Rekenmachine Casio fx-82EX of fx-82MS?

Laatst bijgewerkt: 11 april 2022

Zoek je een goede rekenmachine die al jouw berekeningen moeiteloos uitvoert? Met rekenmachine Casio fx-82 weet je zeker dat geen rekensom je te moeilijk is. Deze wetenschappelijke rekenmachine wordt ook aanbevolen door de meeste middelbare scholen. Hier doe je dus zeker geen miskoop mee. Er zijn twee populaire varianten van deze calculator: de Casio fx-82EX en fx-82MS. Beide worden veel gebruikt, zeker door middelbare scholieren. Welke is nu eigenlijk beter?

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Saaie rekenmachine? Echt niet!

  Voordat we direct de technische specificaties induiken, willen we je meer vertellen over het uiterlijk van de rekenmachines. Een rekenmachine mag dan wel noodzakelijk zijn, hij mag er ook best leuk uitzien! Die saaie rekenmachine van vroeger is allang niet meer. Je kunt de Casio fx-82EX ook in het felroze kopen! Met zo’n leuke calculator is die wiskundeles niet eens zo erg meer. Je haalt het met veel plezier uit je tas om er op los te rekenen. Voor de Casio rekenmachine fx-82MS is er maar één kleur beschikbaar en dat is grijs.

  De meeste functies: rekenmachine Casio fx-82MS of fx-82EX?

  Waar de EX 274 functies heeft, heeft de MS er ‘slechts’ 240. Dit is natuurlijk alsnog behoorlijk veel. De belangrijkste functies zitten in beide rekenmachines. Denk hierbij aan het berekenen van wortels, kwadraten, machten, sinus, cosinus, tangens en alle andere belangrijke functies die je nodig hebt voor wiskunde. De ideale rekenmachines voor op de middelbare school dus. De Casio fx-82EX wordt ook wel de ‘Classwiz’ genoemd. Dat is niet voor niks, je kunt hem namelijk ook in de klas gebruiken. Deze rekenmachine wordt namelijk aanbevolen of zelfs verplicht door veel middelbare scholen. Waarom? Omdat je er simpelweg alles op kunt doen en omdat Casio altijd al de trendsetter is geweest onder de wetenschappelijke rekenmachines.

  Welke rekenmachine raadt Casio zelf aan?

  We hebben de verschillen tussen de Casio fx-82MS en EX voor je uitgezocht. We kwamen er al gauw achter dat de fx-82EX een aantal voordelen heeft ten opzichte van de fx-82MS. Dit is dan ook de rekenmachine die Casio zelf aanbeveelt. Zoek je de goedkoopste wetenschappelijke Casio rekenmachine? Dan kun je het best voor de Casio rekenmachine fx-82MS kiezen. Deze is op veel middelbare scholen ook gewoon toegestaan in de wiskundeles. Ga je echt voor de technische specificaties, dan kies je voor de fx-82EX variant. Alle extra’s van deze rekenmachine hebben we hieronder voor je samengevat.

  Natuurlijk display

  Een digitaal display kan best verwarrend zijn. Zo worden breuken bijvoorbeeld anders weergegeven. Bij deze rekenmachine krijg je de breuk gewoon helemaal in beeld te zien zoals je deze op het schoolbord ook zou tekenen. Dat zorgt voor minder verwarring en meer overzicht. Je hoeft niet helemaal om te schakelen van de notatie op je rekenmachine naar de notatie in je schrift.

  Geheugen

  Met de Casio fx-82EX kun je uitkomsten van rekensommen opslaan zodat je ze later weer kunt oproepen. Dat scheelt je dubbel werk en je hebt alles altijd bij de hand. Ook maak je hierdoor minder fouten met afronden.

  Groter scherm

  De Casio fx-82EX heeft een groter scherm dan de ‘MS’ variant. Daardoor komen er ook meer getallen in beeld. Je krijg dus meer decimalen te zien voor meer precisie. Dit grotere scherm maakt het ook mogelijk om grote berekeningen helemaal op je beeldscherm te hebben in plaats van dat je moet scrollen.

