Alles over de iPhone 14: De nieuwste smartphone van Apple!

Laatst bijgewerkt: 30 juni 2022

De iPhone blijft een razend succes en krijgt steeds meer fans en vaste kopers. Inmiddels zijn we al bij de iPhone 14 gekomen, die ook weer meteen heel populair is onder consumenten. Ben jij van plan de iPhone 14 te gaan kopen? Of wil je eerst wat meer weten over de nieuwe smartphone? In dit artikel gaan we uitgebreid in op de iPhone 14, zijn specificaties en de voor- en nadelen van deze mobiele telefoon!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Hoeveel gaat een iPhone 14 kosten?

  De eerste vraag die de meeste consumenten hebben als het om een nieuwe iPhone gaat is natuurlijk: hoeveel gaat dat me dan kosten? Vooral omdat Apple niet bekend staat als het meest goedkope merk. De laatste paar modellen van de iPhone hadden allemaal een nieuwprijs van boven de 1000 euro en dat zal deze keer zeker niet anders zijn. Apple is een echt luxe merk geworden. Over de prijs van de iPhone 14 is op dit moment eigenlijk nog niets zinnigs te zeggen. Apple heeft er zelf niets over losgelaten, dus officieel is er nog niets bekend. Aangezien de iPhone 14 een compleet redesign krijgt, wordt verwacht dat de prijs wel wat hoger zal liggen dan voorgaande modellen. In 2017 werd voor het eerst de grens van 1000 euro doorbroken, toen de iPhone X uitkwam, het eerste model zonder thuisknop.

  De verschillende modellen die uitkomen van de iPhone 14

  Zoals dat met iedere iPhone gebeurd, verwachten we dat er meerdere modellen uit gaan komen van de iPhone 14. In totaal komen er vier verschillende modellen uit van de nieuwe iPhone. We verwachten dat het basismodel een afmeting heeft van 6,1 inch. Daarnaast heb je dan de iPhone 14 Max, het basismodel maar dan groter, namelijk 6,7 inch. Dan krijg je de iPhone 14 Pro, het luxere model van 6,1 inch en de iPhone 14 Pro Max, het luxere model met een afmeting van 6,7 inch. De afgelopen iPhones hadden geen mini versie meer, dus we verwachten geen iPhone 14 mini.

  Wanneer komt de iPhone 14 uit?

  Apple presenteert hun nieuwe iPhone eigenlijk bijna ieder jaar in september, dus we kunnen er behoorlijk zeker van zijn dat dit ook dit jaar het geval is. De voorspelling is dat de datum van de onthulling dinsdag 13 september zal zijn en dat de telefoon vervolgens later die maand al in de winkels zal liggen. De iPhone 13 werd namelijk op 14 september onthuld en lag uiteindelijk op 24 september echt in de winkel. 

  Hoe wordt de iPhone 14?

  Dit is natuurlijk nog niet helemaal met zekerheid te zeggen, maar er zijn al genoeg speculaties over. Met de chip die de telefoon krijgt, tellen we eigenlijk gewoon verder. Dit zou betekenen dat de iPhone 14 een A16 Bionic-chip krijgt, die is dan natuurlijk weer net wat sterker en efficiënter dan de voorganger. De mallen van de nieuwe iPhone zijn wel al gelekt. Die mallen worden door fabrikanten gebruikt om accessoires te maken voor de iPhone 14, zoals hoesjes en gehard glas. Iedere nieuwe iPhone heeft altijd een betere camera, dus dit verwachten we nu ook weer.

  Verwachte vernieuwingen en specificaties van de iPhone 14:

  – 8 GB RAM werkgeheugen
  – A16 Bionic-chip
  – Langere batterijduur
  – Always-on scherm
  – Autofocus op de selfiecamera
  – 48-megapixel camera voor de Pro-modellen
  – 8K video’s schieten met Pro-modellen

  Het design van de iPhone 14

  Hoe de iPhone 14 er precies uit gaat zien, is nog niet officieel bekendgemaakt. Er zijn al veel ontwerpers bezig geweest met het maken van concepten van hoe ze denken dat de nieuwe iPhone eruit gaat zien. Veel mensen verwachten in ieder geval dat de notch, het hapje uit het scherm, gaat verdwijnen. Hier werd namelijk veel over geklaagd bij voorgaande iPhones. Verder gaan de speculaties op het gebied van het design alle kanten op. Men verwacht dat de camera’s minder uit gaan steken, dat de telefoon een beetje een retro look gaat krijgen, dat de ronde volumeknoppen een comeback gaan maken en dat hij een titanium behuizing krijgt. Dit laatste zou betekenen dat de telefoon een stuk robuuster wordt en minder snel krassen krijgt. Daarnaast is titanium lekker licht en zou de iPhone 14 dus ook een stuk lichter worden dan zijn voorganger.

  De kleuren van de iPhone 14

  Het kleurenpalet van de iPhone verandert ook ieder jaar, dus dat zal dit keer ook niet anders zijn. Over de iPhone 14 kleuren zijn al wat aanwijzingen naar buiten gekomen.

  Dit zijn de kleuren die we verwachten voor de iPhone 14:

  iPhone 14 (Max):

  – Zwart
  – Wit
  – Blauw
  – Rood
  – Paars

  iPhone 14 Pro (Max)

  – Grafiet
  – Goud
  – Zilver
  – Paars

  Geruchten over vernieuwingen van de iPhone

  Naast de kleuren, specificaties en prijs wordt er ook veel gespeculeerd over eventuele verbeteringen die in de toekomst naar de iPhone komen. Dit zijn echter geen ontwikkelingen die al verwacht worden voor 2022, dus ook niet voor de iPhone 14. Het zou natuurlijk wel kunnen, maar het is niet waarschijnlijk.

  Verwachte ontwikkelingen voor de toekomst:

  – Apple werkt momenteel aan een periscopische zoomlens. Dit betekent dat de telefoon veel meer kan zoomen.
  – Veel mensen hopen op een terugkeer van de Touch-ID, maar dan met een sensor in het scherm.
  – Er wordt ook verwacht dat er in de toekomst een opvouwbare iPhone gaat verschijnen. Vooral omdat Samsung hier nu ook mee is gekomen.
  – In 2023 zal de iPhone waarschijnlijk wel voortaan een usb-c aansluiting hebben. Dit is opgelegd via een nieuwe wet. 

  Veelgestelde vragen

  Wat wordt de iPhone 14 release date?

  Er is nog geen officiële releasedatum, maar op basis van de trends van de afgelopen jaren verwacht men dat de iPhone 14 onthuld wordt op 13 september en 23 september in de winkels ligt.

  Hoe groot is de iPhone 14?

  Dit is nog niet officieel bekend, maar men verwacht dat het basismodel 6,1 inch zal zijn en het grotere model 6,7 inch.

  Hoeveel gaat de iPhone Pro Max 14 kosten?

  Er is nog geen prijs bekend gemaakt door Apple, maar men gaat uit van een hogere prijs dan de iPhone 13. 

  Advertentie