De ultieme gids voor de beste sim only deals

Laatst bijgewerkt: 24 augustus 2023

Het landschap van mobiele telefonie is de afgelopen jaren sterk veranderd. Waar men vroeger een abonnement mét toestel afsloot, kiezen steeds meer mensen nu voor een sim only abonnement. Maar wat is een sim only precies en waar vind je de beste deals? In dit artikel duiken we dieper in de wereld van sim only abonnementen.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Waarom kiezen voor sim only?

  Een sim only abonnement is een contract waarbij je alleen betaalt voor het gebruik van data, belminuten en sms’jes. Het is een ideale oplossing voor wie al een goed werkend toestel heeft of apart een nieuw toestel wil aanschaffen. Hieronder een aantal redenen waarom je zou kunnen kiezen voor een sim only abonnement.

  Ten eerste is een sim only abonnement vaak veel goedkoper dan een abonnement inclusief telefoon. Je betaalt alleen voor het gebruik van het netwerk, waardoor de maandelijkse kosten aanzienlijk lager liggen. Daarnaast heb je vaak de vrijheid om zelf de contractduur te bepalen; dit kan variëren van één maand tot twee jaar.

  Ten tweede biedt een sim only abonnement de mogelijkheid om te profiteren van kortingen en acties. Omdat er zoveel aanbieders zijn, concurreren ze fel om jouw klandizie. Via vergelijkingssites zoals Pricewise kun je de beste sim only deals gemakkelijk naast elkaar leggen en de optie kiezen die het beste bij jouw situatie past.

  Waar moet je op letten bij het vergelijken?

  Het vinden van de beste sim only deal is geen gemakkelijke taak. Het is een kwestie van jouw behoeften in kaart brengen en deze afstemmen op het aanbod. Hieronder enkele tips waar je op kunt letten bij het vergelijken van verschillende sim only abonnementen.

  Allereerst, bedenk hoeveel data je nodig hebt. Gebruik je jouw smartphone voornamelijk voor WhatsApp en sociale media, of stream je ook vaak video’s en muziek? Op basis van jouw verbruik kun je een passend data-abonnement kiezen. Het is zinvol om jouw huidige verbruik als uitgangspunt te nemen.

  Ten tweede, vergelijk de prijzen en voorwaarden van verschillende aanbieders. Een handige tool hierbij is de website van Pricewise. Hier kun je eenvoudig jouw wensen invullen en de beste sim only deals met elkaar vergelijken op basis van jouw persoonlijke situatie.

  Extra’s die het verschil maken

  Buiten de standaard belminuten, sms’jes en databundels, bieden sommige providers extra’s aan die de sim only deals nog aantrekkelijker maken. Wat zijn deze extra’s en zijn ze de moeite waard?

  Voor veel mensen is de mogelijkheid om zonder extra kosten te kunnen bellen en internetten in de EU een belangrijke factor. Daarnaast bieden sommige providers de optie om ongebruikte data en belminuten mee te nemen naar de volgende maand.

  Bovendien zijn er providers die combinatiekorting bieden wanneer je meerdere producten bij hen afneemt, zoals internet en televisie. Hierdoor kun je soms flink besparen op de maandelijkse kosten.

  Ten slotte, let ook op de snelheid van het mobiele internet. Als je vaak grote bestanden downloadt of veel streamt, is een snelle 4G of 5G-verbinding wellicht essentieel voor jou.

  In conclusie, het kiezen van een sim only abonnement dat perfect bij jou past, is een persoonlijke keuze die afhangt van verschillende factoren. Het is verstandig om vooraf goed te bedenken wat je wensen en eisen zijn, en deze te vergelijken met het aanbod via een vergelijkingswebsite zoals Pricewise. Hiermee vind je gegarandeerd de beste sim only deal die volledig aansluit bij jouw situatie en behoeften.

  Advertentie