De iPhone 15: Wat weten we al?

Laatst bijgewerkt: 28 september 2023

Apple kondigde onlangs hun nieuwe smartphone model aan, de iPhone 15. Wat vooral opvalt, is dat de telefoons uit deze serie goedkoper zullen zijn dan de telefoons in de iPhone 14 serie. Dat hadden we dan niet verwacht, aangezien de toestellen van Apple ieder jaar alleen maar duurder zijn geworden tot nu toe. Er komen weer vier varianten, net als bij de iPhone 14. Ze maken alle vier gebruik van USB-C, maar de pro-modellen beschikken over snellere dataoverdracht. In dit artikel vertellen we je wat we allemaal al weten over de iPhone 15!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  De prijs van de iPhone 15 

  De iPhone 15, iPhone 15 Pro en iPhone 15 Plus hebben lagere prijzen als we het omrekenen in euro’s. De reden hiervan is de lagere koers van de dollar. Dit valt voor Nederland dus positief uit, want het betekent dat je ook goedkoper een iPhone 15 abonnement kunt afsluiten bij de meeste providers. De prijs van de iPhone 15 wordt 969 euro, de Plus gaat 1119 euro kosten en voor de iPhone 15 Pro leg je 1229 euro neer. Dit scheelt dus 50 euro met hun voorgangers. Voor de iPhone 15 Pro Max betaal je 1479 euro, wat dezelfde prijs is als zijn voorganger, maar hij biedt wel 256 GB aan opslag in plaats van 128 GB. 

  Wanneer komt de iPhone 15 uit? 

  De nieuwe iPhone modellen zijn verkrijgbaar vanaf 22 september, dus we hoeven niet meer zo lang te wachten. Heb je een nieuwe telefoon nodig en wil je graag een iPhone, dan kan het dus de moeite waard zijn om nog even een week te wachten. Nu vraag jij je natuurlijk af wat de verschillen zijn tussen de modellen, om te kunnen bepalen of de upgrade het wachten waard is. Vind je de camera een erg belangrijk onderdeel, dan kun je zeker beter voor de iPhone 15 kiezen. Dit toestel heeft namelijk een betere camera dan zijn voorganger. De toestellen uit de iPhone 14 serie hebben een 14 megapixel camera aan de achterkant, terwijl de iPhone 15 serie modellen allemaal een 48 megapixel camera hebben. Ook de autofocus is aanzienlijk verbeterd, zowel aan de voorkant als aan de achterkant!

  Veelgestelde vragen 

  Hoeveel gaat de nieuwe iPhone 15 kosten?
  De iPhone 15 wordt wat goedkoper dan zijn voorganger. Het reguliere toestel krijgt een prijs van 969 euro, de iPhone 15 Plus gaat 1119 euro kosten en voor de iPhone 15 Pro betaal je 1229 euro. De iPhone 15 Pro Max gaat 1479 euro kosten, net als zijn voorganger.

  Hoe gaat de iPhone 15 eruitzien?
  De iPhone 15-serie krijgt meer afgeronde randen dan de voorgangers, daarnaast krijgen alle modellen een dynamic island en beschikt de iPhone 15 Pro en Pro Max over een titanium behuizing, waardoor hij lichter is dan zijn voorganger.

  Vanaf wanneer is de iPhone 15 te koop?
  De iPhone 15-serie is verkrijgbaar als pre-order vanaf 15 september 14:00u en direct te koop vanaf 22 september.

  Advertentie