Samsung S23 Ultra of de iPhone 14 Pro Max: Welke is beter?

Laatst bijgewerkt: 6 februari 2023

Ben jij toe aan een nieuw toestel of kun je bijna je huidige abonnement verlengen met een nieuwe telefoon? Dan ben je vast al druk aan het uitzoeken welk merk of model het gaat worden. Er is vandaag de dag zoveel keuze op het gebied van smartphones dat dit nog best lastig kan zijn. Wil je echt het beste van het beste? Dan kom je toch al snel uit bij Samsung of Apple, de twee meest populaire merken in de markt. Maar welke van de twee kun je dan het beste kiezen? In dit artikel vergelijken we de nieuwe Samsung S23 Ultra en de iPhone 14 Pro Max met elkaar!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  De nieuwe modellen van Samsung

  Samsung doet hard zijn best om Apple van de troon te stoten, dat is wel duidelijk. Onlangs onthulde het merk hun nieuwe modellen: de Samsung Galaxy S23, Samsung Galaxy S23 Plus en de Samsung Galaxy S23 Ultra. Ook de specificaties van de telefoons zijn inmiddels bekend, wat betekent dat je ze kunt gaan vergelijken. Waar Samsung het meest mee pronkt, is de 200 megapixel camera van de ultra-uitvoering van hun nieuwe telefoon. Fotoliefhebbers willen om deze reden waarschijnlijk meteen de Samsung S23 Ultra kopen, maar het kan nooit kwaad om eerst een beetje rond te kijken en te vergelijken met andere merken. De iPhone 14 Pro Max heeft namelijk ook een uitstekende camera. 

  De prijzen van de S23 Ultra en de iPhone 14 Pro Max 

  Aangezien de telefoons beiden in het topklassement vallen, zal het je niet verbazen dat ze behoorlijk prijzig zijn. De iPhone Pro Max is al sinds september 2022 verkrijgbaar voor een prijs van 1479 euro. Dit maakt deze telefoon de duurste tot nu toe. In eerste instantie had Apple ook nog wat problemen met de levering van het luxe model, waardoor sommige mensen lang moesten wachten. Gelukkig zijn die problemen inmiddels opgelost. De Samsung Galaxy S23 Ultra is pas te krijgen vanaf 17 februari 2023, maar vanaf 1 februari was hij wel al vooruit te bestellen. De prijs van dit toestel begint bij 1399 euro, maar daar krijg je wel al meteen 256 GB aan opslagruimte voor. De goedkoopste uitvoering van de iPhone 14 Pro Max begint daarentegen bij een opslagruimte van 128 GB. Dit betekent dus dat de Samsung S23 Ultra relatief een stuk goedkoper is dan de iPhone 14 Pro Max. De nieuwe iPhone met 256 GB opslagruimte kost je namelijk 1609 euro!

  Het design van de telefoons 

  Qua design lijken de modellen natuurlijk helemaal niet op elkaar, maar we moeten zeggen dat Apple toch voorop loopt in dit geval. De Samsung S23 Ultra verschilt op het eerste gezicht namelijk niets van zijn voorganger qua uiterlijk. De iPhone 14 Pro Max ziet er ook niet compleet anders uit dan de iPhone 13, maar hij beschikt wel over de Dynamic Island, die de notch van het vorige model vervangt. Allebei de nieuwe telefoons zijn erg groot, maar de Samsung S23 Ultra is nog wat groter dan de iPhone 14 Pro Max. Toch weegt het nieuwe model van Samsung 8 gram minder dan zijn voorganger, wat op zich wel prettig is. De schermen van beide toestellen zijn ten slotte IP68 Stof- en waterbestendig. Op het gebied van design is er dus niet echt een winnaar te kiezen, of je moet graag een zo groot mogelijk telefoon willen. 

  Welk toestel heeft de beste camera? 

  De camera is voor de meeste mensen een belangrijke factor bij het uitkiezen van een toestel. Dit zou ook goed een grote reden kunnen zijn voor consumenten om voor een bepaald merk of model te kiezen. Van Samsung weten we natuurlijk dat ze hun camera’s erg serieus nemen. Dat zien we ook duidelijk terug in het nieuwe model, de Samsung S23 Ultra beschikt namelijk over een camera van 200 megapixel, terwijl de camera van zijn voorganger slechts over 108 megapixel beschikte. Volgens Samsung is het de meest geavanceerde camera op een Samsung telefoon ooit gemaakt. Het is dan ook duidelijk dat Samsung het op dit gebied wint van Apple. De iPhone 14 Pro Max beschikt over een 48 megapixel camera van Apple, een groothoeklens met 12MP en een 12MP telefoon camera met 3x optische zoom. 

  De batterij en de prestaties 

  Op het gebied van accuduur heeft de Samsung Galaxy S23 Ultra ook een voorsprong op de iPhone 14 Pro Max. In de praktijk zien we toch vaak dat de accu van iPhones in het begin langer meegaat dan die van Android-toestellen, maar de accu’s van iPhones gaan daarentegen ook sneller achteruit naarmate ze ouder worden. De batterij van het Samsung toestel laadt in ieder geval een stuk sneller op dan die van de iPhone 14 Pro Max. In de prestaties zit weinig verschil tussen deze twee toestellen. Ze zijn beiden ongelooflijk snel dankzij de geavanceerde chips die ze bevatten. Het enige verschil is dat de Samsung Galaxy S23 Ultra gebruik maakt van een sneller intern geheugen, maar het is maar de vraag of je dit verschil in de praktijk echt merkt. 

  Conclusie

  De conclusie is op dit moment dat het nieuwe toestel van Samsung het op papier wint van de iPhone 14 Pro Max. Vooral de camera en de lagere prijs maken dit toestel wat aantrekkelijker dan het toestel van Apple. Natuurlijk is dit ook sterk afhankelijk van een voorkeur voor iOS of Android! 

  Veelgestelde vragen

  Hoeveel kost de Samsung S23?

  De prijs van het nieuwe model van Samsung begint bij de 1399 euro, hier krijg je 256 GB aan opslagruimte voor.

  Hoeveel kost de iPhone 14 Pro Max?

  De iPhone 14 Pro Max begint bij een prijs van 1479 euro voor de versie met 128 GB opslagruimte. De versie met 256 GB opslagruimte kost je 1609 euro.

  Samsung Galaxy S23 Ultra of de iPhone 14 Pro Max?

  Het nieuwe model van Samsung is qua prijs gunstiger dan de iPhone en heeft een betere camera. De prijs kwaliteitverhouding van deze telefoon is dus beter dan die van de iPhone 14 Pro Max.

  Advertentie