iPhone XS Max: Veel mogelijkheden in een compact formaat

Laatst bijgewerkt: 1 februari 2022

De Iphone XS Max is de grotere versie van de Iphone XS. Als je een echte Apple fanaat bent, wist je dat waarschijnlijk al, maar over het algemeen is het een veelgestelde vraag. Het scherm van de Iphone XS is 5,8 inch en het scherm van de Iphone XS Max is 6,5 inch. Dat is dus ook nog een behoorlijk verschil. Ook de resolutie van de telefoons is anders. De resolutie van een Iphone XS is 2436 x 1125 en de resolutie van een Iphone XS Max is 2688 x 1242. Omgerekend zijn de schermen wel even scherp, want de pixeldichtheid is bij allebei de telefoons 458 ppi.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Het verhaal achter Apple

  Een deel van het verhaal van Apple kennen we natuurlijk allemaal wel, met name de naam Steve Jobs. Het begon eigenlijk bij twee vrienden, Steve Jobs en Steve Wozniak. Ze hadden elkaar leren kennen bij Hewlett-Packard, ook wel bekend als HP. Wozniak was al een hele tijd bezig met het ontwerpen van een Personal Computer en Steve Jobs hielp hem hierbij. Het prototype van hun ontwerp kwam in 1975. HP en Atari waren echter niet geïnteresseerd in hun prototype, dus besloten ze het zelf te gaan verkopen. Het bedrijf Apple ontstond in 1976, toen der tijd was het logo een rode appel met een groen blaadje en een hap eruit. Er kwam ook nog een derde persoon in beeld, Ron Wayne. Hij hield het echter al snel voor gezien omdat hij bang was om zijn geld te verliezen. Op dat moment was het bedrijfspand dat ze gebruikte de garage van Steve Jobs zijn ouderlijke huis. De eerste zelfbouwcomputer van het bedrijf, genaamd de Apple I, bestond uit een printplaat vol met handgesoldeerde onderdelen. De verkoopprijs was 666,66 euro. Het bedrijf is natuurlijk enorm gegroeid sinds die tijd. De eerste iPhone werd pas in 2007 geïntroduceerd. Deze telefoons zijn niet meer weg te denken uit de moderne tijd.

  Een iPhone XS Max refurbished kopen

  Al was het idee van de oprichters om er een betaalbaar computermerk van te maken, Apple is vandaag de dag niet meer voor iedereen even betaalbaar. De prijs van een nieuwe iPhone ligt al een paar jaar boven de 1000 euro en zal hier waarschijnlijk ook niet meer onder gaan komen, voor nieuwe modellen dan. Als je toch graag een iPhone wil, maar geen super hoog budget hebt, kun je ervoor kiezen om een refurbished iPhone te kopen. Refurbished is eigenlijk een wat chiquer woord voor tweedehands. Het verschil met een gereviseerd product en een gewoon tweedehands product, is dat een gereviseerd product wordt nagekeken, zo nodig wordt gerepareerd en dan pas door wordt verkocht. Het zijn dus tweedehands producten die wel garantie geven dat ze nog goed werken. Met het kopen van een refurbished iPhone XS Max kun je makkelijk een paar honderd euro besparen. Er zijn verschillende plekken waar je gereviseerde iPhones kunt kopen. Dit kan zowel online als in fysieke winkels. In Apple stores zijn er vaak ook gereviseerde producten aanwezig, maar je kunt ze ook in webshops kopen die gespecialiseerd zijn in gereviseerde producten.

  Een iPhone XS Max met een abonnement

  Als je liever niet in één keer een hoog bedrag betaalt voor een telefoon kun je natuurlijk een iPhone met een abonnement nemen. Je kunt er dan voor kiezen om de telefoon per maand af te betalen. Eigenlijk kun je bij alle aanbieders van mobiele abonnementen wel kiezen voor een Iphone bij je abonnement, aangezien het toch wel de meest populaire smartphones zijn. Vooral op de zakelijke markt is een iPhone de meest gekozen telefoon. Zo’n abonnement komt vaak ook met een verzekering en reparatieservice, wat natuurlijk wel erg fijn is, vooral als je de iPhone nodig hebt voor je werk. Als je zo’n abonnement afsluit met een iPhone XS Max, is het verstandig om er meteen een hoesje bij te doen, zodat je telefoon beter beschermd is. Bijna alle aanbieders van mobiele abonnementen bieden ook basis hoesjes aan voor de telefoons bij de abonnementen. Mocht je liever niet vastzitten aan een hoger maandelijks bedrag, dan kun je de iPhone XS Max ook als los toestel kopen met en Sim-Only abonnement erbij. De maandelijkse prijs is dan lager, maar je betaalt wel in één keer een hoog bedrag voor de telefoon.

  Reviews voor de iPhone XS Max

  Als je op internet reviews gaat lezen, kom je natuurlijk veel verschillende meningen tegen, vooral als het om bekende merken gaat. Sommige mensen vinden alles van een merk goed omdat ze er fan van zijn en anderen vinden het automatisch niks omdat het van dat merk is. Op websites zoals Tweakers kun je echter altijd objectieve reviews lezen van experts. Hier heb je natuurlijk het meeste aan als je op zoek bent naar een nieuwe telefoon. Op Tweakers kun je ook eenvoudig verschillende merken of modellen met elkaar vergelijken, niet alleen qua prijs maar ook qua specificaties. Ook abonnementen kun je met elkaar vergelijken via deze website. De iPhone XS Max krijgt over het algemeen erg positieve reviews op Tweakers, met een uitgebreide uitleg erbij.

  Veelgestelde vragen

  Wat is het verschil tussen een iPhone XS en een iPhone XS Max?

  Het verschil tussen de twee modellen zit hem vooral in de afmetingen van het scherm en de resolutie. Ondanks het feit dat de resolutie niet gelijk is, zijn de schermen wel even scherp. De dichtheid van de pixels is bij beide modellen namelijk 458 ppi.

  Hoeveel kost een iPhone XS Max?

  Een iPhone XS Max met 256 GB kost nieuw 1429 euro, met 64 GB 1259 euro en met 512 GB 1659 euro. Je kunt er ook voor kiezen om een refurbished versie te kopen, dit kan een paar honderd euro schelen.  

  Wat kost een abonnement met een iPhone XS Max?

  De prijzen van abonnementen verschillen nogal, aangezien ze natuurlijk ook afhankelijk zijn van belminuten en aantal MB’s die je erbij neemt. Gemiddeld ligt de prijs van een abonnement met een iPhone XS Max rond de 45 euro per maand. 

  Advertentie