4 redenen om artikelen met logo erop te bedrukken

Laatst bijgewerkt: 15 maart 2023

Ondernemen is een kwestie van risico’s nemen, jezelf onderscheiden en de strijd van je concurrentie winnen. Zeker dat laatste is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Je concurrentie zit namelijk ook niet stil, terwijl je ook altijd met nieuwe toetreders op de markt te maken kunt krijgen.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Het is daarom des te belangrijker dat je op de juiste marketing voert. Hierbij moet je je op het aantrekken van nieuwe klanten richten, maar ook op het behouden van je huidige klanten. Voor dat laatste komen relatiegeschenken maar al te goed van pas. Door je artikelen met logo erop te bedrukken en weg te geven, geniet je van vier voordelen. Deze vier voordelen vind je hieronder overzichtelijk.

  Reden 1: goed voor je naamsbekendheid

  Als ondernemer wil je uiteraard aan je naamsbekendheid werken. Je kunt daarvoor dure marketing campagnes in het leven roepen, maar je kunt ook ‘gewoon’ producten met je logo weggeven. Iedere keer als iemand dit product met jouw logo er op ziet, denkt hij/zij aan jouw onderneming. Dit is perfect voor je naamsbekendheid.

  Reden 2: goedkope vorm van marketing

  Met relatiegeschenken werk je op een goede manier aan je naamsbekendheid. Een bijkomend voordeel is dat dit een vrij goedkope vorm van marketing is. Ga maar eens na wat een mok bedrukken kost. Dit kost je hoogstens een paar euro, terwijl je hier oprecht mee aan de naamsbekendheid van je onderneming werkt. Ten opzichte van andere vormen van marketing is dit zeker een goedkope optie.

  Bijkomend voordeel: Het is voor eigenlijk elk bedrijf een geschikte mogelijkheid. Elk bedrijf kan artikelen met logo laten bedrukken en deze weggeven. Daar hoef je niks speciaals voor te doen.

  Reden 3: praktische voordelen van het product

  Geef je bijvoorbeeld een bedrukte mok weg? Dan is de ontvanger hier ongetwijfeld blij mee. Aan deze bedrukte mok heeft de ontvanger namelijk echt iets. Zolang je praktische producten met je logo laat bedrukken, sla je dus meerdere vliegen in één klap. 

  Reden 4: voor meerdere doelgroepen geschikt

  Het is al met al aan te raden om bedrukte producten weg te geven. Dit kun je uiteraard aan je klanten en je leveranciers doen, maar ook aan je personeel. Als je een gepersonaliseerd cadeau aan je personeel geeft, spreek je hier je dankbaarheid mee uit. Je verbetert hiermee de band die je met je personeel hebt. Ook komt dit de betrokkenheid van je personeel ten goede. Hierdoor kan gesteld worden dat de bedrukte artikelen voor meerdere doelgroepen geschikt zijn.

  Aan wie wil jij bedrukte artikelen geven? Kies praktische producten uit, laat deze met je logo bedrukken en geniet van alle hierboven benoemde voordelen. Anno 2023 is dit zeker een van de beste vormen van marketing.

  Advertentie