Hoe breng je je bedrijfsnaam op een goede manier onder de aandacht?

Laatst bijgewerkt: 28 juni 2023

Als je een bedrijf hebt dan wil je natuurlijk dat potentiële klanten dat gemakkelijk kunnen vinden. Daarom laat je een vlotte website bouwen waar mensen producten kunnen bestellen, een offerte aanvragen of meer kunnen lezen over de diensten die je aanbiedt. Maar je kunt natuurlijk nog veel meer doen om je bedrijfsnaam meer bekendheid te geven. Je kunt adverteren in plaatselijke kranten of folders huis aan huis verspreiden. Probleem daarbij is dat steeds meer mensen een nee nee sticker op hun brievenbus hebben. Hoe bereik je dan je doelgroep? Dat doe je met relatiegeschenken die je laat voorzien van je bedrijfsnaam of logo.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Maak een goede indruk op elk moment

  Door een aansteker met logo of een pen met je bedrijfsnaam uit te delen aan bezoekers van een evenement kun je de naam van je bedrijf snel en gemakkelijk onder de aandacht brengen. Helemaal als meteen duidelijk is wat je aanbiedt qua product of dienst. Een groot voordeel is dat aanstekers of pennen bedrukken al voor een gering bedrag per stuk mogelijk is. Het gaat ook niet zo zeer om de kwaliteit, maar meer om het feit dat je iets gratis weggeeft. Mensen zijn dol op gratis spullen, daarbij maakt het niet uit of die aansteker het lang volhoudt of dat die pen lang en goed schrijft. Natuurlijk moet je wel zorgen dat de pen überhaupt schrijft en dat je met de aansteker een kaars of sigaret kunt aansteken.

  Denk goed na voordat je een bestelling plaatst

  Het is belangrijk om goed na te denken voordat je een bestelling plaatst voor aanstekers met logo. Want als ze eenmaal bedrukt zijn, dan moet je het doen met wat je hebt besteld. Denk dus goed na over de kleur in relatie tot je logo. Het logo moet eruit springen, daar moet meteen het oog op vallen. Niet te klein dus, en in een kleur die goed contrasteert met de ondergrond. Donkerblauw op zwart of geel op wit doet het dus niet zo goed. Je krijgt altijd een proefdruk van je ontwerp. Beoordeel dit kritisch voordat je akkoord gaat. Zorg ook voor een logo van goede kwaliteit qua kleuren en dichtheid. Laat als het even kan een professionele afbeelding maken.

  Bestel een grote partij in één keer

  Bij het laten bedrukken van aanstekers of andere hebbedingen betaal je ook eenmalige kosten. Die zijn bedoeld voor het instellen van de apparatuur en de tijd die nodig is voor het aanbrengen van het logo. Bestel je 100 aanstekers dan ben je dus duurder uit per stuk dan wanneer je er 500 bestelt. Overdrijven is ook weer niet nodig. Als je denkt per jaar zo’n 50 aanstekers uit te delen dan hoef je er geen 10.000 te bestellen natuurlijk. De kans is dan groot dat je tegen de tijd dat je halverwege je voorraad bent het logo van je bedrijf wordt gemoderniseerd of de naam verandert. Dat is dan wel heel zonde van de investering.

  Advertentie