  Spaties

  Ook erg handig zijn de spaties. Wanneer je een duizendtal of miljoen hebt, kun je ervoor kiezen om in plaats van punten spaties weer te geven. Dit voorkomt verwarring met decimalen.

  Goedkope rekenmachine kopen?

  We snappen dat al die boeken en studiematerialen al duur genoeg zijn. Een extra rekenmachine kan dan ook niet iedereen betalen. Natuurlijk ga je op zoek naar de goedkoopste aanbieder. De Action heeft wel rekenmachines, maar helaas niet de Casio fx-82EX en fx-82MS. Wil je een rekenmachine voor thuisgebruik? Dan heb je misschien al genoeg aan de goedkope Canon die ze verkopen. Wist je trouwens dat de roze variant bij Bol.com goedkoper is dan de grijze? Ook zijn er meerdere ‘office discount’ websites die kantoorartikelen met korting verkopen. Zo kun je deze Casio fx-82EX goedkoper kopen bij Discountoffice.nl en Office-deals.nl. Bekijk van tevoren wel altijd de reviews van de webshop, zodat je zeker weet dat je bij een betrouwbare partij bestelt.

  Hema Casio fx-82MS en EX

  Schoolspullen halen we al decennialang bij de Hema. De leukste pennen, potloden, schriften, markers en puntenslijpers vind je allemaal bij de Hema. Wist je dat ze ook wetenschappelijke rekenmachines verkopen? Ook voor de fx-82MS en EX kun je terecht bij de Hema. Lekker makkelijk, want als het nieuwe schooljaar start kun je gelijk je schriftjes en pennen halen en ook nog eens je nieuwe rekenmachine. Je kunt de rekenmachines bij Hema overigens ook gewoon online bestellen. Heb je veel spullen nodig of ook nog kaftpapier? Dan is het handiger om dit lekker thuis te laten bezorgen.

  Dus, rekenmachine Casio fx-82EX of fx-82MS?

  Het moge duidelijk zijn dat de Casio fx-82EX beter scoort dan de fx-82MS variant. Je krijgt er meer functies en meer gebruiksgemak voor terug. Daarnaast kun je ook nog eens kiezen voor een vrolijke roze rekenmachine. Dat maakt de wiskundeles of boekhouding weer een stukje leuker. Beide Casio rekenmachines hebben zeer uitgebreide functies en zijn geschikt voor gecompliceerde berekeningen. Ze worden dan ook beide vaak aanbevolen op het voortgezet onderwijs. Wil je liever voor de goedkoopste optie gaan? Dan is de MS een top keuze. Het is maar net wat jij belangrijk vindt in een rekenmachine, maar met beide calculators doe je hoe dan ook geen miskoop.

  Veelgestelde vragen

  Welke rekenmachine is geschikt voor het voortgezet onderwijs?

  Veel middelbare scholen kiezen voor de Casio fx-82EX of fx-82MS als aanbevolen rekenmachine. Hiermee kun je zowel simpele als complexe berekeningen maken, zoals kwadraten, wortels, sinus, cosinus en tangens.

  Welke rekenmachine is beter? Casio fx-82EX of fx-82MS

  Casio geeft zelf aan dat de fx-82EX beter is. Deze heeft meer functies dan de fx-82MS en daarnaast nog een aantal voordelen. Zo is het display groter en natuurlijk: je kunt breuken op een natuurlijke wijze weergeven. Daarnaast onthoudt de EX eerdere uitkomsten zodat je deze opnieuw kunt oproepen.

  Waar koop ik goedkoop de rekenmachine Casio fx-82EX?

  Je kunt de Casio fx-82EX op veel plekken kopen, zoals bij Bol.com of Hema. Wil je geld besparen? Dan kun je beter voor de fx-82MS variant gaan. Of koop je rekenmachine bij een office discount webshop zoals Discountoffice.nl en Office-deals.nl. Dit kan je enkele euro’s besparen.

  Advertentie