Zo stel je het ideale kerstpakket samen voor jouw personeel!

Laatst bijgewerkt: 28 juni 2023

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Wat vinden jouw collega’s en werknemers leuk?

  Ben je op zoek naar het perfecte kerstpakket voor jouw werknemers? Dan is het natuurlijk wel zo handig als je weet wat ze leuk vinden. Is het bedrijf niet heel groot en heb je de mogelijkheid om persoonlijke kerstpakketten samen te stellen? Dan raden we dat zeker aan. Is het lastig om voor iedereen een apart pakket samen te stellen omdat je teveel personeel hebt hiervoor, dan kun je wel voor thema’s kiezen die het beste passen bij jouw werknemers en hun interesses. Heb je bijvoorbeeld veel werknemers die duurzaamheid belangrijk vinden, dan kun je kiezen voor een duurzaam kerstpakket. 

  Koppel het kerstpakket aan jouw bedrijf 

  Het is leuk om de kerstpakketten aan jouw bedrijf te koppelen. Kijk naar de missie en visie van het bedrijf en kies voor een thema dat hier op aansluit. Als je duurzaamheid hoog in het vaandel hebt staan als bedrijf, wil je dit natuurlijk doortrekken in je keuze voor de kerstpakketten. Heb je dit jaar met z’n allen hard gewerkt aan een bepaalde campagne of het behalen van een bepaald doel? Dan kun je dit nogmaals onderstrepen met het kerstcadeau, om je personeel nogmaals te bedanken voor hun inzet!

  Een online of een offline kerstpakket 

  Als jouw bedrijf erg groot is, kan het handiger zijn om voor een online kerstpakket te kiezen, al is een offline kerstpakket natuurlijk wel persoonlijker. Met een online kerstpakket kun je iedere werknemer wel zijn of haar eigen cadeau laten kiezen en heb je geen gedoe met logistieke afhandelingen. Maar als je genoeg ruimte hebt om fysieke kerstpakketten kwijt te kunnen, is dit uiteraard geen probleem. Je kunt dan gewoon makkelijk kiezen voor een traditioneel kerstpakket met lekker met eten en drinken. 

  Veelgestelde vragen

  Wat is leuk voor in een kerstpakket?
  Het is leuk om een bepaald thema te kiezen, bijvoorbeeld een Spaans thema. Mensen zijn altijd blij met voedingsmiddelen of drank, zeker als ze vakantie hebben met Kerst.

  Wat willen mensen voor kerstpakket?
  Uit onderzoek blijkt dat mensen het liefst een kerstpakket krijgen met eten of drinken erin, aangezien dit nuttig is. Daarna vinden mensen cadeaubonnen het leukst, aangezien ze dan zelf iets uit kunnen zoeken.

  Wat is een normaal bedrag voor een kerstpakket?
  Bedrijven geven momenteel gemiddeld 50 euro uit per kerstpakket. Natuurlijk is dit ook afhankelijk van de grootte van het bedrijf.

  Advertentie