Wil jij graag doorleren? Dit zijn de meest populaire opleidingen!

Laatst bijgewerkt: 5 februari 2023

Wil jij graag doorleren, maar weet je nog niet zo goed wat je precies wil gaan studeren? Er zijn vandaag de dag enorm veel opleidingen waar je uit kunt kiezen, dat maakt het niet bepaald makkelijker. Misschien weet je al wel een beetje welke richting je in wil, maar heb je nog geen concrete keuze gemaakt. Of je hebt nog geen enkel idee wat je zou willen gaan studeren. In dit artikel zetten we de meest populaire opleidingen voor je op een rij!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Rechten studeren

  De HBO bachelor rechten is al jarenlang een erg populaire studie. Je wordt opgeleid tot een allround juridisch expert. Hiermee kun je bijna overal terecht, afhankelijk van in welke takken van de juridische wereld je geïnteresseerd bent. Je krijgt inzicht in bestuursrecht, arbeidsrecht en ondernemersrecht en werkt aan je vaardigheden in het adviseren en onderhandelen. Hierna kun je ervoor kiezen je te specialiseren in een bepaald vakgebied, of je kunt als allrounder aan de slag gaan. Ben je al aan het werk, maar zou je toch graag deze opleiding willen volgen? Dat is geen probleem, hij is namelijk ook deeltijd of als avondopleiding te volgen, zodat je het makkelijk kunt combineren met je werk. 

  Een master volgen? Kies voor bestuurskunde 

  Wil je na jouw bachelor graag nog een master volgen? De Master Bestuurskunde is vandaag de dag er populair. Door nieuwe ontwikkelingen in onze maatschappij verandert er veel binnen organisaties. In deze master leer je hoe je hier op een goede manier mee om kunt gaan, wat voor veel bedrijven erg waardevol is. Je gaat invulling geven aan public management en maatschappelijk verantwoord leiderschap. Deze opleiding is ideaal als je op hoog niveau met management, bestuur en beleid binnen de overheid te maken hebt, maar ook binnen een grote organisatie. 

  Iets goeds doen voor de maatschappij

  De studies psychologie en sociaal werk zijn altijd populair geweest, maar lijken in de afgelopen jaren nog drukker te zijn geworden. Dit is ook niet gek, aangezien onze maatschappij meer vraag heeft naar sociale hulp dan ooit tevoren. Dingen zoals de coronacrisis of de inflatie zorgen ervoor dat mensen in de problemen kunnen komen. Hierdoor worden ze ook mentaal aangetast. Er zitten steeds meer mensen thuis met een burn-out of andere mentale problemen. 

  Veelgestelde vragen

  Welke studie levert het meeste op?

  Over het algemeen leiden bèta opleidingen tot de best betaalde banen. Het startsalaris is vaak hoger dan bij een alfa opleiding. Ook beroepen zoals accountmanager zijn erg goed betaald tegenwoordig. Mensen die in dit beroep terecht komen hebben vaak een opleiding in de economie gevolgd.

  Welke studie geeft de beste baangarantie?

  Docentenopleidingen in de scheikunde en natuurkunde lijken de afgelopen jaren het hoogst te scoren op baangarantie.

  Welke beroepen zijn kansrijk voor de toekomst?

  Beroepen zoals medische secretaresse, politieagenten, treinmachinisten, orthopedagogen, buschauffeurs lijndienst, directiesecretaressen en managementassistenten.

  Advertentie