Een goedkope telefoon zonder abonnement: dit zijn de beste keuzes

Laatst bijgewerkt: 6 september 2022

Vandaag de dag is een leven zonder telefoon bijna niet meer voor te stellen. Je hebt voor bijna alles tegenwoordig een telefoon nodig. Helaas zijn ze over het algemeen nogal prijzig, waardoor het voor de mensen met een lager budget soms lastig kan zijn om een goede telefoon te vinden. Maar maak je geen zorgen, er zijn ook genoeg telefoons die wel betaalbaar zijn, ook als je niet veel te besteden hebt. In dit artikel zetten we er een aantal voor je op een rij!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Wat is de goedkoopste smartphone zonder abonnement?

  Veel merken brengen vandaag de dag ook budget smartphones uit, die een stuk betaalbaarder zijn dan de bekendere modellen. Wil je graag een goedkope telefoon zonder abonnement? Er zijn vijf smartphones zonder abonnement die je minder dan 250 euro kosten en ook echt goed zijn van kwaliteit. We zetten ze hieronder voor je op een rij:

  1. Samsung Galaxy A40

  De A-serie van Samsung biedt telefoons met een goede prijs-kwaliteit verhouding die erg betaalbaar zijn. De A40 is een goede telefoon met een helder beeldscherm en goede, vlotte prestaties. En als je deze smartphone wil kopen zonder abonnement, ben je nog geen 250 euro kwijt. Deze telefoon maakt ook verrassend goede foto’s. Heb je geen hoge eisen voor je telefoon wat betreft gaming of foto- en videobewerking en vind je het prima als het scherm wat kleiner is? Dan is de Samsung Galaxy A40 perfect voor jou.

  2. Nokia 4.2

  Heb je echt niet veel te besteden en wil je graag een goede smartphone voor nog geen 150 euro? Dan is de Nokia 4.2 iets om eens naar te kijken. Hij heeft een opvallend design, net even wat anders dan de andere telefoonmerken. Het toestel is erg modern, zo kun je hem ontgrendelen met gezichtsherkenning. Je kunt hem daarnaast de hele dag door gebruiken dankzij de 3000 mAh batterij. Ten slotte zorgt het HD+-scherm met een fijne beeldverhouding van 19:9 voor een prettige kijkervaring. Een erg geschikte telefoon als je graag films of series kijkt op je smartphone dus!

  3. Xiaomi Mi A3

  De Mi A3 van het Chinese merk Xiaomi is een goede budget telefoon die simlockvrij nog geen 200 euro kost. Voor dat lage bedrag krijg je een ongelofelijk krachtige telefoon. Hij heeft een AMOLED-scherm van 6,1 inch met ijzersterk Gorilla Glass, een driedubbele camera aan de achterkant met maar liefst 48 megapixel voor de hoofdcamera. De batterij heeft een capaciteit van 4030 mAh en ondersteunt snel opladen, waardoor je nooit met een lege telefoon komt te zitten.

  4. Oppo A5

  Oppo is ook een Chinees merk en de A5 is een model dat erg aantrekkelijk als je op zoek bent naar een budget model met goede specificaties. Je kunt deze telefoon simlockvrij krijgen voor nog geen 200 euro. Voor dat bedrag krijg je een telefoon met wel 4 camera’s aan de achterkant, een groot scherm van 6,5 inch, een werkgeheugen van 3 GB en een opslagruimte van 64 GB. Mocht je meer geheugen nodig hebben, dan is dat geen probleem. Je kunt er namelijk een Micro-SD-kaart in stoppen. Met de batterij van 5000 mAh kun je 11 uur lang non-stop video’s kijken.

  5. Motorola One Action

  Motorola is al een redelijk klassiek telefoonmerk. De Motorola One Action is een goede keuze wanneer je op zoek bent naar een budget telefoon voor nog geen 250 euro die niet voelt als een budget telefoon. De smartphone heeft een werkgeheugen van 4 GB en een opslagruimte van wel 128 GB. Net als de topmodellen beschikt deze telefoon over 3 camera’s aan de achterkant. Het FHD+-scherm is 6,3 inch groot, super scherp en erg helder. Je kunt er goed films mee kijken, dankzij de beeldverhouding van 21:9.

  Kun je een telefoon kopen zonder abonnement?

  Het antwoord is dus al duidelijk een ‘ja’. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van het kopen van een telefoon zonder een abonnement ten opzichte van een abonnement met een toestel erbij? Als je een abonnement afsluit is dit altijd voor 1 of 2 jaar. Je kunt het niet tussentijds opzeggen, dus je zit er echt een jaar of twee aan vast. Mocht je telefoon tijdens de looptijd kapot gaan, dan krijg je niet altijd een leenmodel als je hem laat repareren. Het kan dan dus zijn dat je tijdelijk zonder telefoon zit. Met een abonnement kun je ervoor kiezen je toestel per maand af te betalen. Dat kan natuurlijk heel fijn zijn, vooral als je niet in 1 keer zo’n groot bedrag kunt betalen, maar uiteindelijk betaal je wel meer dan wanneer je de telefoon meteen helemaal betaalt.

  Wat kost een telefoon zonder abonnement?

  In principe kost een telefoon zonder abonnement evenveel als een telefoon met abonnement, alleen met een abonnement betaal je de telefoon per maand af. Met een abonnement ben je vaak uiteindelijk net wat duurder uit, omdat je betaalt voor het maandelijks afbetalen van de telefoon. Hoeveel een telefoon kost zonder abonnement, hangt natuurlijk wel af van de telefoon. De nieuwste en meest luxe smartphones kosten vandaag de dag meestal meer dan 1000 euro. Als je zelf een telefoon wil kopen, moet je er dus wel bij stilstaan dat je waarschijnlijk een hoog bedrag in één keer moet neerleggen. Vind je het geen probleem om eerst te sparen om de telefoon te kunnen kopen, dan is het natuurlijk een prima optie!

  Veelgestelde vragen

  Wat is een goede en goedkope smartphone?

  Een paar voorbeelden van goede en goedkope smartphones van onder de 250 euro zijn de Oppo A5, de Motorola One Action, Xiaomi Mi A3, de Nokia 4.2 en de Samsung Galaxy A40.

  Wat is goedkoper mobiel kopen of abonnement?

  Een abonnement lijkt misschien goedkoper aangezien je jouw telefoon per maand kunt afbetalen, maar in totaal betaal je in dat geval meer dan wanneer je gewoon een telefoon koopt en in 1 keer betaalt.

  Hoe duur is de goedkoopste telefoon?

  De allergoedkoopste telefoon ter wereld is van een Indiaas bedrijf. De Freedom 251 kost 251 roepie, wat neerkomt op 3,30 euro. 

  Advertentie