Altijd een opgeladen telefoon: dit is hoe je dat doet

Laatst bijgewerkt: 5 september 2022

Het einde van de dag komt dichterbij, dat betekent dat de batterij van je telefoon (en andere toestellen) steeds leger raakt. Dat is erg vervelend, want je wilt graag bereikbaar blijven. Daarnaast heeft een mobiele telefoon tegenwoordig zo veel handige snufjes dat je bijna niet meer zonder kunt. Een lege batterij is dus echt heel vervelend. Nu kun je er – in de hoop dat er een stopcontact tot je beschikking is – voor kiezen om een extra lader te kopen en die de hele dag op zak te hebben. Wat je ook kunt doen is ervoor zorgen dat je niet meer afhankelijk bent van het stopcontact. Dit doe je met een powerbank. Hoe het werkt en waarom je het zou moeten gebruiken, lees je in deze blog.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Waarom heb ik een powerbank nodig?

  Zoals we eerder al benoemden is een powerbank een apparaatje dat ervoor zorgt dat jij niet meer afhankelijk hoeft te zijn van een stopcontact. Telefoons, Airpods, tablets en andere technische devices hebben (helaas) geen oneindige accu. We hebben immers niet meer te maken met de ouderwetse batterijen die onbeperkt vervangen kunnen worden. Dat je apparaten leeg kunnen gaan, is best vervelend, vooral wanneer je een hele dag op pad gaat. Juist daarom is het zo handig om een powerbank op zak te hebben. Door dit apparaatje ben je niet meer afhankelijk van stopcontacten in je omgeving. Neem hem bijvoorbeeld mee in het vliegtuig.

  Leuk feitje: een powerbank hoeft niet saai te zijn, ze kunnen er zelfs heel leuk uitzien. Wat dacht je bijvoorbeeld van een chique lippenstift die jouw telefoon weer voorziet van een volle accu?

  Hoe moet ik een powerbank gebruiken?

  Als je dit handige mini stopcontact bekijkt, zul je zien dat er minimaal één USB-poort te vinden is. Sommigen zijn zo geavanceerd dat ze meerdere apparaten tegelijkertijd kunnen opladen. Wanneer je een apparaat wilt opladen is dat zo gepiept: je plugt het kabeltje in de USB-poort die in het apparaatje zit en je device begint op te laden. Makkelijk hè?

  Het opladen van een powerbank: dat werkt zo

  Om genoeg energie in jouw mobiele stroomvoorziener te hebben, moet je hem wel opladen voor gebruik. Ook dit is gelukkig erg makkelijk. De meeste powerbanks worden geleverd met een snoer dat je in een laptop kunt stoppen. Met de laptop aan de ene kant en de powerbank aan de andere kant ontvangt het draagbare stopcontact stroom van de laptop. Veel mensen kiezen ervoor om het apparaat op deze manier klaar te maken voor gebruik. Vaak worden powerbanks niet aangeleverd met een stekker die je in het stopcontact steekt. Heb je zelf een stekker die aan het bijgeleverde draadje gekoppeld kan worden? Dan kun je hem ook op die manier van stroom voorzien.

  Advertentie