providers de kosten van de telefoon in de abonnementsprijs verwerken. Met een sim only abonnement betaal je alleen voor het gebruik van de simkaart en de data, belminuten en sms’jes die je maakt.

  Bovendien bieden veel providers tegenwoordig voordelige sim only bundels aan die passen bij verschillende behoeften. Of je nu veel data verbruikt, een 4g of 5g sim only wil, veel belt of vooral gebruikmaakt van wifi, er is altijd een bundel die bij jou past. Door te kiezen voor een sim only abonnement kun je dus flink besparen op je maandelijkse telefoonkosten omdat je alleen betaald voor wat je gebruikt.


  3. Geen financiële verrassingen


  Met een sim only abonnement heb je geen last van onverwachte financiële verrassingen. Omdat je geen nieuwe telefoon aanschaft bij je abonnement, hoef je geen hoge aanschafkosten of maandelijkse aflossingen te betalen. Je weet precies wat je maandelijks kwijt bent aan je abonnement, zonder verborgen kosten.

  Daarnaast bieden veel providers de mogelijkheid om je verbruik in de gaten te houden via een app. Hierdoor kun je altijd je verbruik bijhouden en eventueel je bundel aanpassen als dat nodig is. Op deze manier voorkom je onverwachte extra kosten voor dataverbruik of belminuten buiten je bundel.

  Advertentie